Regioninis stadionas: vėžlio žingsniu į neįspėjamą ateitį

Sportas, Svarbu

„Rengiamės apie tai kalbėti per Regiono plėtros tarybos posėdį, – taip į klausimą, ar jo vadovaujamoje darbo grupėje dėl regioninio stadiono  statybos yra kitų regiono savivaldybių atstovai, atsakė Klaipėdos miesto savivaldybės mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis. – Norime žinoti, ar regionui tas klausimas įdomus”.

Laukuose, priešais PC „Ermitažas”, sunkiai rutuliojasi regioninio stadiono vizija. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak vicemero, šiuo metu nuo grafiko, kuriame numatytas savivaldybės veiksmų planas iki regioninio stadiono statybos pabaigos, atsiliekama tik keletą mėnesius. Specialios darbo grupės, kuri sudaryta iš miesto Tarybos narių ir Savivaldybės administracijos darbuotojų (kitų regiono savivaldybių atstovų joje nėra), posėdžio metu trečiadienį kalbėtasi apie techninės specifikacijos turinį galimybių studijai parengti.

A. Cesiulio manymu, tokia studijos nekainuoja pigiai. Todėl reikia, kad techninės sąlygos jai būtų gerai parengtos, paskelbta rinkos konsultacija, siekiant išsiaiškinti ne tik galimą studijos parengimo, bet ir regioninio stadiono statybos kainą bei kitus parametrus. Sutarta pasidomėti ir Vilniaus bei Kauno patirtimi rengiantis panašių stadionų statybai.

Vicemeras negalėjo pasakyti, ar tame grafike yra numatytas terminas, kada reikia baigti tą stadioną statyti. Elona Jurkevičienė, Savivaldybės administracijos Projektų skyriaus vedėja, tikina, kad grafike yra numatyta stadiono statybos pabaigos data. Tačiau nesiryžo jos įvardyti. Anot vedėjos, norėtųsi, kad 2025 metais jau būtų parengta galimybių studija, kuri ir atsakytų į klausimą, per kiek laiko galima tokį objektą pastatyti.

E. Jurkevičienė sako, kad turėdama parengtą galimybių studiją, kurioje būtų numatyti regioninio stadiono statybos parametrai, etapai, eiliškumas, kaštai ir kita, savivaldybė skelbtų architektūrinį konkursą, o po jo, parengus technines sąlygas, ir statybos darbų rangos konkursą.

„Esame nusistatę planingai eiti ir įgyvendinti šį projektą”, – sako vedėja ir prasitaria apie viltį – pastatyti stadioną iki 2030 metų.

Dar 2018 metais, likus pusmečiui iki rinkimų į tarybas, Klaipėdos savivaldybė išplatino pranešimą, skelbiantį, kad bus statomas „dar vienas svarbus socialinės infrastruktūros objektas – naujas regioninis futbolo stadionas”. Tačiau per ketvertą metų į priekį nepasistūmėta. 

„Klaipėdoje išsprendus arenos klausimą, taip pat pastačius naują baseiną, dabar mūsų pareiga imtis stadiono statybos klausimo. Neverta kryžiuoti iečių dėl tolimesnių projekto įgyvendinimo etapų, nes tai stabdo galimybę žengti pirmąjį žingsnį. Drąsiai jį ženkime ir nebijokime galimų rizikų ateityje. Tegul negąsdina šiandien tai, kad dar nėra aiškūs visi finansavimo šaltiniai, bet, matant palaikymo ženklus tiek iš valstybės, tiek iš kaimynų regioninėse savivaldybėse, manau, tikrai rasime galimybių, kaip tuos iššūkius suvaldyti”, – pranešime tuomet buvo cituojamas meras Vytautas Grubliauskas.

Tąkart planuota, kad regioninio stadiono vertė – apie 40 milijonų eurų.

„Kitąmet vykdytume architektūrinį konkursą, kad techninis projektas būtų parengtas 2019-2020 metais. Dabar pradėjus procedūras pastatyti galima iki 2024 metų”, – 2018 metais aiškino tuometinis Savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Šių metų kovo mėnesį, vėl likus metams iki savivaldos rinkimų, dulkės nuo šio projekto nubrauktos – sudaryta minėta darbo grupė.

3 Comments

  1. Silkė

    Gal pirmiau pabaikite Jakų žiedą statyti (kurį matome nuotraukoje) o jau po to pradėkite kažką naujo…….

    Reply
  2. Tai kiek čia to darbo beliko?

    Per ketverius metus ir „vėl likus metams iki savivaldos rinkimų, dulkės nuo šio projekto nubrauktos – sudaryta minėta darbo grupė”.

    Reply
  3. Ryklys

    Darbo grupės stadionų nestato, tik ryja laiką…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This