Festivalyje „Platforma“ bus rodomi trys skirtingi spektakliai

Kultūra

Tarptautinis menų festivalis „Plartforma“ uostamiestyje įsibėgėjo – antrame rugsėjo savaitgalio renginių maratone trys itin skirtingi spektakliai: šokio spektaklis „Me two / Savoj Krūvoj“ skiriamas paaugliams ir jų tėvams, „Flashdance“ – ieškantiems kažko įdomaus ir patyriminio, o „Inbetween“ patrauks visų, ieškančių būdo susitaikyti su neramiu šiandienos pasauliu.

Rugsėjo 16, 17 dienomis festivalio svečiai, trupė Wauhaus iš Suomijos „Žvejų rūmuose“ kvies į neįprastą pasimatymą su tamsa. Trupė dirba su įvairiomis meno formomis, tačiau joms dažniausiai būdingas medžiagiškumas, auditorijos įtrauktis, empatija ir stiprios audiovizualinės idėjos. Jų spektaklis „Flashdance“ – tai paslaptingas ir fantaziją kurstantis kūrinys, kuriame tamsa tampa plastine būtybe ir net užgožia kraštuose sėdinčiu žiūrovus.

Rugsėjo 16 dienos spektaklio bilietai išparduoti, tad žiūrovai kviečiami apsilankyti rugsėjo 17 dienos, 19.30 val. seanse. Vietų skaičius ribotas.

Rugsėjo 17 d., šeštadienį, 18 val. jungtinis moterų kūrėjų iš Slovakijos ir Rumunijos kolektyvas, jau lankęsis „Plartformoje“ prieš keletą metų, pristato naujausią savo spektaklį „Inbetween“. Tai architektūriškas, estetiškas ir vaizduotę kutenantis reginys, kur keturi atlikėjai, įtempdami ir vėl atleisdami virves, transformuoja milžinišką audinį kartu su šokėjais virstantį vientisu kūnu.

Rugsėjo 18 dieną, sekmadienį, 17 val. pirmo rudens mėnesio programą uždarys Vilniaus šokio teatro „Low Air“ spektaklis „Me two / Savoj Krūvoj“, kurio įkvėpėjai ir atlikėjai – jauni žmonės, kviečiantys geriau juos pažinti ir pamatyti pasaulį jų akimis. Anot festivalio organizatorių, tai ne vien šokio spektaklis, bet ir galimybė tėvams iš tiesų pamatyti, suprasti ir priimti savo paauglius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Festivalis „Plartforma“ pristato rugsėjo repertuarą

Pakeitęs formatą, 16 – asis tarptautinis menų festivalis „Plartforma“ šiemet vyksta visus metus. Startavęs balandžio mėnesį su Jo Strømgren trupės ...
2022-08-16
Skaityti daugiau

Kultūra

Jau šį šeštadieį Klaipėdoje - unikalus koncertas po vandeniu

Rugsėjo 12–19 d. Klaipėdoje vyks XIV Tarptautinis menų festivalis „Plartforma“, įvairiose miesto vietose pristatysiantis muzikos, šiuolaikinio šokio, dokumentinio ar lėlių ...
2020-09-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This