Pilies teatras pradeda naująjį sezoną

Kultūra

Klaipėdos pilies teatras pradeda 37-ąjį kūrybinės veiklos sezoną. Per savaitę Žvejų rūmų Teatro salėje bus parodyti trys pastaraisiais metais sukurti spektakliai, kuriuos režisavo teatro meno vadovas Alvydas Vizgirda.

Pirmasis jų – spektaklis pagal to paties pavadinimo populiaraus vokiečių rašytojo ir scenaristo Patriko Ziuskindo romaną „Pono Zomerio istorija“. Paslaptingasis ponas Zomeris dienų dienas praleidžia bevaikščiojant po kaimą ir klausant nuolatinių pajuokų. Žmonės spėlioja, kas yra jo varomoji jėga. Ar jis klaustrofobas ar tiesiog bėga nuo nuobodžios santuokos? Negreitai suprantame, kad ponas Zomeris bėga nuo mirties — jo judėjimas tai vienintelis jam žinomas būdas bent trumpam išsigelbėti… Spektaklyje vienintelį ir pagrindinį vaidmenį atlieka aktorius Aurimas Pintulis.

A.Pintulį taip pat matysime kitame spektaklyje – Izraelio rašytojo ir dramaturgo Valentino Krasnogorovo lyrinėje dviejų veiksmų komedijoje „Lengva pažintis“. Čia jo scenos partnerė bus populiarioji dainuojanti aktorė Lina Rastokaitė. Du nepažįstamieji – Jis  ir Ji susitinka tuščiame viešbučio restorane. Pažinties iniciatorė šįkart yra moteris. Kas ji ir ko nori iš svetimo vyriškio? Pjesės personažų žodinė dvikova atspindi jų abipusį potraukį ir priešiškumą, jų vienišumą ir norą tai įveikti, meilės troškimą ir baimę.

Naujausias A. Vizgirdos režisuotas spektaklis „Sebastijanas“ sukurtas pagal garsaus amerikiečių dramaturgo Tenesio Viljamso pjesę „Netikėtai praėjusią vasarą“. Po spektaklio premjeros, sausio mėnesį, teatrologė Jūratė Grigaitienė sakė: „Nuo pat pradžios iki stipraus kulminacinio taško šeši aktoriai ėjo labai tikslingai ir palaipsniui augino įtampą, kuri sprogo spektaklio finale. Visi buvo temoje, žanre, alsavo vienu ritmu, padėdami vienas kitam sukurti laukimo įtampos prisodrintą T. Viljamso pjesės pastatymo atmosferą“. 1958-taisias parašyta pjesė anuomet buvo vadinama „jausmų drumstėja“ (beje, kaip ir pats T. Viljamsas.)

Klaipėdos pilies teatro spektakliai Žvejų rūmų teatro salėje:

rugsėjo 23 d. (penktadienis) 18.30 val. – „Pono Zomerio istorija“;

rugsėjo 26 d. (pirmadienis) 19 val. – „Lengva pažintis“;

rugsėjo 29 d. (ketvirtadienis) 19 val. – „Sebastijanas“ (N 14).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kviečia 2024 žingsniai aplink Žvejų rūmus

Iki gražiausių metų švenčių likus kiek mažiau nei savaitei, Žvejų rūmai kviečia prasmingą laukimą praturtinti įstaigoje vyksiančiuose šventiniuose renginiuose. Jau ...
2023-12-19
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingoje rengiamas labdaros vakaras su koncertu

Gruodžio 1-ąją, 18 val., Kretingos rajono kultūros centre vyks koncertas „Holivudo žvaigždės“, skirtas labdaros-paramos vakarui „Palaiminki gerumą…“. Jo metu Lina ...
2023-11-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

Išdalintos „Padėkos kaukės"

Po dvejų metų pertraukos Teatro dienai skirtas klaipėdiečių renginys – „Padėkos kaukių” apdovanojimai – šeštadienį Klaipėdos žvejų rūmuose vėl vyko ...
2022-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This