Ligoninių pertvarka: ministerija žada būti griežtesnė

Svarbu, Sveikata

„Toks įspūdis, kad statom atominę elektrinę Klaipėdoje (…) Dabar mes girdim prielaidą, kad jei ateis naujas vadovas, tai jis sugriaus viską, įvyks tragedija, katastrofa ir visa kita. Kas čia per diskusijos, kaip mes griausim? (…) Panašu į tai, kad mes pradedam imituoti sujungimą, kad liktų tas pats, kas buvo – su savo sąskaitom, su savo pavadinimais vos ne arba aš kažką ne taip suprantu. Bet tai, ką šiandien išgirdau, man panašu į tai”, – po trečiadienį Seimo sveikatos reikalų komitete vykusio pristatymo apie tai, kaip vyksta Klaipėdos ligoninių pertvarka, rėžė Seimo narys Linas Slušnys.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerė Jurgita Grebenkovienė minėto komiteto narius informavo, jog vykdant Klaipėdos universitetinės, Klaipėdos jūrininkų bei Palangos reabilitacijos ligoninių sujungimą į naują juridinį darinį – Klaipėdos universiteto ligoninę – šiuo metu yra įsteigta darbo grupė, kurią sudaro ministerijos, Klaipėdos universiteto ir visų trijų reorganizuojamų ligoninių vadovai.

Universiteto ligoninė – jau sausį?

Pasak kanclerės, jau paskelbti naujos ligoninės įstatai bei numatytas pereinamasis 1,5 metų laikotarpis.

„Bandom susitarti, kokia turėtų būti valdymo struktūra nuo 2023 m. sausio 1 dienos, kuomet tikimasi įsteigti Klaipėdos universiteto ligoninę, ir kaip ji turėtų atrodyti, kokie galėtų būti padaliniai filialuose”, – kalbėjo ji, patikslinusi, jog šiuo metu kalba eina tik apie administracinių padalinių pertvarką.

Kadangi sausio pradžioje žadama skelbti konkursą naujosios ligoninės vadovo pareigoms užimti, jis, pasak kanclerės, su komanda per pereinamąjį laikotarpį, kuris truks iki 2024 m. liepos 1 d., ir turės nuspręsti, kokia bus medicininės dalies naujoje ligoninėje struktūra bei nauja darbo apmokėjimo sistema.

Kartu ji pabrėžė, kad pereinamuoju laikotarpiu darbuotojai atleidžiami nebus bei nebus keičiamos jų darbo sąlygos ir atlyginimai.

Sveikatos apsaugos viceministrė Danguolė Jankauskienė savo ruožtu teigė, jog nors „šitos ligoninės reorganizavime yra labai daug visokių tokių užkulisinių kalbų, viskas vyksta struktūriškai tvarkingai, etapais ir viskas bus padaryta taip, kaip priklauso”.

Vieni prašė neskubėti, kiti reikalavo griežtumo

Klaipėdos universiteto rektorius Artūras Razbadauskas vylėsi, jog su ligoninių vadovais šiuo metu vykstančias diskusijas dėl struktūrinių pokyčių „pavyks išspręsti kompromiso būdu”.

Savo ruožtu uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas, pritaręs, jog „procesas vyksta pakankamai operatyviai”, abejojo, ar „spės sutvarkyti ministerijos turtininkai visus turto perėmimo klausimus”.

„Yra šitoje vietoje tam tikrų neatitikčių ir jie yra ne kieno nors negeranoriškumo ar noro kažką stabdyti pasekmė, bet tiesiog suderinamumo kontekste”, – sakė jis, pasiūlęs naujos universiteto ligoninės startą atidėti bent iki sausio 15 dienos, „kad labai tiksliai, teisingai išspręsti visus turtinius klausimus”.

Tuo metu klaipėdietis Seimo narys Audrius Petrošius retoriškai klausė: „Kas sakė, kad bus lengva?” Jis tvirtino, jog nors susiduriama su pasipriešinimu iš ligoninių vadovų pusės, „žingsnis po žingsnio judama į priekį”, kartu procesui paskubinti iš ministerijos pusės pageidavęs „truputėlį griežtumo”.

„Tą pastabą priimam ir stengsimės kaip galima būti griežtesni”, – diskusiją apibendrino ministerijos kanclerė.

4 Comments

  1. Anonimas

    Juk isprusimas ir lova labai artimas dalykas

    Reply
  2. Anonimas

    Nepakartojama daugiau tokiu nepaktojamu visoi ligoninej nerasi

    Reply
  3. Anonimas

    Gintarė personalo virsininke labai nusipelno savo vietos savo isprusimu darbu atsidavimu nepakartojama ?

    Reply
  4. Vida

    ArvSlušnys yra buvęs Palangos Reabilitacijos ligoninėje? Labai lengva puikiai veikiančią Lietuvoje reabilitacijos ligoninę, kuri turi milijoną pačių geriausių atsiliepimų iš pacientų reabilitacijos efektyvumu, sužlugdyti, sėdint Vilniuje. Dukterinei ligoninei neatsiras lėšų, kai treabilitacija atsiduria podukris vietoje, ji žlugdoma, mažiau investuojama. „Pušyno kelio” pavyzdys, kai po prijungimo prie RVUL buvo sužlugdyta, pacientams trūksta vietų reabilitacijai, o ji toliau žlugdoma. Kodėl gerai ir efektyviai veikiančią, išsilaikančią ligoninę reikia jungti, žlugdyti, būti priklausomai nuo kitos ne našios ligoninės taip noekas neatsakė. Sėdint Vilniuje gal nerūpi žmonės, pacientai ir darbuotojai, labai lengva nuspręsti ir žlugdyti. Niekas nepateikė argumentų kaip žmonėms bus geriau, jei geriau nebus po prijungimo.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This