„Grigeo Klaipėda“ byloje atsarginio teisėjo nebus

Kriminalai ir nelaimės

Šiaulių apygardos teismas praneša, jog priimtas sprendimas byloje dėl Kuršių marių taršos atsarginio teisėjo paskyrimo.

Pranešama, jog rugsėjo 13 d. teismas turėjo pradėti nagrinėti šią bylą, tačiau dėl juridinio asmens AB „Grigeo Klaipėda“ atstovo advokato pateikto prašymo paskirti atsarginį teisėją, bylos nagrinėjimą teko atidėti  iki artimiausio teisiamojo posėdžio – spalio 18 dienos.  

Minėtos bendrovės atstovas savo prašyme pabrėžė, kad atsarginio teisėjo institutas padeda užtikrinti sklandžią bylos nagrinėjimo eigą, užkirsti kelią bylos nagrinėjimo delsimui. Atstovas pažymėjo ir tai, kad atsarginis teisėjas byloje turi būti skiriamas tais atvejais, kai byla yra sudėtinga, jai išnagrinėti reikia daug laiko, o atsarginio teisėjo nepaskyrimas dėl objektyvių ir individualių susiklosčiusių aplinkybių gali turėti įtakos bylos nagrinėjimo delsimui. Advokatas priminė, kad šioje byloje dalyvauja didelis skaičius proceso dalyvių, byloje yra 14 specialistų išvadų, dėl kuriose nustatytų faktų ir išvadų bus apklausiami bylą nagrinėjančio teismo posėdžiuose jas pateikę specialistai, kt. Atstovo žodžiais, būtent tokia situacija yra susiklosčiusi šioje byloje ir tai, anot jo, sudaro pagrindą paskirti atsarginį teisėją. Šį teismui pateiktą prašymą palaikė dauguma dalis proceso dalyvių. Teisėjas bylos nagrinėjimą atidėjo iki artimiausio anksčiau paskirto teisiamojo posėdžio. Per tą laiką teismas numato priimti sprendimą dėl minėto pateikto prašymo.

Minėtą advokato prašymą išnagrinėjęs teismas pažymėjo sutinkąs su AB „Grigeo Klaipėda“ atstovo advokato prašyme nurodytu motyvu, kad ši baudžiamoji byla yra didelės apimties. Dėl šios priežasties teismo administracijos sprendimais byla buvo pripažinta sudėtinga ir greičiau nagrinėtina.

„Tačiau teismas nesutinka, kad dėl šios bylos didelės apimties, dėl numatomų proceso veiksmų gausos, dėl sprendžiamų klausimų sudėtingumo ir artėjančios bylą nagrinėjančio teisėjo įgaliojimų pabaigos joje reikėtų paskirti atsarginį teisėją. Teismas atkreipė dėmesį į tai, kad akcinės bendrovės „Grigeo Klaipėda“ atstovo advokato prašyme bei kitų proceso dalyvių rugsėjo 13 d. teismo posėdyje nurodyta aplinkybė, jog bylos galbūt nepavyks išnagrinėti iki teisėjo įgaliojimų pabaigos, yra tik šių proceso dalyvių niekuo neparemti pamąstymai”, – rašoma teismo pranešime spaudai.

Jame pažymima, kad iki bylą nagrinėjančio teisėjo įgaliojimų pabaigos liko daugiau nei 22 mėnesiai, ir per šį laiką esą įmanoma, tinkamai organizuojant procesą ir bendradarbiaujant visiems proceso dalyviams, išnagrinėti ir labai didelės apimties bylą.

„Teismo įsitikinimu, svarbu ir tai, kad visus proceso dalyvių prašymus spręs bylą nagrinėjantis teisėjas proceso eigoje, todėl šiuo metu teigti, kad bus paskirtos kokios tai ekspertizės, yra per anksti. Svarbu ir tai, kad byloje paskyrus atsarginį teisėją, galbūt tektų iš naujo derinti jau suderintą teisiamojo posėdžio grafiką, tai tik užvilkintų bylos nagrinėjimą”, – nurodoma pranešime.

Teismas pažymėjo ir tai, kad net teisėjui nepavykus išnagrinėti šios bylos iki jo įgaliojimų pabaigos ir šių įgaliojimų nustatyta tvarka nepratęsus, naujam teisėjui, pradėsiančiam bylos nagrinėjimą iš pradžių, nereikės iš naujo apklausinėti liudytojų, jau apklaustų teisme (nebent to reikėtų teisingumo interesais), todėl procesas dėl naujo teisėjo įstojimo į bylą tikrai labai neužsitęstų.

Priimta neskundžiama nutartimi teismas akcinės bendrovės „Grigeo Klaipėda“ atstovo advokato prašymo dėl atsarginio teisėjo paskyrimo netenkino.

Kiti teismo posėdis byloje numatytas spalio 18 dieną.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

„Grigeo Klaipėda“ byloje - dar du prašymai

Šiaulių apygardos teismas penktadienį apklausė du papildomai pašauktus į teisiamąjį posėdį naujus liudytojus AB „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos byloje. ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Bendrovės „Grigeo Klaipėda" byla vienai dienai buvo persikėlusi į uostamiestį

Pirmadienį Šiaulių apygardos teismas išvažiuojamajame teisiamajame posėdyje, kuris vyko Klaipėdos apygardos teisme, baigė liudytojų apklausas. Teismui yra pateiktas prašymas papildomai ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This