Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus tęsia susitikimus su kūrėjais

Regionas

Spalio 6 d., ketvirtadienį, 17.30 val., viloje „Ramybė“ Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus kviečia į antrąjį rudens ciklo „Susitikimai Jono Šliūpo salone“ renginį, kuriame mintimis apie kūrybą, būtį ir jas atrakinančius kodus dalinsis du Lietuvos nacionalinės premijos laureatai – fotomenininkas Remigijus Treigys ir eseistas, poetas, dramaturgas Rolandas Rastauskas.

Susitikimo svečias Remigijus Treigys – kone 50 personalinių ir 75 grupinių parodų autorius, poetiškas, melancholiškas ir su niekuo nesupainiojamas. Pats fotomenininkas pripažįsta, kad jo kūrybinis procesas sudėtingas ir daugiasluoksnis, nesumąstytas iš anksto – tarsi mistinis alchemijos vyksmas: „Niekada negaliu iki galo pasakyti, koks bus rezultatas. Visada svarbus improvizacinis momentas (…). Vienoks kūrybinis procesas, kai fotografuoji, ir visai kitoks, kai spausdini patį vaizdą, ryškini nuotrauką, dirbi su didintuvu, chemija. Tada lietiesi prie vaizdo, kažką pašviesini, kažką patamsini, dedi sepijos toną“. Fotomenininką R. Treigį kalbinsiantis palangiškis eseistas Rolandas Rastauskas su juo pažįstamas kone trisdešimt metų, surengęs ne vieną bendrą projektą. Kūrybinę menininkų partnerystę randame tekstų ir fotografijų rinkinyje „Berlynalijos“ – esė tekstais R. Rastauskas tarsi kalbasi su R. Treigio užfiksuotais vaizdais, po miestą keliaudamas jo pėdomis ir vidiniu monologu sluoksniuodamas jųdviejų patirtį.

Improvizuotą Jono Šliūpo saloną iškėlęs į vilą „Ramybę“ dar po savaitės, spalio 13 d., ketvirtadienį, muziejus tęs pokalbių su kūrėjais ciklą. Susitikime su tapytoju Andriumi Miežiu – atviras pokalbis apie nepatikimą vidinį menininką, kasdienybės šaržus ir švarų žvilgsnį.

Pokalbių ciklo “Susitikimai Jono Šliūpo salone” renginiai nemokami, tačiau dėl riboto vietų skaičiaus būtina registruotis iš anksto el. paštu j.sliupo.muziejus@lnm.lt arba tel. 8 698 16053. Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejui savo pastatą ir ekspozicines vietas uždarius renovacijai, susitikimai vyks viloje “Ramybė”, Vytauto g. 54, Palanga.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pristatys į Palangos tarpukario istoriją žvelgiančią knygą

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus kovo 16-ąją, šeštadienį, 14 val. kviečia į naujos knygos „Jono Šliūpo ženklai Palangoje. Kelionė po ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Regionas

Jono Šliūpo muziejuje – išskirtinis papuošalas

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje atsidaryta antroji vieno eksponato parodų ciklo paroda „Subtili mėlyna: ką matė stiklo akutės“. Ji skirta ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Regionas

Pasakos apie nepriklausomybės atkūrimą epidemijų apsuptyje

Vasario 8 d., ketvirtadienį, 18 val., Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje (Vytauto g. 23a, Palanga) vyks Andriaus Grodžio paskaita „Nepriklausomybės ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This