Klaipėdoje planuoja net kelias „Barça Academy“ stovyklas

Sportas, Svarbu

Kasparas Bagdonas, „Atviros Klaipėdos" praktikantas
2022-09-22

Komentarų: 1

Trečiadienį Klaipėdoje surengta diskusija „Vaikų futbolo ateitis Klaipėdoje – 100-mečio galimybė“, kurios metu buvo aiškinamasi dėl nemažai aistrų iki šiol kėlusios „Barça Academy“ regiono padalinio atvėrimo.

Asociatyvi nuotr.

Šiuo metu tokiam projektui įgyvendinti trūksta trenerių, tačiau „Barca Academy Baltic“ organizacijos atvedimo į Klaipėdą iniciatorius Romualdas Jonaitis tikina, kad trenerių mokymo programos jau yra paruoštos. Pasak jo, optimistiškiausia akademijos starto data – kitų metų rugsėjis. Akademijai darbą pradėjus iki šios datos ir atsirinkus trenerius, pastarieji būtų paruošti darbui iki 2024 m. kovo. Mokymus atliktų pati „Barça Academy“.

„Man nepatiko, kad atvažiavus pasaulinio lygio kompanijai aš nemačiau futbolo federacijos. Baisi nepagarba. <…> Išgirdau keletą replikų trenerių atžvilgiu. Aš jokiu būdu jų nekaltinu, reikia žiūrėti į sistemą. Priešingai, dar yra gerai, kad mes turime trenerių“, – federaciją kritikavo Klaipėdos miesto tarybos narys Arvydas Vaitkus.

Panašios nuomonės buvo ir dalis kitų susirinkimo dalyvių –akcentavo visos futbolo infrastruktūros pertvarkymo svarbą bei bendruomeniškumo trūkumą.

Žinia, dar šį balandį Lietuvos futbolo federacijos vadovas Tomas Danilevičius tiesiai šviesiai išsakė nepalankią nuomonę „Barcelonos” atžvilgiu. Klaipėdos miesto valdžios bandymus megzti ryšius su šiuo Ispanijos futbolo klubu futbolo vadas vadino spekuliacija, kuri jam labai nepatinka. LFF vadovas tada priminė, kad šis klubas buvo vienas iš Superlygos kūrėjų. Tai, anot T. Danilevičiaus, turėjo tapti tokia pat uždara lyga kaip NBA, kurioje nėra integralumo ir niekas kitas negali gauti pinigų, skirtingai nei Čempionų lygoje. 

„Tai nėra geras partneris Klaipėdos futbolo mokyklai”, – teigė T. Danilevičius. 

Stovyklose, kurias rengia „Barca Academy Baltic“ organizacija, vaikus futbolo paslapčių moko „FC Barcelona“ futbolo klubo sistemoje dirbantys specialistai ir treneriai. Dalyviams taip pat organizuojamos ir įvairios laisvalaikio pramogos bei edukaciniai užsiėmimai, kurie apima ne tik sportinio ugdymo, bet ir asmeninių savybių tobulinimo sritis. Be to, talentingiausiems vaikams suteikta galimybė vykti ir į „Barca Academy“ peržiūras Ispanijoje.

Šią vasarą Klaipėdoje buvo surengtos dvi tokios stovyklos, trukusios po penkias dienas. Jose dalyvavo 153 vaikai, didžioji dalis jų – klaipėdiečiai. Po stovyklos buvo surengta apklausa, į kurios klausimus atsakė 74 asmenys. 9 iš 10 vaikų buvo patenkinti stovykla, panašūs skaičiai vyravo ir tarp tėvų. Daugelis atsakiusiųjų rekomenduotų tokią stovyklą kitiems bei vestų savo vaikus čia ir kitąmet.

„Man yra duota užduotis, kad kitais metais Pabaltyje įvyktų 6-7 stovyklos, iš jų 3-4 norėčiau padaryti Klaipėdoje“, – planus atskleidė „FC Barcelona“ klubo atstovas Baltijos regionui Benas Renatas Baltusis.

Visame pasaulyje jau veikia beveik pusšimtis „Barca Academy“ padalinių, organizuojama daugiau nei 180 stovyklų, o po akademijos vėliava sportuoja per 45 tūkstančius vaikų penkiuose pasaulio žemynuose.

1 Comment

  1. Pastaba

    Tas Baltusis galėtų iš savo galvos vatą išsikratyti- seniai mes nebe Rusijos pakraštys ir nebe Pabaltijys, o Baltijos šalys, kaip ir ne ant Ukrainos. Tą atsiminti ir Velykienė galėtų.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This