Savivaldybė: Skulptūrų parko krepšinio aikštelė – neesminis pakeitimas

Miestas, Svarbu

„Nuo konkrečių projekto sprendinių keitimo priklauso, ar pakaks parengti naujos laidos statinio (-ų) projekto dokumentą (-us), ar vis dėlto reikės keisti visą projektą išleidžiant naują jo laidą, atlikti visuomenės informavimą ir kreiptis dėl naujo statybą leidžiančio dokumento”, – taip dar praėjusią savaitę Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija „Atvirai Klaipėdai” paaiškino Klaipėdos savivaldybės sugalvotus viražus atsisakant Skulptūrų parke suplanuotos krepšinio aikšteles.

Pačiai Savivaldybės administracijai prireikė beveik savaitės, kad atsakytų į „Atviros Klaipėdos” klausimą, kaip ji elgsis toliau dėl korekcijų, susijusių su automobilių stovėjimo aikštele, krepšinio aikštele ir renginių terasa – rengs tik naują laidą ar keis visą projektą?

Martyno Vainoriaus nuotr.

Savivaldybės atsakyme į dar praėjusį ketvirtadienį išsiųstą klausimą rašoma, jog „remonto projekto keitimų esmė yra susijusi su statybos darbų organizavimo sprendiniais” –  statinių statybą numatoma skaidyti į statybos darbų etapus.

„Pakeitimai nėra susiję su esminių projekto sprendinių keitimu. Todėl, rengiant naują projektą laidą ar projekto sprendinių dokumentą, gauti naują statybą leidžiantį dokumentą neprivaloma”, – tvirtina savivaldybė.

Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos (LASKAO), kuri praėjusį penktadienį aptarinėjo šį klausimą, vadovas Mantas Daukšys tada dalinosi įžvalga, kad Savivaldybės administracija šiuo atveju gali gudrauti ir pasinaudoti teise projektą neva skaidyti į etapus ir atidėti kai kurių sprendinių realizavimą neapibrėžtam laikotarpiui. LASKAO valdyboje buvo prieita bendros nuomonės, kad palaikoma Skulptūrų parko rekonstrukcijos projektą rengusi architektė Margarita Ramanauskienė ir manoma, jog turi būti realizuotas toks projektas, koks buvo suderintas, ekspertuotas ir kuriam gautas statybos leidimas.

Tuo metu visuomenės entuziazmas dėl internetinės peticijos, raginančios Skulptūrų parke įrengti krepšinio aikštelę, kaip ir buvo numatyta projekte, atrodo, kad jau nusėdo – nuo praėjusio penktadienio popietės iki šio trečiadienio pietų po ja atsirado tik septyni nauji parašai. Jų dabar yra 713.

6 Comments

  1. plius minus

    Kas turi šioje srityje profesionalių žinių supranta , kad turi būti realizuotas toks projektas, koks buvo suderintas įstatymų nustatyta tvarka, tame tarpe ir paviešintas (suderintas su visuomene ) , ekspertuotas ir kuriam gautas statybos leidimas. O jo sudedamos dalys , kartu su automobilių parkavimo aikštele , tame tarpe skirta neįgaliesiems , yra privalomos jo sudedamosios dalys, kaip ir kiti statiniai . Žiūrėti STR norminis parkavimo vietų skaičius prie viešųjų objektų…. Ir tas kas iš savivaldybės rašo kitaip, tikrai neturi kompetencijos arba iš baimės dėl savo vietos pataikauja valdantiesiems ..

    Reply
  2. Martynai, įdomu:

    …kuo, kokiais dokumentais remiantis Klaipėdos miesto savivaldybės administracija priėmė sprendimą „nedaryti” parkingo, amfiteatro ir krepšinio aikštelės. Būtų gerai, jei Atvira Klaipėda pareikalautų tų dokumentų iš savivaldybės administracijos. Nes ir dabar yra neaišku, ką konkrečiai nusprendė savivaldybės administracija: ar tuos tris statinius, jų statybą/remontą tik nukelti į kitą statybos darbų etapą, ar nusprendė jų išvis nebestatyti/neberemontuoti. Kas konkrečiai administracijoje nuspręsta dėl viso Parko techninio projekto sprendinių? Ar bus rengiama nauja projekto laida, ar bus rengiamas naujas projektas, daromas esamo projekto keitimas? Juk iš projekto dingsta net trys svarbūs parko infrastruktūros objektai: parkingas, amfiteatras ir krepšinio aikštelė. Ar tyliai tyliai nebus daroma nieko?

    Reply
    • Atsakymas

      Visuomenininkų dėka išgelbeti keli šimtai medžių. Dėl to savivaldybė atsisakė perteklunių nereikalingu aikštelių ir kt šlamšto

  3. Suprato žmonės

    Vaikų žaidimo aikštelė lieka. Savivaldybė iškerta apie pusė tūkstančio medžių dėl krepšinio aikštelės ir naujai padarytu taku. Kertama paskutini miesto oaze. O galejo tik dangos pakeisti ir ne vogtti mūsų medžių.

    Reply
    • Būtinai užkąskit!

      Kai kitąkart iš vakaro privartosit – būtinai kuom nors užkąskit. Į projektą ir toliau galit nežiūrėti. Nesivarginkit. O užkąsti prieš komentuojant reikėjo.

    • Pasiūlymas savivaldybėi geras

      Kai tokius projektus užsakysite , butinai užkaskite, nes girčisusias nekirs tiek medžių dėl trinkelizacijos

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Rimantas Cibauskas teisme pasijautė beždžione 

Klaipėdos apylinkės teismas pagaliau išnagrinėjo dar 2022-ųjų gruodį užvestą bylą, kurioje antstolė siekia, jog valstybinę žemę nelegalia tvora aptvėręs ir ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

J. L. Vynerio gimtadienio proga - ekskursijos

Juliaus Liudviko Vynerio fondas, švenčiantis 20 metų jubiliejų, kartu su Mažosios Lietuvos istorijos muziejumi šeštadienį, balandžio 6 d., kviečia klaipėdiečius ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This