Alfonso Žalio labdaros fondo stipendija – KU studentui iš Ukrainos

Švietimas

Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto (KU BRIAI) III kurso studentui Vadimui Derkach šiandien įteikta Alfonso Žalio labdaros fondo stipendija, šį įvertinimą liudijantys dokumentai bei skulptūra, vaizduojanti istorijos mūzą Klio.

Studentą pasveikino apdovanojimo ceremonijoje Žalių šeimai atstovavęs sūnus Artūras Žalys. „Tėvas suprato, koks svarbus universitetas miestui bei regionui. Mums garbė bent stipendijomis prisidėti prie jo kurto Klaipėdos universiteto veiklos“,- sakė Artūras Žalys, įteikdamas jau penktąją vardinę stipendiją. Stipendininkui jis linkėjo būti tikru istoriku-mokslininku, gebančiu atskirti mokslą nuo politikos.

Vadimas Derkach studijuoti į Klaipėdą atvyko iš Žitomyro miesto (Ukraina). Šiandien jis – KU BRIAI Europos istorijos studijų programos trečiakursis. Anot BRIAI vadovo dr. Vasilijaus Safronovo, V. Derkach akademiniai rezultatai puikūs, jis aktyvus ir visuomeninėje veikloje.

Stipendininkas padėkojo už įvertinimą. Sakė esąs laimingas turėdamas galimybę mokytis Klaipėdoje, kuri per studijų metus tapo antraisiais jo namais. Po bakalauro studijų jis planuoja gilinti žinias informacinių technologijų srityje tam, kad į istorijos mokslą atneštų kuo daugiau skaitmeninių naujovių.

Ilgamečio Klaipėdos miesto vadovo, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo akto signataro, vieno iš Klaipėdos universiteto steigimo iniciatorių Alfonso Žalio vardo vienkartinė stipendija skiriama ir įteikiama kiekvienais metais aktyviam ir aukščiausius studijų rezultatus pasiekusiam BRIAI studentui.

1 Comment

  1. puiku

    Šaunuolis vaikinas

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This