Prašo užpildyti klausimyną dėl kuriamo vaiko teisių konsultacijų centro

Konsultacijos

Vaiko teisių gynėjai kviečia visuomenę pareikšti nuomonę dėl steigiamo vaiko teisių konsultacijų centro ir padėti nuspręsti, kaip jis veiks, kokias paslaugas teiks ir kaip prisidės prie vaikų gerovės užtikrinimo. Šio centro tikslas – sudaryti palankesnes sąlygas vaikams ir suaugusiesiems pasikonsultuoti visais vaiko teisių apsaugos klausimais.

Portalo archyvo nuotr.

Pasak Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorės Ilmos Skuodienės, ypatingas konsultacijų centro darbuotojų dėmesys bus skiriamas vaikų skambučiams. Vaikams dažnai iškyla klausimų, ar suaugusiųjų elgesys su jais yra tinkamas, tad čia jie galės pasikonsultuoti su vaiko teisių gynėjais dėl savo teisių ir pareigų, suaugusiųjų elgesio su jais bei kitais jiems rūpimais klausimais.

„Vaiko teisių gynėjai gauna pranešimą apie galimai pažeidžiamas vaiko teises kas 15 minučių. Kas antras pranešimas pasitvirtina. Gerai, kad žmonėms vis labiau rūpi, kas vyksta aplink juos, jie dažniau atkreipia dėmesį ir praneša tais atvejais, kai jiems kyla įtarimas, jog vaiko teisės gali būti pažeidžiamos. Tačiau nerimą kelia tai, kad kas pusvalandį sužinome apie vaiko teisių pažeidimą jau kaip apie įvykusį faktą, kuriam, laiku sureagavus, būtų buvę galima užbėgti už akių. Steigiamas konsultacijų centras, tikimės, šią situaciją padės iš esmės pakeisti – geriau atpažinti, greičiau reaguoti, o svarbiausia – didinti prieinamumą mūsų vaikams“, – pranešime pažymi tarnybos vadovė.

Praėjusių metų duomenimis, daugiausia, apie 65 proc., pranešimų dėl galimų vaiko teisių pažeidimų gaunama iš policijos, perpus padaugėjo vieno iš vaiko atstovų pagal įstatymą gyvenančio skyriumi pranešimų. Penktadaliu daugiau anoniminių skambučių sulaukiama iš neabejingų greta gyvenančių ar su vaiku bendraujančių žmonių.

Vis tik dar gana dažnai žmonės, numanantys (ar net žinantys) apie vaikus, kuriems galbūt reikia pagalbos, nesiryžta kreiptis į vaiko teisių gynėjus vengdami biurokratijos, nežinodami, kaip pranešti, bijodami susipykti su kaimynais ir pan. Tokiais atvejais, tikimasi, ir padės vaiko teisių konsultacijų centro darbuotojai. Be to, jie teiks informaciją įvaikinimo ar globos klausimais, dėl svečiavimosi galimybės, konsultacijas dėl skyrybų ar dėl bendravimo tvarkos, ginčų dėl vaikų auklėjimo sprendimo, kitais teisiniais klausimais. 

Pasitarti, kaip efektyviau spręsti vaikų gerovės užtikrinimo problemas per visuomenės konsultavimą ir paslaugų prieinamumo didinimą, skatinti žmonių pasitikėjimą kreiptis pagalbos, kaip geriau organizuoti  šio centro darbą vaiko teisių gynėjai kviečia ir visuomenę – savo nuomonę ir pasiūlymus galima pateikti iki rugsėjo 23 d. užpildžius klausimyną.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Parengė saugią vaiko paėmimo iš šeimos tvarką

Vaiko teisių gynėjai ir policijos pareigūnai pasirašė susitarimą dėl bendrų veikimo algoritmų sudėtingais vaiko perkėlimo į saugią aplinką atvejais. Tai ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Per dieną - po 9 smurto išpuolius prieš vaikus

Vaiko teisių gynėjų turimi statistiniai duomenys rodo, jog 2023 metais sulaukta iki šiol rekordinio skaičiaus pranešimų dėl galimų vaiko teisių ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

ELTA

Vaiko teisių gynėjai baigė vidinį tyrimą dėl incidento Palangoje

Vaiko paėmimą Palangoje vykdę specialistai ir policijos pareigūnai procesą galėjo atlikti geriau, taip pat įvykyje turėjo dalyvauti daugiau vaiko teisių ...
2024-01-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This