Renkamas „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ finalinis konkurso penketukas

Miestas

Baigėsi pirmasis jau devintus metus vykstančio bei kasmet talentingiausią Klaipėdos krašto atstovą apdovanojančio „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ konkurso etapas. Dėl 4000 Eur vertės piniginio prizo bei šių metų laureato vardo iš viso varžosi daugiau nei dvi dešimtys talentingų pajūrio krašto jaunuolių. Rugsėjo 20 d. prasidėjus internetinio balsavimo etapui, konkurso organizatoriai ragina aktyviai palaikyti jaunuosius talentus, už norimus kandidatus atiduodant savo balsą stipendijos interneto svetainėje.

Portalo archyvo nuotr.
Šių metų kandidatų gretose daugiausia – menininkų

Rugsėjo 18 d. vidurnaktį uždarytas pirmasis stipendijos konkurso etapas, kuriame visuomenė galėjo nominuoti 20–35 metų amžiaus Klaipėdos miesto ir rajono bendruomenių narius, iniciatyvius visuomenininkus, jaunuosius menininkus, mokslininkus, perspektyvius sportininkus ir kitus jaunus žmones, savo darbais prisidedančius prie Klaipėdos krašto tobulinimo bei jo vardo garsinimo.

Tarp šių metų nominantų – iniciatyvūs menininkai, sportininkai, taip pat kandidatai iš mokslo pasaulio. Šiemet sulaukta per 20 kandidatūrų, iš kurių bus renkamas vienas devintojo „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ konkurso laureatas.

„Kasmet mūsų organizuojamas stipendijos konkursas vėl iš naujo primena, kiek daug talentingų ir iniciatyvių jaunuolių gyvena bei kasdien veikia Klaipėdos krašte. Džiugu, kad šiuo konkursu bent maža dalimi galime prisidėti prie jaunų talentų tolesnės veiklos skatinimo bei geresnio matomumo pačiame Klaipėdos krašte, o ir visoje Lietuvoje. Šie metai – ne išimtis. Nors pagrindinis konkurso prizas skiriamas tik vienam konkurso kandidatui, visi nominantai turi progą papasakoti apie savo veiklas ir nelikti nepastebėti“, – komentuoja konkursą organizuojančios bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas džiaugiasi, kad šis tikėjimo Klaipėda ir Klaipėdos tikėjimo savo jaunaisiais talentais simbolis kasmet padeda garsinti Klaipėdos kraštą.

„Džiugina tai, kad ši puiki, įkvepianti ir klaipėdietiškai šarminga tradicija tęsia savo sėkmės istoriją. Kalbėdami apie „Švyturio Klaipėdos ateities stipendiją“, vertiname ją ne tik kaip materialųjį jaunųjų kūrėjų skatinimo tikslą, bet kaip nedviprasmiškai aiškų pasitikėjimo mūsų jaunųjų kūrėjų ir įkvėpimo jiems kurti Klaipėdos miesto ateitį ženklą. Ši stipendija – tai ne tik motyvuojanti paskata ir pagalba, bet ir tvirto tikėjimo jaunaisiais Klaipėdos bei visos Lietuvos ateities kūrėjais simbolis bei ženklas. Tikėjimo, kad jų idėjos, darbai, kūryba ne tik šiandien, bet jau netolimoje ateityje dar labiau garsins ir kurs Klaipėdą, kaip jaukaus, saugaus, dinamiško miesto viziją bei svajonę, tampančią kūnu“, – mintimis dalijasi V. Grubliauskas.

Į finalinį etapą – penki konkurso kandidatai

Už visus pasiūlytus šių metų „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ kandidatus balsuoti galima nuo šiandienos, rugsėjo 20 d., iki spalio 4 d. 23.59 val. oficialioje stipendijos interneto svetainėje www.svyturiostipendija.lt.

Pasibaigus internetinio balsavimo laikui, penki daugiausiai visuomenės balsų surinkę kandidatai pateks į kitą stipendijos konkurso etapą, kuriame visuomenė vėl galės atiduoti savo balsą šių metų stipendijos laureato vardo verčiausiam kandidatui.

Po internetinio balsavimo už šių metų finalinį penketuką, penki finalininkai bus pristatomi konkurso vertinimo komisijai. Atsižvelgdama į visuomenės palaikymą, komisija spręs, kuris jaunasis talentas bus apdovanotas šių metų „Švyturio Klaipėdos ateities stipendija“.

Nuo 2014 m. vykstančiuose stipendijos konkursuose „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ laureatų vardą jau pelnė pianistė Adelė Daunoravičiūtė, Klaipėdos muzikinio teatro solistas Steponas Zonys, kino kūrėjas Arūnas Eimulis, menininkė Agnė Kišonaitė, laivų inžinierius Lukas Norkevičius, mokslininkas Žydrūnas Lukošius, elektra varomo katamarano kūrėjas Tomas Vėlius, mokslininkė dr. Greta Gyraitė. 

Išsamiau susipažinti su šių metų „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ kandidatais ir atiduoti savo balsą galite čia.

2 Comments

  1. Vilma

    Spalio 5d 00,00 į penketukas atrodė visai kitaip ir kyla klausimas . Kodel paskelbus po keliu valandų penkiatukas atrodo kitaip?

    Reply
  2. Lukas

    Osvaldas gedriumas

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This