Klaipėdos savivaldybė tapo „Neptūno” dalininke

Sportas, Svarbu

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį nusprendė, jog savivaldybė prisiims tiesioginę atsakomybę už krepšinio klubo „Neptūnas” likimą – tapo devynių įstaigos dalių savininke.

bcneptunas.lt nuotr.

Žinia, „Neptūnas” Klaipėdos merui dar liepos 20 dieną pateikė prašymą perimti klubo kontrolinį paketą. Tačiau Savivaldybės administracija politikams pasiūlė kaip dovaną priimti tik 1/20 arba 9/20 dalis šios įstaigos dalininkų kapitalo.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad šio klausimo svarstymas miesto Tarybos komitetuose priminė pasivažinėjimą amerikietiškai kalneliais. Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariai, kaip jų kolegos iš Finansų ir ekonomikos komiteto, iš pradžių buvo nusprendę atidėti šio klausimo svarstymą kol bus pateiktos atitinkamos klubo finansinės ataskaitos. Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas vienbalsiai (svarstant klausimą nedalyvavo klubo dalininku esantis Vidmantas Dambrauskas) susilaikė dėl tokio sprendimo projekto. Prie klausimo sugrįžę Finansų ir ekonomikos komiteto nariai jau nusprendė, kad būtų perimamos devynios viešosios įstaigos dalys, o Kultūros, švietimo ir sporto komitetas sugeneravo pasiūlymą surengti miestiečių apklausą dėl klubo kontrolinio paketo perėmimo ir kol ji bus surengta bei įvyks, nespręsti tokio klausimo.

„Atskaitomybės turėtų būti rengiamos pagal viešojo sektoriaus standartus, didieji pirkimai nuo 15 000 eurų sumos turėtų būti vykdomi savivaldybės”, – argumentus, kodėl nereikia perimti kontrolinio dalių paketo miesto Tarybos posėdžio metu aiškino Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Taip pat prieš posėdį Tarybos nariams buvo persiųsta papildoma klubo parengta medžiaga, kurioje nurodoma, jog tik perėmus klubą buvo gauta Šiaulių banko pretenzija dėl kredito padengimo. Nepadengus jo klubui būtų keliama bankroto byla, tad dalininkai operatyviai paskolino kubui 250 000 eurų. Dabartiniams dalininkams perėmus klubą skolą siekė 1,5 mln. eurų ir ji nuosekliai mažinta bei šiuos siekia 800 000 eurų. Teigiama, kad skolos mažinimo procesą pristabdė prasidėjusi pandemija, nekilnojamojo turto mokesčio augimas.

Klubas priminė ir tai, kad dar prieš ateinant naujiesiems dalininkams miesto vadovai žadėjo, jog stabilizavus situaciją, atsikračius teisinių ieškinių savivaldybė perims trečdalį įstaigos dalių. Pateiktas ir pavyzdys, kad Vilniaus savivaldybė tapo krepšinio klubo „Rytas” 40 proc. klubo dalių savininke, kai jo skola siekė 4 mln. eurų.

Konservatorius Kazys Bagdonas įžvelgė, kad toks sprendimas gali sudaryti precedentą ir kitiems sporto klubams kreiptis su tokiais prašymais į savivaldybę.

Kultūros, švietimo ir sporto komiteto siūlymo atidėti sprendimo projektą ir skelbti miesto gyventojų apklausą dėl klubo kontrolės perėmimo dauguma Tarybos narių nepalaikė – už jį pasisakė tik trys politikai.

Klubo vadovas, didysis dalininkas Sigitas Ambrazevičius, atsakydamas į politikų klausimus, sakė, kad de jure savivaldybė perimtų tik krepšinio klubą, bet po jo vėliava yra ir 16-18 metų paauglių komanda, dubleriai, moterų komanda ir futbolo ekipa. Jo nuomone, savivaldybė turėtų perimti devynias dalis.

„Miestas suteiktų solidumo”, – teigė S. Ambrazevičius.

Anot klubo vadovo, šitam sezonui iš miesto norėtųsi 1,2-1,3 mln. eurų paramos, kai bendras klubo biudžetas turėtų būti 1,6-1,7 mln. eurų.

Galiausiai politikai nusprendė, kad balsuos dėl devynių dalių perėmimo. Šį sprendimą palaikė 18 miesto Tarybos narių, trys susilaikė.

Pasak S. Ambrazevičiaus, dabar dalininkai susirinks ir spręs, kuris ir kiek dalių atsisakys savivaldybės naudai.

INFORMACIJA

„Beveik visi dalininkai susidūrė su sunkumais savo valdomuose versluose. Dėl karo Ukrainoje yra daug neapibrėžtumų dėl tolimesnės veiklos tęstinumo ir taip negali skirti paramos, taip pat pateikus VšĮ „Neptūno krepšinio klubas“ finansinius rodiklius, dalininkai yra pasiryžę trauktis iš klubo valdymo ir yra siūlymas skelbti bankroto procedūrą viešajai įstaigai. Paskelbus bankrotą, Klaipėda netektų galimybės dalyvauti Lietuvos krepšinio lygoje 1-2 metus”, – taip grindė savo prašymą savivaldybei perimti kontrolę VšĮ „Neptūno” krepšinio klubas.

2020 metų spalį miesto Taryba jau svarstė klubo dalių priėmimo klausimą, tačiau tuomet nusprendė jį atidėti.

Pagal paskutinius Registrų centrui pateiktus duomenis, „Neptūno“ krepšinio klubo dalininkais šiuo metu yra Tomas Daugėla, Marius Girčys, Vidas Augaitis, UAB „Rietuva”, Vytautas Lygnugaris, Vidmantas Dambrauskas, Arūnas Tuma, Alvydas Vaičiūnas ir Sigitas Ambrazevičius.

Klubas šį mėnesį paskelbė apie du naujus rėmėjus: pirmadienį pranešta, kad didžiuoju rėmėju tapo lažybų ir lošimų bendrovė „7bet”, o trečiadienį informuota, kad generaliniu rėmėju taps „Amberton“ viešbučių grupė.

4 Comments

  1. Gyventojas

    Pinigu plovykla

    Reply
  2. Siaip

    Tegul viesai paskelbia kiek koks remejas duoda pinigu kiek dalininkai ir tt.
    Kam apskritai reikalingas toks klubas? Rezultatu nera, arena tuscia, didzioji dalis pinigu pasiskirsto ant 20 zmoniu algu, krepsininkai, treneriai, administracija…
    Totali nesamone kazkokia.

    Reply
  3. Jei tapau

    klubo ” dalininkas ” kartu su savivaldybės dalimi , tada norėčiau dalyvauti ” algų žaidėjams ir kitiems nustatyme ” 🙂 . Laukiu kvietimo į posėdį .

    Reply
  4. T

    Rinkos dėsniai šioje savivaldybėje negalioja!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This