Politikas dėl nesumokėtos rinkliavos atsidūrė teisme

Miestas, Svarbu

Uostamiesčio savivaldybės valdoma bendrovė Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) padavė į teismą vieną iš labiausiai patyrusių Klaipėdos konservatorių, miesto Tarybos narį Rimantą Didžioką, nes už politikui priklausantį būstą nebuvo mokama atliekų rinkliava.

Klaipėdoje pastaraisiais metais gyventojų mokumas už atliekų rinkliavą viršija 99 procentus, o Rimantas Didžiokas nuomininkų dėka pateko į likusią dalį. Martyno Vainoriaus nuotr.

KRATC atstovų teigimu, įmonė laikosi praktikos, kad išieškomos seniausios ir didžiausios skolos, tačiau joms teismai taiko trijų metų senaties terminą, tad iki jo nedelsiama.

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmus pasiekus KRATC prašymui priteisti iš R. Didžioko nesumokėtą rinkliavą, politikas rugpjūčio 26 d. teismui pranešė, kad rinkliavą jau sumokėjo ir pateikė tai patvirtinantį mokėjimo nurodymą. Rugsėjo 30-iąją KRATC pateikė patvirtinimą, kad politikas iš tiesų nebėra skolingas ir nurodė, jog atsisako prašymo bei pageidauja, kad byla būtų nutraukta.

Tad teisėjas Remigijus Arminas pirmadienį nutraukė šią administracinę bylą.

R. Didžiokas „Atvirai Klaipėdai” aiškino, kad tokia nemaloni situacija susiklostė dėl nuomininkų, kuriems nuomoja būstą.

„Turime sutartį, visus komunalinius mokesčius tvarkingai mokėdavo, o KRATC rinkliava kažkodėl jiems buvo „iškritusi”, – sakė miesto Tarybos narys.

Jis teigė, jog buvo labai nustebęs, kai sužinojo apie tokį faktą, bet kartu sakė, jog tai tiesiog gyvenimiška situacija.

2021 m. Klaipėdos miesto vietinės rinkliavos mokėtojai sumokėjo 5,14 mln. eurų. Nesumokėjusiems rinkliavos už einamuosius metus buvo išsiųsta 41 249 priminimų – 10 685 daugiau nei 2020 m. Vykdant teisminį skolų administravimą buvo parengta ir perduota 1017 prašymų teismui dėl skolų išieškojimo – 471 prašymu mažiau nei užpernai.

Skolų, dėl kurių 2021 metais KRATC kreipėsi į teismą, suma sudarė 69 818 Eur – 23 024 eurais mažiau negu 2020 m.,

Per 2021-uosius rinkliavos nepriemokos suma Klaipėdos mieste sumažėjo 14,5 proc. – iki 699 694 eurų, mokumas išaugo nuo 98,7 iki 98,9 %.

1 Comment

  1. Valdas

    Bravo, žurnalistas Martynas Vainorius ,turbūt, yra vienintelis Klaipėdoje o gal ir dar plačiau, kuris atskleidžia tikrąjį veidą net aukštųjų mokyklų t.y. KU pedagogo mokslininko ,profesorius, atrodo yra Didžiokas. Tai yra įrodymas ,kad tikrai gyvename laisvoje, demokratinėje valstybėje. R.Didžiokas miesto tarybos narys, TS-LKD lyderis.
    Tai sunku suvokti, kad tokie niekšeliai gali spręsti mūsų miesto svarbius reikalus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Neringoje lengvatas politikai taiko tik saviems? 

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ antrus metus iš eilės teismuose bando įrodyti, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This