Uoste vėl galima išvysti JAV desantinį laivą

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Antradienį Klaipėdos uoste prisišvartavo Jungtinių Amerikos Valstijų karinio laivyno desantinis laivas „USS Arlington“ , kuris čia lankosi logistinio apsirūpinimo ir karinės technikos susitvarkymo tikslais po vasarą Baltijos jūroje vykusių intensyvių karinių pratybų. JAV laivą į uostą atlydėjo Lietuvos karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas „Žemaitis“ bei Specialiųjų operacijų pajėgų koviniai narai su greitaeigėmis valtimis.

Vyr. srž. Audriaus Vitkausko ir ltn. Rūtos Abramovičiūtės nuotraukos.

Viešnagės Klaipėdoje metu planuojamas JAV laivo vadovybės susitikimas su Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų vadu jūrų kpt. Giedriumi Premenecku, įgulos narių vizitas Klaipėdos jūrų kadetų mokykloje, taip pat karių ir jūrų kadetų apsilankymas laive.

Laivas „USS Arlington“ priklauso JAV laivyno 22-ąjam jūrų pėstininkų ekspediciniam daliniui, kurio laivas-vadavietė „USS Kearsarge“ Klaipėdos uoste lankėsi rugpjūčio mėnesį. 2010 m. pastatytas desantinis laivas yra 208 m ilgio, jame tarnauja daugiau kaip trys šimtai karininkų, puskarininkių ir jūreivių. Pro didžiulius vartus gale tiesiai į vandenį galima paleisti dviejų tipų desantinius laivus (vieni jų su oro pagalvėmis), skirtus jūrų pėstininkų išlaipinimui į krantą operacijoms, taip pat ant denio stovi sraigtasparniai CH-53E „Super Stallion“. Laivas gali transportuoti apie 800 jūrų pėstininkų su daliniui priskirtomis transporto priemonėmis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Klaipėdą 19-ą kartą pristato kruizinės laivybos parodoje

Šią savaitę Majamyje vyksta didžiausia pasaulyje kruizinei laivybai skirta paroda „Seatrade Cruise Global 2024“. Joje jau 19 kartą dalyvaujantis Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Į Klaipėdą atplauks 50 karo laivų

Birželio 4–7 d. Klaipėdoje vyks vienas iš didžiausių Baltijos regione renginių – tarptautinių pratybų „Baltijos operacija 2024“ atvykimo konferencija. Planuojama, ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pasirašytas tarptautinis memorandumas dėl žaliojo koridoriaus

Singapūro laivybos įmonės „X-Press Feeders“ ir šešių Europos uostų, tarp kurių ir Klaipėdos uostas, vadovai penktadienį Hamburge padėjo parašus bendrame ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This