Dvi koketės pareiškė, kad žmonės geidžia jas padaryti Klaipėdos meru

Nuomonės

Pirmasis neištvėrė Audrius Petrošius: pareiškė, kad tai tauta, o ypač jos grietinėlė tiesiog spirga iš nekantrumo išrinkti jį Klaipėdos miesto meru. Ilgai netvėrė ir Arvydas Vaitkus, pareiškęs, kad vietinė tautos grietinė žnaibo jam užpakalį ir ragina į merus eiti. Tik šis dar pakoketavo, esą dar, oi, oi, ak, ak –  „einu tęsti tai, ką darau jau kelis mėnesius”. O jau po to pasakysiu. Šelmis.

Arvydas Vaitkus ir Audrius Petrošius. Martyno Vainoriaus nuotr.

Nors net prakutusiam pypliui aišku, kad šios dvi koketės seniai laižosi, stebėdamos mero krėslą. O aksakalai mano, kad jos – labiausiai tikėtinos figūros kautis dėl mero regalijų antrame rinkimų ture. Tad kam tas koketavimai, vyrai? Išdykėliai…

Akivaizdu, kad tokį viešųjų ryšių tūpsnį klaipėdiečiams šios koketės padarė nusibeždžioniavusios nuo Vytauto Grubliausko, prieš praeitus rinkimus suvaidinusio analogišką farsą: girdite, žmonės nori mane padaryti… Ak, ak, oi, oi… Ir padarė. Ir dabar gailisi. Visi. Gaila žmogaus. Ir jam savęs gaila. O koks puikus artistas! Kiek prarado teatras ir kinas…

Neatmeskim, kad tauta netrukus pradės raginti į merus eiti ir kitus veikėjus, kuriems labiausiai už viską reikia publikos dėmesio. Būtų smagu. Tauta mėgsta pigius vaidinimus. O tie, kurie viešai paragina koketes į merus eiti, būna papyraginti postais, dėmesiu ar tautai nematomomis dovanomis.

Tačiau grįžkime prie pirmųjų dviejų kokečių ir tam tikrų jų veiksmų už kulisų bei rampų šviesos. Jos turėjo nemažai ką ten nuveikti. Pirmiausia, užsitikrinti finansinę ir organizacinę paramą iš partinių bei nepartinių struktūrų.

Įžūlūs liežuviai mala, kad konservatoriai Aidas Kaveckis ir Andrius Petraitis kelią A. Petrošiui į merus užleido, iššlavė ne dėl to, ką viešai sapalioja. O dėl to, kad konservatorių viršūnėlės suuodė, jog šis, daug partijų pakeitęs veikėjas, vardan mero posto gali ir konservatorius į bet ką išmainyti. Juolab kad pasklido gandai, jog Audrius koketuoja su kitomis partijomis ar nepartiniais krutėjimais. Galų gale suprasta, kad jis gali net pats save kilstelti kaip šieną ant šakių – kandidatuoti savarankiškai. Ir tapti rimtu konkurentu konservatoriams, kurie savo Klaipėdos merą turėjo tik vieną kartą, ir tik dvejus metus. Ai, ai, kaip skaudu…

Arvydą Vaitkų kankina kita dilema: su kuo susidėti? Socdemus jis išdavė, susidėjęs su valstiečiais. Valstietiško gandro tatuiruotę neseniai nusigramdė nuo pasmakrės. Sauliaus Skvernelio naujai iškepta partija į Arvydą meiliai per šią vasarą žiūrėjo, bet pats Arvydas nepamiršo, kad tai Skvernelio ministras jį iš uosto generolų išpirdolino. Aplinka stūmė du vyrus susitikti, susitarti. Nepavyko. Unoravi vyrai. 

Liko galimybė vėl kurti komitetą, susidėjus su baltarusiškų trąšų vanagais. Bet vienas iš jų beveik viešai sako, kad tai koketei pinigų nebeduos. O iš kito jau pačiam baugu imti, nes per daug abu Skulptūrų parke užsižaidė medžių sergėjimu, krepšinio aikštelės naikinimu ir teniso kortų perėmimu. Yra reikalų. Dėl to Arvydas dar ir koketuoja. Labiau nei Audrius.

Antra vertus, dar niekas nežino, kokius įgaliojimus turės meras. Jei Audriui tai – dzin, tai Arvydui – svarbu.

Tai ką darai, Arvydai, „jau kelis mėnesius”? Kuri „išbaigtą planą bei strategiją“? Apie tai, kaip išblizginti pentinus ir gražiai bei protingai atrodyti neparodant milicininko diplomo? Tik jau nesakyk, kad kuri planą, kaip padaryti Klaipėdą žalesne, jos orą ir dirvožemį švaresnius, žmones laimingesnius pastatant išorinį uostą. Brr… Tokiomis nesąmonėm niekas netiki. Sugalvok ką nors saldesnio.

Hmm… Gražiai atrodyti nori visi, ne tik koketės, kandidatės į metus. Natūralu, kad jos slėps skeletus spintose, o autobiografijose pamirš paminėti visas partijas ir krutėjimas (čia – ir apie moteris bei vyrus), su kuriais pabuvojo. Kam ką pažadėjo, ko netesėjo.

Jie pamaitins smulkias žuvelės, kad tylėtų. Stambesnėms pabers stambesnių trupinių, kad tylėtų. Bet, va, visų ryklių neprišersi. Vadinasi, šį tą sužinosim.

33 Comments

  1. Juvis

    Gerbiamieji, kur buvo Vaitkus, kai buvo pritarta Skulptūrų parko atnaujinimui? Projektas parengtas, nuostabiai atrodo, bet va eigoje nebelieka parkavimo vietų, edukacinės erdvės, krepšinio aikštelės, kuri taip reikalinga ir buvo labai populiari įvairaus amžiaus sportuojančių žmonių tarpe. Vaitkus surinko močiučių komandą, kurios už ligotus medžius, kaip už savo seses vienmetes įsikibusios stovi. Gal ir numirti ten nori, juk kapines ten ir buvo. Tik jos girdėti nenori ar negali, kad parkas ATNAUJINAMAS, t.y. sergantys medžiai retinami, bet nenaikinami! Nauja parko erdvė kuriama klaipėdiečių labui, kuri bus patraukli ir aktuali ypač jaunajai kartai, mūsų vaikams!
    O del mero posto- nenurašykite ir kitų kandidatų- R.Sakalauskas manau gali ne tik ligonines puikiai prikelti iš mirštančių, bet miestą KLAIPĖDĄ!

    Reply
    • Nezabitauskas

      Kad jau parką užkabino, negaliu nutylėti. Ponas Juvis tikrovę iškraipo kaip koks orveliškos Tiesos ministerijos tarnautojas. Projektas jam „nuostabiai atrodo”, ypač su plynomis erdvėmis parkavimo aikštelei ar edukacinei terasai vietoj medžių. Trečdalio medžių iškirtimą jis vadina parko atnaujinimu. „Sergantys medžiai retinami”, rašo jis. Kas čia per minties vingis? Jei parką apnikusi kažkokia medžius masiškai žudanti liga, tai kodėl sergantys medžiai tik retinami, o ne iškertami? Ir apskritai, argi parkas nebuvo bent minimaliai prižiūrimas, kad staiga jame radosi tiek ligotų medžių? Kiek žinau, buvo prižiūrimas. Bijau, kad serga ne tiek parko medžiai, kiek parko likimą lemiantys žmonės. Kažkokios karštligės apimti jie čia priprojektavo žaliuosius plotus užklojantį stačiakampį takų tinklą, niekam nereikalingą brangią tvorą, o tiesiog ant buvusių palaidojimų įrenginėja – žinote, ką? – kvapų sodelį!.. Taip kad palikit ramybėje niekuo dėtas medžių vienmetes močiutes – jų šiame kvailame pasaulyje jau seniausiai nebėra.

  2. Chi

    Mielas Šulcai, jei pats tesugebat pilti purvą, niekas nekaltas. Seniai sėdit merui prie šono, o ką gero nuveikėt, kur jūsų asmeninis indėlis į Klaipėdos miesto gerovę? Taip, kad geriau apsikuopkite savo šiukšles. Tik už Vaitkų!

    Reply
  3. Nezabitauskas

    Merui jaunystė, kaip ir senatvė, yra trūkumas, o ne privalumas. Reikia brandaus žmogaus, jau parodžiusio, ką jis gali. Už Puteikį! Ką jis gali, parodė laivų remonto įmonės direktoriaus poste, kai iš bankroto ištraukė įmonę, tuo neleisdamas teritorijos prichvatizuoti. Kai kurie „vystytojai” šito iki šiol jam negali atleisti!

    Reply
    • Rinkimu stebetojas

      Gal jau nebeikit i rinkimus

  4. Patirtis

    Šitam darbe reikia patirties. Grubliauskas buvo žmogus su darbo patirtim ir to sunki sekėsi tvarkytis. Čia darbas atsakingas. Reikia rimto ir sugebančios tvarkytis vyruko bet kokiose situacijose.

    Reply
  5. Onelė

    Dievuleli šventas, nejaugi nebėra brandžių vyrų kurie būtų verti mero posto?! Kad kibo ieskoti pacaniuku! Man atrodo kad plaipedoi yra daug vertesni žmonių būti merais! O šitie, tegul laksto toliau iš partijos į partiją!

    Reply
    • onelei

      Gal,,Plaipedoi”ir yra…cha cha nepasiūlei nieko,kaip čia taip

  6. Regis

    Abu geri, bet kadangi mero norėtųsi bent 2 kadencijoms, tai 60+8 ne kokia perspektyva. Klaipėdai reikia energijos

    Reply
  7. skaitytojas

    Tik už Petrošių,jau mums nereikai baltarusiškų trąšų gerbėjų,Karbauskio chebros,ne ne ačiū.Atsikandome jų darbų .

    Reply
  8. Petras

    Dar nesubrendes. Klausimas, ar galės spresti tautos socialines problemas?

    Reply
    • Ech

      Meras nesprendzia tautos problemu. Jis priziuri miesto uki

  9. Biden

    Tik Petrosius. Jau girdziu, kad zmones kalba, jog jei isrinks kitus , tai bus kaip per JAV rinkimus, zmones vaziuos i rajona gyventi.

    Reply
    • Arnoldas

      Bet tokiu tikrai yra! Ne prie kiekvieno pasirinkimo, bet nuo kai kuriu kandidatu tikrai begtu

  10. Algirdas

    Tik už jauną merą! Petrošius geras vyras, pažįstu ir balsuosiu. O dar už jį Universitetas pasisako – tik už Petrošių.

    Reply
  11. Dromantienė S.

    Nelabai suprasi rašliavininko – tai jis mero patarėjas, tai jau šleiva retorika jį dergia. Kai pačiam prastai vertybės susidėlioja, tai ir kitus tepa kuom papuola.

    Reply
  12. Hmm

    Atleiskit, nu bet ar gali būti meras su surūgusiu veidu? Be jokios emocijos? Hmmm matyt atėjo laikas jaunimui įrodinėti ką gali. Linkiu gražiai konkuruoti ir lai laimi besišypsantis 🙂

    Reply
  13. Čerlis

    Vyra garsina jio darbai,

    Reply
  14. Jonas Daubaris

    Su tokiom A.Šulco rašliavom galima prisiagituoti iki tiek, kad Klaipėdos m. Meriją gali užvaldyti Karbauskiniai valstiečiai-kolūkieciai ! Ar to nori kas, ar to reikia Klaipėdos šviesuomenei, inteligencijai, mokslui, kultūrai ..?

    Reply
  15. Ačiū Vaitkui

    Nuo visuomenininkų už skulptūrų parko medžių išsaugojimą. Daug dėl to žmonių balsuos už ji.

    Reply
  16. Miestas

    Miestas ne mažas, bet pasikalbėti nėra su kuo…visiems kažko trūksta…

    Reply
  17. dėl Petrošiaus

    gryna tiesa, visur lakstė nuo pat pradžios ir tik jo asmeninė karjera jam įdomi, o kada yra dirbęs kokį darbą viešajame sektoriuje?

    Reply
    • Apie Petrošiu

      Eilinis Lansberginis vykdytojas. …..ir pasakyta viskas.

  18. Klaipėdietis iš rajono

    Tik Ligita Girskienė, tie be vertybių, dėl pinigo bet ką padarys.

    Reply
    • Rajono gyventojui

      Tai i rajona ir imkit, is ten visi kvapai ateina. Gal sutvarkis. Kaip tik i tema butu

    • Otelė

      Klaipėdos rajone – pagal jos mentalitetą ir vieta. Ten tik turgininkų pinigai suvežti ir sukrauti

    • Tomas

      Nejuokink kaimietį iš rajono. Šitai veikėjai vieta maxsimoje už kasos.

  19. Petras

    Nedauok dieve nei Vaikuaus , nei Geirskienės .Tikėkimės žmonės praregės

    Reply
  20. Komentatorius

    Neturi šansų nei vienas. Ligita Girskienė bus Klaipėdos merė. Tauta pasistengs. O tie reikalų tvarkytojai tegul toliau tvarkosi reikalus medžiotojų būreliuose.

    Reply
    • Anonimas

      Paliksime ją Seime

    • T

      Ji suprato neturi, jau nešnekant kad dvejų žodžių nesurezga, apgailėtina veikeja.

    • vaje vaje

      Lai ji seime tautos reikalus sprendžia.Lai…Klaipėdoje nereikia jos kaip merės,netinka,silpnutė,gal rajone kur,bet vargiai

  21. Remėjas tik dar nežinau ko :)

    Beveik viskas teisingai !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This