Savivaldybė už 30 tūkst. eurų nusipirko nebaigtą statyti filmą

Kultūra

Neskelbiamų supaprastintų derybų būdu Klaipėdos savivaldybė nusipirko nebaigto statyti atkuriamosios dokumentikos filmo „Pūga prie Mėmelio“ autorių turtines teises. Pirkimo sutartyje įrašyta – „ne vėliau kaip iki 2022-12-01 neatlygintinai pabaigti sukurti filmą”.

Juosto filmavimo akimirka Klaipėdoje. Vidmanto Činausko nuotr.

Sutartis dėl šio 29 995 eurų ir 90 centų vertės sandorio pasirašyta su VšĮ „Pilietinė medija“. Portalo rekvizitai.lt duomenimis, šioje įstaigoje dirba tik vienas žmogus. Sutartį šios įstaigos vardu pasirašė direktorė Milda Bernotienė.

Filmo prodiuseris – Edmundas Jakilaitis, režisierius – Andrius Lygnugaris. Filmo preliminari trukmė – 52 minutės.

„Pūga prie Mėmelio“ – istorinis atkuriamosios dokumentikos filmas su atkurtais vaizdais, įvykiais, herojais iš istoriko, ambasadoriaus, profesoriaus Alfonso Eidinto to paties pavadinimo knygos. Filmas skirtas didžiulę reikšmę mūsų valstybės nepriklausomybei, jos ekonomikai ir politikai turėjusiam įvykiui – Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-osioms metinėms, kurias minėsime 2023 m. sausio 15 dieną”, – rašoma sutarties preambulėje. 

Filmas „Pūga prie Memelio“ yra įtrauktas į Lietuvos Vyriausybės patvirtintą Klaipėdos krašto metų minėjimo programą. Įgijusi filmo autorių turtines teises, Klaipėdos savivaldybė jų įgijimo laikotarpiu, t.y. nuo 2023 m. sausio 14 d. iki 2028 m. sausio 15 d., įgyja teisę versti filmą, viešai rodyti filmo originalą ar kopijas, transliuoti, retransliuoti ir kitaip viešai skelbti filmą, įskaitant jo padarymą viešai prieinamu internete.

Talpindama filmą internete, filmo talpinimo datą savivaldybė privalo suderinti su prodiuseriu E. Jakilaičiu. Savivaldybė taip pat įsipareigojo „viešai rodydama filmą, už jo rodymą neimti atlygio”. O VšĮ „Pilietinė medija“ įsipareigojo „neatlygintinai pabaigti sukurti filmą” ir taip pat neatlygintinai jį viešai pristatyti Klaipėdoje. Filmo pradžios ir pabaigos titruose turi būti nurodyta, kad Klaipėdos miesto savivaldybė yra filmo bendrakūrėja. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This