Klaipėdos SGD terminale atnaujinta įprastinė veikla

Verslas

Sėkmingai atlikus planinius techninės priežiūros bei Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo akvatorijos sąnašų valymo darbus, jis šeštadienio, spalio 1-osios, rytą atnaujino įprastinę veiklą.

SGD terminalo veikla buvo laikinai sustabdyta rugsėjo 27-osios rytą, tą pačią dieną dėl planuotų darbų pobūdžio SGD laivas-saugykla „Independence“ buvo peršvartuota prie AB „Klaipėdos Smeltė“ krantinės.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Laivas-saugykla į įprastą vietą prie Klaipėdos SGD terminalo krantinės grįžo penktadienio vakarą, o šeštadienio rytą atnaujintas SGD išdujinimas ir dujų tiekimas į Lietuvos dujų perdavimo sistemą.

Planinių techninės priežiūros darbų metu buvo patikrinta ir apžiūrėta SGD terminalo krantinės infrastruktūra – aukšto slėgio krovos rankovės, dujotiekis, avariniai elektros gamybos įrenginiai, švartavimo sistemos ir kita įranga. Tuo pačiu metu Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos užsakymu buvo atlikti SGD terminalo akvatorijos sąnašų valymo darbai.

„Dujų tiekimas vartotojams buvo atnaujintas sėkmingai ir laiku. Dėkoju kolegoms ir partneriams už operatyviai bei kokybiškai atliktus darbus, kurie padės užtikrinti tolimesnį patikimą terminalo paslaugų teikimą klientams regione“, – pranešime cituojamas Rimas Rusinas, AB „Klaipėdos nafta“ (KN) SGD terminalo eksploatacijos vadovas.

KN valdomo SGD terminalo Klaipėdoje veikla dėl planinių techninės priežiūros darbų laikinai stabdoma kasmet. Informacija apie planuojamus darbus teikiama viešai skelbiamuose grafikuose.

Techninės priežiūros bei SGD terminalo akvatorijos sąnašų valymo darbų metu Lietuva gamtinėmis dujomis buvo aprūpinama iš kaimyninių Europos Sąjungos šalių. SGD terminalui atnaujinus įprastinę veiklą, naujausio SGD krovinio Klaipėdoje laukiama spalio 7-8 dienomis.

1 Comment

  1. Į Klaipėdą

    atplukdyta mazuto iš Belgijos – ruošiamasi šildymo sezonui.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Rengs specialistus SGD terminalui

Trečiadienį tarptautinė energijos terminalų operatorė AB „KN Energies“ (KN), suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivo-saugyklos „Independence“ techninė operatorė UAB „Hoegh ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Verslas

Pasirašyta sutartis dėl „Independence“ techninio operatoriaus

Valstybės valdoma AB „KN Energies“ pranešė, kad pasirašė sutartį su UAB „Hoegh LNG Klaipėda“, pagal kurią ši bendrovė tampa suskystintųjų ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos SGD terminale - išskirtinė operacija

Valstybės valdoma AB „KN Energies“ pranešė, kad jos valdomame suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminale Klaipėdoje vyko neeilinė perkovos operacija: iš ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This