Įstrigo naujojo „Viktorijos” viešbučio lifte (papildyta)

Kriminalai ir nelaimės

„Aš jums skambinu iš lifto, jau 45 minutes esame dviese įstrigę naujojo „Viktorijos” viešbučio lifte ir niekas nieko negali padaryti”, – trečiadienį prieš 18 val. telefonu „Atvirai Klaipėdai” pranešė moteris.

Ilgą laiką buvęs apleistas, neseniai „Viktorijos” viešbutis vėl atvėrė duris. Palmiros Mart nuotr.

Jos teigimu, liftas užstrigo trečiame aukšte, iš 5-ame aukšte esančios kavinės dviems žmonėms besileidžiant žemyn. Kartu su ja lifte buvo 84 metų vyras, netrukus jiems abiem ėmė trūkti oro.

„Pagaliau įkišo pagalį, bent oro šiek tiek gavome, „įdomiai” čia vyksta mūsų vadavimas”, – sakė moteris.

Jos teigimu, kad jie neuždustų, pasirūpino ne spec. tarnybų atstovai, o medikas.

Kartu ji retoriškai klausė, kaip būtų, jei įvyktų koks nors teroristinis aktas ar kita didesnė nelaimė, jei kelios tarnybos dviejų žmonių iš lifto niekaip nesugeba išvaduoti.

Pasak moters, policijai teko skambinti net kelis kartus, kol ji atvyko, bet tai esą nelabai gelbėjo – vadavimo akcija, jos teigimu, vyko lėtai ir neprofesionaliai.

Galiausiai ji pranešė, jog liftą nelaimėliams pavyko palikti tik 18.50 val. t.y. beveik po dviejų valandų.

„Labiausiai sukrėtė viešbučio nepasiruošimas tokiems atvejams”, – sakė moteris, pridūrusi, jog „tarnybos būtų atskira istorija”.

INFORMACIJA

Klaipėdos centre esantį „Viktorijos“ viešbučio pastatą nuo 2014 metų valdo „Kamineros grupė“, kurios valdybos pirmininkas Arūnas Tuma yra ir miesto Tarybos narys. Ilgą laiką buvęs apleistas, neseniai viešbutis buvo rekonstruotas ir pagaliau vėl atvėrė duris.

Dabartinės „Viktorijos“ vietoje XVIII a. antrojoje pusėje veikė „Baltojo žirgo“ karčema. XIX a. antrojoje pusėje pasikeitus šeimininkui karčema pavadinta „Viktorijos“ viešbučiu. Naujasis savininkas pastatą rekonstravo: centre išmūrijo frontoną su prasikišusiais bokšteliais iš šonų, pastatė medinį vasarinį paviljoną, už kurio augo sodas.

1922 m. „Viktorijos“ viešbutis buvo rekonstruotas, kai kurios dalys paaukštintos iki trijų aukštų. XX a. pradžioje viešbutyje įrengtas centrinis šildymas, kiekviename aukšte buvo po vonią, o kiekviename kambaryje – po telefoną. Tuo metu viešbutyje veikė ir pirmos klasės kavinė-restoranas.

1934 m. viešbutyje buvo jau 60 gerai įrengtų kambarių, veikė valgykla, galinti vienu metu aptarnauti apie 100 žmonių, pramogų salė, vasaros sodas.

1938 m. viešbutis buvo dar kartą rekonstruotas ir tapo didžiausiu uostamiestyje. Jo salėje vykdavo pobūviai, koncertai, paskaitos, dailės parodos.

Per Antrąjį pasaulinį karą pastatas smarkiai nukentėjo, buvo nuniokotas – išplėšti langų rėmai, durys, išluptas parketas, išvogtos vonios. Sovietmečiu rekonstruotas pastatas kurį laiką buvo tapęs statybininkų bendrabučiu, po to čia pradėjo veikti „Klaipėdos“ viešbutis. „Viktorijos“ pavadinimas įstaigai sugrąžintas pastačius dabartinį viešbutį „Amberton Klaipėda“.

1 Comment

  1. Tuma ,kuris pasedėjo savivaldybos Taryboje

    Ir toki viešbuti suremontavo. Dar jis nori Atgymimo aik. Padaryti auto stovėjimo aikštelė, savo viešbučiui

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This