Savaitgalį Smiltynėje vyks „Gintarinė jūrmylė“

Sportas

Spalio 8 d., šeštadienį, 12 val. 35 min., Smiltynėje, šalia sporto bazės jau dvidešimt antrąjį kartą vyks tarptautinės bėgimo varžybos „Gintarinė jūrmylė“. Per pusę tūkstančio aktyvaus laisvalaikio mėgėjų ir profesionalų į Smiltynę sutraukiantis bėgimas kasmet dovanoja azartišką atmosferą, pažeria naujų trasos rekordų. Na, o šiemet, anot organizatorių, „Gintarinė jūrmylė“ kvies pasimėgauti laisvalaikiu rudenėjančioje Smiltynėje ne vien bėgikus.

„Gintarinė jūrmylė“ yra vienos seniausių bei ilgiausiai Lietuvoje vykstančių bėgimo varžybų, pradėtų rengti dar 2001 m. Be to, vienintelės kurių distancija matuojama jūrmylėmis (1 jūrmylė – 1852 metrai).

Pasak organizatorių, unikalioje jūrmylėmis matuojamoje bėgimo trasoje šiemet varžysis pajėgiausi lengvaatlečiai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Ukrainos. Jėgas įvairiose amžiaus grupėse išmėgins bėgimo sporto mėgėjai.

„Polinkis sportuoti, aktyviai leisti laiką formuojasi jau vaikystėje, tad šeštadienio popietę į Smiltynę ypatingai kviečiame šeimas su vaikais. Greta „Gintarinės jūrmylės“ startų čia bus įrengta nemokama žaidimų erdvė vaikams, kurioje mažųjų lauks batutai, mėgstami personažai, muilo burbulai ir kitos linksmybės“, – žada varžybas organizuojančio Klaipėdos miesto bėgimo klubo „Gintarinė jūrmylė“ pirmininkas Linas Bružas.

Visi „Gintarinės  jūrmylės“ dalyviai  kviečiami nubėgti bent vieną jūrmylę, vaikai – pusę jūrmylės. Lengvosios atletikos profesionalai vyrai šiose varžybose bėga 6 jūrmyles, moterys – 3. Varžybos išsiskiria savo unikalia trasa, kuri prasideda Sveikatingumo ir sporto bazėje, driekiasi pamariu, vinguriuoja mišku ir pajūriu. 60 proc. dangos yra asfaltas, 35 proc. – miškas, 5 proc. – pajūrio smėlis.

Įveikusieji jūrmylės distancijas bus apdovanoti bėgimo marškinėliais, suvenyrais, o varžybų nugalėtojai – ir piniginiais prizais.

Praėjusias metais moterų 3 jūrmylių distancijoje triumfavo lengvaatletė Loreta Kančytė (19:02 min.), vyrų bėgime stipriausias buvo ir „Gintarinės jūrmylės“ 6 jūrmylių trasos rekordą pagerino Vitaliy Shafar (33:46 min.) iš Ukrainos. Abu jie varžytis dėl medalių ir „Gintarinės jūrmylės“ nugalėtojų vardo sugrįžta ir šiemet.

Norintys dalyvauti bėgime kviečiami registruotis interneto svetainėje www.gintarinejurmyle.lt

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Gintarinės jūrmylės“ varžybose greičiausi buvo ukrainiečiai

Lietingas ir vėjuotas šeštadienis neišgąsdino kelių šimtų entuziastų, susirinkusių į Smiltynėje vykstančias „Gintarinės jūrmylės“ varžybas, kurių distancija matuojama jūrinėmis myliomis. ...
2023-10-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas, Svarbu

Penktą kartą „Gintarinę jūrmylę“ laimėjęs ukrainietis ir vėl pagerino rekordą

Šeštadienį Smiltynėje jau 22-ą kartą surengtos tarptautinės bėgimo varžybos „Gintarinė jūrmylė“, kuriose dalyvavo per pusę tūkstančio aktyvaus laisvalaikio mėgėjų ir ...
2022-10-08
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas, Svarbu

Užfiksuotas naujas „Gintarinės jūrmylės“ rekordas

Daugiau nei 500 bėgimo sporto mėgėjų ir profesionalų šeštadienį susirinko į Smiltynę įveikti savosios jūrmylės – 21-ą kartą vyko bėgimo ...
2021-10-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This