Šiemet KRATC jau nusipirko viešinimo paslaugų už 150 tūkst. eurų

Svarbu, Verslas

Uostamiesčio savivaldybės valdoma bendrovė Klaipėdos regiono atliekų tvarkymas (KRATC) pastaruoju metu gana gausiai apsirūpino viešinimo paslaugomis. Didžiausio tokio pirkinio – viešinimo kampanijos paslaugos – vertė siekia 71,4 tūkstančio eurų. Šias paslaugas įsipareigojo teikti UAB „Interbanga”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Iki 2024 metų vasario 13 d. UAB „Interbanga” įsipareigojo administruoti savivaldybės valdomos bendrovės socialinius tinklus, sukurti 20 tekstų spaudai, tiek pat informacijos publikuoti Klaipėdos laikraščiuose, parengti 50 informacinių pranešimų vietinei radijo stočiai, pravesti dvidešimt radijo žaidimų bei įteikti prizus klausytojams. Taip pat – sukurti du vaizdo reportažus, 100 tūkstančių lankstinukų, surengti porą renginių, sukurti banerius ir transliuoti juos trijuose vietiniuose interneto portaluose.

Už 21,7 tūkst. Eur KRATC taip pat vieneriems metams įsigijo viešinimo paslaugas dienraštyje „Vakarų ekspresas” bei jo portale. O dienraštis „Klaipėda” gavo pusantro karto didesnį užsakymą – 36,7 tūkstančio eurų vertės. 

Dar už 10,3 tūkstančio eurų KARTC reklamos ir viešinimo paslaugų nusipirko iš UAB „Reklamos ekspertai”.

Pavasarį, kol KRATC nebuvo pradėjęs dirbti Arūnas Liubinavičius, jo vadovaujama UAB „RSV Projektai” sudarė sutartį 9,7 tūkst. eurų vertės sutartį su atliekų tvarkytojais dėl edukacinių ekologinių pamokų paruošimo ir jų dėstymo.

Interneto svetainės www.kratc.lt techninio aptarnavimo, priežiūros, sistemos palaikymo, konsultavimo ir sistemos vystymo paslaugų sutartį KRATC šiemet pasirašė su UAB „Creative Partner”, bet tai nelaikytina viešųjų ryšių paslauga. Metinės sutarties vertė – 10,2 tūkstančio eurų.

4 Comments

  1. Tikras klaipėdietis

    Tokios brangios viešinimo išlaidos tikrai turi būti priskirtos gėdingoms! Tai tikras išlaidavimas. Skaidraus, gyventojams prieinamo viešinimo, jokių filmukų, lankstinukų nebuvo prieš pusiau požeminių konteinerių projekto planavimą ir įgyvendinimą. Tada, tai buvo praktiškai slapta informacija, neprieinama ,,žmogeliukams”. Įkandimo vietos parinktos neracionaliai, tik žemėlapio pagalba, nesaugant gamtos, kertant medžius, įkasant į vidinius kiemus šalia skalbinių džiovinimo stovų, didinant konteinerių tūrį daug kartų ten kur nebuvo poreikio, neaptariant įkandimo vietų su gyventojais… Dabar tikriausiai bus lankstinukuose informacija, kad vidiniai dvokiantys, bėgantys pusiau požeminių konteinerių maišai bus tik plaunami, bet nedezinfekuojami ir tik 3 kartus metuose! Filmuką nepamirškite išleisti, kaip elgtis su srove bėgančiu ant grindinio atliekose susidarančiu dideliu kiekiu skysčio, nes jo ,,niekas nevalys”. Ar lauksite liūčių sezono? Turite taip pat galų gale paaiškinti, ką darysite su musių, baltų gigantiškų kirmėlių veislynu požeminių konteinerių dugne. Gal tiesiog palauksite gerų šalčių? O jau smarvę neišmatuojamą, vėjai išsklaidys? Kad tik per tokį gerą planavimą ir Klaipėdos m. brangų viešinimą, gyventojai dar daugiau problemų neįsigytų, galimo žiurkių, tarakonų plitimo, jų veržimosi į daugiabučius…

    Reply
  2. Rimas

    Pinigu plovimas, mums pakels sąskaitą aferistai

    Reply
  3. R. S.

    Kažkokia nesąmonė tokiems dalykams išmest didžiulės sumas. Ko KRAC ui reikėtų tai išspręst stambiagabaritiniu atliekų surinkimą vietose. Ir pigint savo paslaugos įkainius. Man stebint tokius išlaidavimas kaip kad aprašytas Gerb Šulco str. peršasi labai negeros mintys…

    Reply
  4. se

    Kosmosas, tiksliau Bangladešas. Natūrali monopolija, teikianti viešąsias paslaugas, kiekvieną mėnesį reklamai išleidžia po 12,5 tūkst. Eur. Įdomu, kiek Eur vien ši reklama padidina kiekvieno mūsų sąskaitą už šiukšles???

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Verslas

Pelningiausiai iš savivaldybės įmonių pernai dirbo „Klaipėdos vanduo“

Praėjusiais metais visos savivaldybės įmonės dirbo pelningai. AB „Klaipėdos vanduo“ grynasis ataskaitinių finansinių metų pelnas siekė 5 218 881 eurą. ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kur nemokamai palikti naudotas padangas?

Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ar servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų-paliekamų padangų kiekis ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This