Tarptautinėse pneumobilių varžybose KU komanda iškovojo tris sidabrinius trofėjus

Sportas

Klaipėdos universiteto Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto penketas – dr. Pranas Mažeika (komandos vadovas), Jevgenij Jamščikov (komandos kapitonas, pirmasis pilotas), Tomas Sukauskas (antrasis pilotas), Gediminas Petkus (mechanikas), Ignas Arnašius (antrasis mechanikas, komandos strategas) – savo sukonstruota transporto priemone trejose varžybų kategorijose, Vengrijoje, pelnė tris antrąsias vietas. KU inžinerijos studijų programų studentų kūrinys per ilgosios distancijos važiavimą (Long Distance Race) su vienu balionu nuvažiavo apie 6 km, dvejose greičio rungtyse (Arcade Race, Drag Race) – taip pat parodė antrąjį rezultatą.

Pasak komandos kapitono Jevgenijaus Jamščikovo, nors ir svajota apie čempionų poziciją, bet ir iškovota antroji – geras rezultatas. „Drauge su komanda dar turėsim erdvės tobulėti, siekti geresnio rezultato“,- sakė jis.  

Šiemetinėse pneumobilininkų komandų varžybose dalyvavo 12 stipriausių komandų iš 6 Europos valstybių – Vengrijos, Rumunijos, Čekijos, Lenkijos, Estijos ir Lietuvos. KU komanda Tarptautinėse pneumobilių varžybose dalyvauja nuo 2015 metų. Varžyboms kasmet rengiamas naujas bolidas, jų KU Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakultete sukonstruoti jau 5.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This