Klaipėdietė vokalistė Kristina Jatautaitė ant kojų pakėlė Turkijos publiką

Kultūra

Rugsėjo 22-25 dienomis vykusiame 17-ajame Alanijos džiazo festivalyje „Alanya International Jazz Days“ dalyvavo ir atlikėjai iš Klaipėdos – projektas „Klaipeda Castle Jazz Band“, kurio sudėtyje – geriausi Lietuvos muzikantai iš Klaipėdos ir krištolinio balso savininkė Kristina Jatautaitė-Stanevičienė. Kristinai uždainavus tradicinio džiazo kūrinius, publika pašėlo – ėmė ploti ir dainuoti kartu.

Organizatorių nuotr.

Kartu su soliste pasirodė ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, kuris ne tik grojo trimitu, bet ir dainavo. Taip pat – vienas populiariausių Lietuvoje saksofonininkų Laimonas Urbikas, džiazo pianistas Saulius Šiaučiulis, būgnininkas Edmundas Federavičius, Elzė Grubliauskaitė, grojanti bosine gitara.

„Klaipeda Castle Jazz Band“ grupė ypatinga tuo, kad scenoje grojo skirtingo amžiaus muzikantai, parodę, koks platus klaipėdiečių muzikinis spektras – nuo jaunos muzikantės iki profesoriaus. Visi jie dar kartą priminė, jog muzika yra universali kalba, dėl kurios vienas kitą supranta net ir skirtingų kartų atstovai.

Festivaliui „Alanya International Jazz Days“ muzikantai paruošė plačią tradicinio džiazo programą. Skambėjo ir tokie kūriniai kaip „At Last“, „What A Wonderful World“ bei „I love Paris“. Tiesa, vokalistė keletą kartų vietoje „Paris“ dainavo „Alanija“.

Organizatorių nuotr.

Po pasirodymo Kristiną nuo scenos palydėjo Lietuvos ambasadorius Turkijoje Ričardas Degutis. Jis neslėpė džiaugsmo dėl puikaus lietuvių pasirodymo.

„Jei paklaustume Lietuvos gyventojų apie populiariausias Turkijos vietas, Alanija tikrai atsirastų sąrašo viršuje. Grupės pasirodymas yra puiki dovana miestui ir čia gyvenančiai lietuvių bendruomenei“, – dėkodamas sakė Lietuvos ambasadorius Turkijoje R.Degutis.

Nuostabia muzika klausytojai mėgavosi visai šalia uosto bei nepaprasto grožio Alanijos Raudonojo bokšto, tapusio miesto simboliu.

pasak pranešimo, klaipėdiečiai taip įsiminė publikai, kad gerbėjų dėmesio neatsigynė ir vaikštinėdami Alanijos gatvelėmis. Žmonės kalbino muzikantus, prašė kartu nusifotografuoti, gyrė jų pasirodymą ir linkėjo sėkmės.

Festivalio metu dalyviai turėjo progą ne tik pasiklausyti muzikos. Lietuvių delegacija kartu su „Klaipeda Castle Jazz Band“ grupe keliavo į Raudonajame bokšte vykusią džiazo fotografijų parodą. Joje eksponuojamos Ali Aralo, Hakano Pinaro ir Ilhami Yelkino nuotraukos, kuriose – emocijų įkarštyje užfiksuoti grojantys muzikantai.

Parodoje – ir įprastai šiose patalpose eksponuojamas etnografinis Alanijos menas. Jis suteikė išskirtinumo ir leido dar geriau įsijausti į vietinių gyvenimą bei jų istoriją. Fotografijose įamžinti ir lietuviai. Tai – prieš kelerius metus Alanijoje grojęs kontrabosistas Vytis Nivinskas ir būgnininkas Darius Rudis.

Pasigrožėjus kvapą gniaužiančiais vaizdais, Alanijos meras Ademas Muratas Yücelis pakvietė lietuvių delegaciją vakarieniauti kartu su tą dieną į Alaniją atvykusia Lenkijos delegacija. Pastarieji šiemet festivalyje nepasirodė, tačiau atvyko palaikyti kitų.

„Mes labai džiaugiamės, kad Alanijos ir Klaipėdos džiazo festivaliai kultūrinės diplomatijos dėka gali tiesti draugystės tiltus ir džiuginti džiazo muzikos gerbėjus, Turkijoje ir Lietuvoje“, – teigė Alanijos savivaldybės džiazo koordinatorius, parkų ir sodų departamento vadovas Ismetas Nazmi Uyaras.

Organizatorių nuotr.

Laisvu metu „Klaipėda Castle Jazz Band“ nariai ir Lietuvos delegacija turėjo proga aplankyti ir žymiausias Alanijos vietas,o geriau pažinti miestą jiems padėjo jau dvidešimt metų čia gyvenanti lietuvė gidė Rūta Danilevičiūtė.

„Alanya International Jazz Days“ festivalis organizuojamas Alanijos miesto savivaldybės ir globojamas Alanijos miesto mero Ademo Murato Yücelio. Jame kiekvieną dieną vyko po du koncertus. Festivalio koncertai nemokami ir prieinami visiems klausytojams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Paminėjo Imanuelio Kanto 300-ąsias gimimo metines

Pirmadienį Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka šventė išskirtinę dieną – Imanuelio Kanto 300-tąjį gimtadienį. Ta proga organizatoriai buvo ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This