Pasaulinei turizmo dienai – nemokamos eskursijos

Kultūra

Rugsėjo 27-ąją visame pasaulyje minima Turizmo diena. Pasaulinė turizmo organizacija šiemet kviečia „permąstyti turizmą“: skatina atrasti ir keliauti tvariau, sumaniau ir saugiau. 

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras (KTKIC) skelbia parengęs įdomią programą miestiečiams bei miesto svečiams.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak KTKIC direktorės Romenos Savickienės, pastarieji metai turizmo sektoriui nebuvo patys lengviausi atsižvelgiant ir į pandeminę, ir į geopolitinę situaciją.

„Tačiau labai džiugu, jog žmonės ir toliau keliavo, ragavo, ieškojo įvairių patirčių ne tik savo krašte, bet ir kitose pasaulio šalyse. Svarstėme, kokią netradicinę ekskursiją galėtume pasiūlyti ir nusprendėme pakviesti į alternatyvų projektą – gamtos gidų vedamą aklą kelionę po mišką ir save. Nieko nematysit, todėl intensyviai naudositės visomis kitomis juslėmis, o netekę įprasto išorinio pasaulio suvokimo, turėsite galimybę kitaip pažvelgti į savo vidų. Be šios potyrių kelionės, kviesime išbandyti laivavedžio darbą – mūsų partneriai Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla lauks visų, kurie domisi jūra ir laivais, išmokys valdyti laivo simuliatorių ir leis pasijusti tikrais jūrininkais. Atradimo džiaugsmas jus aplankys pasirinkus ekskursiją – orientacinį žaidimą „Dingusi karalystė“ – tai dviejų istorinių sluoksnių žemėlapi, su praeities ir dabarties filtrais, fiksuojančiais iki šių dienų išlikusius miesto objektus, menančius Prūsijos karalystės laikmetį bei jo palikimą Klaipėdos kraštui ir nūdienos Lietuvai. Sužinoti apie įdomius ir garsius Memelio/Klaipėdos gyventojus ir svečius pakvies mūsų partneriai – Klaipėdos vokiečių bendrija, S.Dacho namai, kurie Klaipėdos 770 gimtadienio proga parengė naują turistinį maršrutą. Ir, be abejo, visus kviesime į ekskursijas po Klaipėdos senamiestį”, – pranešime pažymi R. Savickienė.

KTKIC jungiasi prie Europos judumo savaitės ir kviečia į ekskursiją po miestą elektriniu Klaipėdoje pagamintu „Dancer” autobusu. Keliaudami žmonės ne tik klausysis gido pasakojimų apie gražiausias Klaipėdos vietas, bet ir sužinos, iš ko pagamintas ir kaip veikia elektra varomas autobusas. Maršrutas – nuo Švyturio arenos iki KU botanikos sodo.

Taip pat kartu su nacionaline turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ Pasaulinės turizmo dienos proga kviečiama po savo šalį keliauti traukiniais ir dalyvauti šventinėje akcijoje „Laimingoji vieta“ .

Rugsėjo 27 d. traukinio maršrute Vilnius – Telšiai- Klaipėda (išvykimo laikas 17.01 val.) laimingosios vietos bilietą įsigijusių lauks staigmenos, kurias įsteigė Klaipėdos miesto verslo įmonės bei kultūros įstaigos Lietuvos jūrų muziejus, Mažosios Lietuvos istorijos muziejus, „Pajūrio kempingas“, pramogų įmonės- „Wet Weim“, „Popa Boat“, viešbutis „Viktorija“, maitinimo įstaigos- „Ateik. Ateik“, „Grasso“, „Gaisrinė“, „10 Tiltų“ ir kiti.

PROGRAMA

Rugsėjo 24 d., šeštadienis

10.10 – 11.10 val., 11.40 – 12.40 val., 13.10 – 14.10 val. Akla kelionė po mišką ir save. Susitikimo vieta Smiltynėje, Smiltynės g. 9 (Kuršių nerijos nacionalinio parko turizmo informacijos centras) Reikia turėti vandens, dėvėti aprangą pagal orą, rūbai turi dengti kojas ir rankas. Akims uždengti – skarelė, šalis ar kt.

11 – 13.30 val. Klaipėdos vokiečių bendrija, S. Dacho namai pristato ekskursiją Įdomūs ir garsūs Memelio/Klaipėdos gyventojai bei svečiai“. Jono Kalnelis, prie Klaipėdos senamiesčio maketo. Ekskursijos pabaiga – prie Domšaičio galerijos.

12 – 14 val. Ekskursija po Klaipėdos senamiestį (lietuvių kalba). Susitikimo vieta: Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras, Turgaus g. 7.

Rugsėjo 27 d., antradienis

10 – 10.45 val., 11.30 – 12.15 val. ir 13 – 13.45 val. Ekskursija- orientacinis žaidimas „Dingusi karalystė”. Susitikimo vieta prie Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro, Turgaus g. 7/

15 – 16 val. ir 16-17 val. Kviečiama išbandykite laivo simuliatorių Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje. Susitikimo vieta Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, I. Kanto g. 7.

Visi renginiai nemokami, bet vietų skaičius ribotas – reikalinga išankstinė registracija el.paštu tic@klaipedainfo.lt arba tel. +370 687 52051.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šoks restruktūrizacijos tango 

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovė „Vėjo projektai“ yra verta restruktūrizacijos, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šokis baigiasi?

Nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovei „Vėjo projektai“ iškilo bankroto grėsmė – Klaipėdos apygardos teismas sulaukė ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This