Sovietinė salė su slėptuve pradėjo kelionę nebūtin

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Statybininkai pradėjo akivaizdžius avarinės būklės buvusi sporto salės Pilies g. 2A griovimo darbus – pusė pastato jau yra be langų.

Algirdo Kubaičio ir Martyno Vainoriaus nuotr.

269,2 tūkstančių eurų vertės sutartį dėl pastato nugriovimo ir automobilių stovėjimo aikštelės praplėtimo su UAB „Kavesta” Klaipėdos savivaldybė pasirašė gegužės 31-ąją. Pagal ją darbai turi būti atlikti per penkis mėnesius nuo statybvietės perdavimo ir priėmimo akto pasirašymo dienos (pastarasis veiksmas turėjo būti padarytas ne vėliau kaip per 14 kalendorinių dienų nuo sutarties įsigaliojimo). Darbų atlikimo terminas esant tam tikroms sąlygoms gali būti pratęstas ne ilgesniam kaip dviejų mėnesių laikotarpiui.

Naujoji trimis gatvės šviestuvais apšviečiama beveik 40 vietų automobilių aikštelė užims apie 1140 m² ploto. Jos dangų ir jų konstrukcijų sprendiniai bus priderinti prie čia įrengtos prieš keletą metų aikštelės.

Atliekant darbus bus pasodintos ir kalninės pušelės.

Griovimo ir statybos darbų techninės priežiūros paslaugos savivaldybei atsieis dar 2 316 eurų, už projekto ekspertizę sumokėta beveik 1700 eurų, o pats projektavimas kainavo 16 689 eurus.

Savivaldybei iš Uosto direkcijos perėmus šį pastatą čia buvo įkurdintas Klaipėdos miesto sporto bazių valdymo centras. O likusi jo dalis pagal panaudos sutartis buvo perduota Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklai „Žiemys“ ir Ukrainiečių kultūros ir švietimo centrui „Rodyna“. Vėliau, pastato būklei vis prastėjant, šioms įstaigoms ir asociacijoms savivaldybė rado kitas patalpas.

1984 m. pastatyto 4 aukštų gelžbetoninių konstrukcijų pastato likimas iš esmės buvo nulemtas dar tuomet, kai piliavietės teritorija buvo gražinta miestui. Visuose piliavietės bei jos aplinkos restauravimo, regeneravimo bei tvarkybos dokumentuose buvo numatytas šio pastato nugriovimas. Pagrindinė priežastis – jis yra svetimkūnis ne tik piliavietės gretimybėje, bet ir visame senamiestyje.

Po griaunamu pastatu yra ir slėptuvė. Buvęs Klaipėdos miesto Vykdomojo komiteto pirmininko pavaduotojas Valentinas Greičiūnas pernai dienraščio „Vakarų ekspresas” žurnalistui Denisui Nikitenkai pasakojo, kad tuometinės Bandomosios laivų remonto įmonės vadovai buvo sugalvoję, kad galima nušauti du zuikius: ir slėptuvę pastatyti, ir sporto salę virš jos.

„Sporto sale naudojosi ne tik įmonės darbuotojai: ji buvo visų uostininkų sporto baze, organizuotos spartakiados“, – pasakojo V. Greičiūnas.  

25 Comments

  1. agentas

    Kada bus griaunamas „Astros” viešbutis (valgykla)?

    Reply
  2. Morta

    Kiek ekspertų susibūrė ginti sovietinio avarinės būklės nugyvento daikto. Uždėsiu akcentą, avarininės būklės pastato. Ekspertizė atlikta jau prieš kokius 6-7 metus, apie ką čia dar galima kalbėti. Drąsus sprendimas, pagarba savivaldybei!

    Reply
    • Anonimas

      Protingas butu palaukes karo pabaigos ir tada nugrioves slėptuvę, butrn akcentas ant sleptuves.. nėra kuom girti..neukoskas sprendimas.

    • Agnė

      O kokiose sporto salėse galima dabar rasti laiko vaikų sportui? Sporto sales griaunam, įrenginėjam parkingus, tikrai, darnaus judumo miestas.

  3. Ekspertas

    Pastate svyturio arena su salemis, pastate baseina, bet vis tiek negerai,kad griauna sudina sovietini pastata salia piliavietes! Gal jau atsibuskit obuoliai, jums vis kažkas negerai, vis kažkas turi kažka duot.

    Reply
    • Anonimas

      Kur begai ekspete sleptis? Visos sleptuves mieste galimai parduotos. Dar viena griaunama. Del sporto sales buvo pažadas pastatyti kita sporto salę kur ji? Svyturii arena ir baseinas atiduota konsesijai, tad pavyzdys netinkamas.

  4. Magyla

    Tai šį rudenį karo nebus? Ar nutarta pasiduot geruoju?

    Reply
    • slėptuvė

      Šį rudenį tikrai nebus, o kas link slėptuvių, tai reikia daryti panašiai kaip Suomijoje, kai statant bet kokį pastatą ar didesnį statinį po juo (ar šalia, pvz po mašinų stovėjimo ar vaikų žaidimų aikštele) būtų įrengiama slėptuvė. Statyba šiek tiek pabrangtų, tačiau tai mizeris, lyginant su galimais praradimais. Besisaugantį ir Dievas saugoja.

  5. Transporteris

    super ! pagaliau

    Reply
  6. Husky

    Sovietinė,ne sovietinė,bet visgi buvo sporto salė! Klausimas,kiek pastatėte savibledybės bebrai salių?
    Pats dar vis žaidžiu krepšinį veteranų lygyje ir puikiai žinau situaciją su sporto salių padėtimi,bei nuomos sąlygomis Klaipėdoje,bei rajone!
    Norite sveikos tautos,o galite tik marmalu skiepyti,atmatos….

    Reply
    • pinčeris

      žaidžiant vien krepšinį – sveikas nebūsi. Yra daug kitų faktorių. Kai kuriems marmalas – vienintelis būdas palaikyti sveikatą. o su pastatais – kaip su medžiais: miestas vystosi, ir tai, kas ne vietoje pastatyta arba trukdo – turi būti pašalinta.
      problema kita – po žeme reikia kišti automobilius, o ne užimti teritorijas parkingams. vaizdas į piliavietę nuo to nepagerės

    • to pinceris

      Geležinė logika kas trukdo tą griauname.. sporto sale miestas turejo pastatti kitoje vietoje klausimas ar pastatė? beje kuom užkliuvo medžiai? Pamirsore kur gyvenate? Klaipėda vėjuotas miestas, tad nespesite pingus mesti i fasado remontus..o ir sveikatai medžiai padesa tikuos nereikia pasajoti kaip.

  7. R

    Matyt slėptuvių perteklius yra. A , pamiršau , kad ministrė liepė lipdukų ant pastatų prilipinti , taip jie tapo priedangomis .

    Reply
  8. Anonimas

    Supranti, jog miesto valdininkai masto abosliučiai provincialiai, kai tokie plotai šalia senamiesčio išnaudojami ne viešosioms erdvėms ar tai pačiai pastatų statybai, o įrenginėjama dar viena eilinė parkofkė 😀

    Reply
  9. Ukininkas

    Rekonstruoti tokius pastatus reikia. Negi negalima šitam pastatui pakeisti fasado, uždėti čerpinį stogą, pakeisti langus, duris. visa tai kainuotų 10 kart mažiau – griovimas kainuoja ir naujo kičo statymas kainuos ne vieną citriną visiems mums.

    Reply
    • Ukininkui

      Negirdėjai, kad ten nieko nestatys? Būtina nežinant komentuoti?

    • Ekspertas

      Jei esi ukininkas, tai ir ukininkauk, o snekek vejus!! Jau seniausiai ji reikėjo nugriaut!! Tik nugriaut..

    • Anonimas

      Grioveju karta… Neuko naujau ilgalaiokio nepastatyta..

  10. Pagaliau

    Pagaliau vienas sovietinis reliktas nebedarkys reprezentacinių Klaipėdos vietų.

    Reply
    • Saula22

      Nematau to pastato kaip trukdancio tos vietos naudai.Juk tinkamai apiforminus isore butu pritaikyta kokioms nors sporto reikmems ir toliau nes labai jau truksta centre.O auto stovejimui geriau tiesiog nesibrauti i senamiesti.Galite kartais savo kojom senamiestyje eiti

    • ezys

      >>>Saula.
      Jums tas pastatas piliavietes neuzstoja? Gerai matyt su rengeninem akim gyventi 😉

    • to ezys

      Sleptuve naikinama

    • to ezys

      Slėptuvę naikinama, tuo metu kai jų trūksta kur logika?

  11. Joris

    Ne į temą, bet Daržų gatvę perskaičiau kaip Džiazo 🙂 Ir pagalvojau, kodėl gi ne, Klaipėdoj ji kaip tik. Kėdainiai turi, mūsų mieste ji privaloma!

    Reply
    • Anonimas

      Pabodo jau jazza per prievarta kišamas.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Regionas

Kviečia į naktinį žygį kuršių praeities labirintais

Palangos Jono Šliūpo muziejus tęsia renginių, aktualizuojančių kuršių kultūros palikimą, ciklą, kuris skirtas šiuo metu veikiančiai vieno eksponato parodai „Subtili ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Karo atveju gyventojai raginami patys rūpintis priedangomis bei slėptuvėmis

Nors nuo karo Ukrainoje pradžios praėjo jau daugiau nei dveji metai, Lietuvoje didelių naujovių saugumo srityje, kaip ir kur reiktų ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This