Pristatys Mindaugo Kavaliausko fotografijų albumą bei uždaromą parodą „A taškas“

Kultūra

Klaipėdos parodų rūmuose spalio 9 d., sekmadienį, 14 val., vyks Mindaugo Kavaliausko fotografijų albumo „Lietuva. Pasisveikinimo vaizdai“ pristatymas. Renginį moderuos Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Darius Vaičekauskas.

Po renginio, 15 val., vyks ekskursija su autoriumi po Parodų rūmų antrajame aukšte veikiančią M. Kavaliausko fotografijų parodą „A taškas“, kurią bus galima pamatyti paskutinį kartą.

M. Kavaliausko fotografijų paroda „A taškas“ veiks iki sekmadienio, spalio 9 d. Ingridos Mockutės nuotr.

Ar kada nors pagalvojote, ką iš tiesų reiškia apkeliauti savo šalį tarsi iki mėnulio ir atgal? Fotografijų albumas „Lietuva. Pasisveikinimo vaizdai“ – kaip tik apie tokią tolimą kelionę. Lietuvos kelių kilometrų milijonieriaus – tolimųjų maršrutų autobusų vairuotojo – anūkas fotografas Mindaugas Kavaliauskas nuo 2012 iki 2021 m. keliavo Lietuvos keliais į 103 šalies miestus, siekdamas dokumentuoti miestų riboženklius ir kitas miestų pristatymo skulptūrines kompozicijas, ratuotam pakeleiviui matomas kelkraščiuose.

„Lietuva. Pasisveikinimo vaizdai“ yra beveik dviejų šimtų fotografijų albumas apie Lietuvą, kurią matome, tačiau kurioje niekad nesustojame. Į knygą įveda Ričardo Šileikos tekstas, užbaigia fotografijų autoriaus tekstas, kuriame persipina asmeniniai liudijimai apie Lietuvos kaip kelių raizginio su taškeliais – miestais – suvokimą, kelkraščio fotografijos tradiciją, fotografijų serijos sukūrimo iššūkius bei nuotykius, savęs atradimą kelionėje iki mėnulio ir atgal gimtosios šalies keliais.

Knygos dizainerė – Miglė Ceinorytė. Tekstus į anglų kalbą vertė Živilė Symeonidis ir Laima Vincė.

INFORMACIJA

Mindaugas Kavaliauskas (g. 1974) yra lietuvių fotografas, kuratorius ir kultūros vadybininkas, gyvenantis Kaune. Nuo 1993 m. Lietuvos fotografų asociacijos narys.

Susidomėjimas dokumentine fotografija Kavaliauską paskatino kurti pirmąjį didelės apimties kūrinį „Kražių portretas“ (2001–2003), kuris buvo eksponuotas Europoje ir už jos ribų. Pradėjęs organizuoti festivalį KAUNAS PHOTO (2004), fotografas asmeninei kūrybai nebeturėjo laiko. Tačiau dažnai skraidydamas į parodas, festivalius ir portfolio peržiūras Europoje ir už jos ribų, atrado, kad fotoaparatu galima atvaizduoti žmogaus santykį su aviacija oro uostuose, lėktuvuose. Taip gimė projekto „travel’AIR“ idėja. Šias fotografijas vėliau publikavo „The New York Times“ (JAV), „Die Zeit“ (Vokietija), „IlPost“ (Italija) ir daugelis kitų naujienų ar fotografijos portalų, leidinių. „travel’AIR“ serijos fotografijos buvo eksponuotos Lietuvoje, Belgijoje, Naujojoje Zelandijoje, Ukrainoje, Ispanijoje, Šveicarijoje, Lenkijoje, Prancūzijoje. 2013 m. buvo išleista knyga „travel’AIR“ apie keliautojus lėktuvu. 2022 m. pabaigoje planuojama „A-SPOT“ dalies knyga.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kviečia paroda „Gilūs paviršiai“

Vasario 23 d., penktadienį, 17.30 val., Klaipėdos parodų rūmuose atidaroma Eglės Kontrimienės-Degutis tapybos paroda „Gilūs paviršiai“. Joje bus eksponuojami darbai ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia registruotis į KKKC slemą

Vasario 24 d., šeštadienį, 17.30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) parodų rūmuose įvyks pirmosios KKKC Slemo varžytuvės. Slemo pamatas ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Kultūra

Švyturių metams - kūrybinės dirbtuvės

Sausio 26 d., penktadienį, 17-19.30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras kviečia į Parodų rūmus, kur vyks kūrybinės dirbtuvės, skirtos paminėti ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This