Rudeninėse Melnragės bangose – banglenčių čempionatas

Sportas

Spalio 7-9 dienomis, Melnragėje, prie uosto vartų, vyks atviras Lietuvos Respublikos banglenčių ir irklenčių čempionatas. Audringos Baltijos sukeltas bangas raižyti pasiryžo 18 vyrų ir net 10 moterų banglenčių įskaitoje, taip pat keturi dalyviai varžysis irklenčių rungtyje.

Varžybų dalyvius vertins Tarptautinės banglenčių asociacijos (ISA) sertifikaciją turintys teisėjai, o dalyviai sieks parodyti kuo geresnę kontrolę, greitį ir manevrus ant bangų. Lietuvos bangų sporto asociacija oficialius Lietuvos Respublikos čempionatus organizuoja nuo 2017 metų, o ant pereinamosios taurės graviruojami Lietuvos čempionų vardai ir pavardės.

Spalio 7 dieną, penktadienį nuo 14 valandos vyks vyrų varžybų pirmojo raundo plaukimai.

Spalio 8 dieną, šeštadienį, planuojama plaukimus pradėti 8 ryto, pirmieji į jūrą išsiirs irklentininkai, moterų banglentininkių finalai planuojami apie 14 valandą, vyrų – apie 17 valandą.

„Labai džiugina moterų dalyvių skaičius. Pernai nesusirinko nė keturios dalyvės, tad moterų čempionatas neįvyko, tačiau dešimt – visų laikų dalyvavimo rekordas. Taip pat ir vyrų įskaitoje – 18 dalyvių iš Lietuvos dar nesame turėję, nors keletas stiprių sportininkų yra išvykę. Manau, tai patvirtina, kad banglenčių sportas juda teisinga kryptimi ir augantys dalyvių skaičiai kalba patys už save“, – mintimis dalinosi praėjusių metų Lietuvos čempionas Girmantas Neniškis.

Varžybų rezultatus stebėti tiesiogiai bus galima čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Unikalias idėjas Klaipėdoje įgyvendinę verslininkai įsitikinę miesto potencialu

Dar neišnaudotos galimybės, šilta gyventojų reakcija ir unikalios prieigos prie vandens – tokius Klaipėdos miesto privalumus vardina verslininkai, pasirinkę čia ...
2023-08-30
Skaityti daugiau

Verslas

Renginių organizavimo agentūra giria pajūrį ir Klaipėdą

Renginių organizavimo agentūros „A Management“ vadovė Aušra Virkietytė tvirtina, jog Lietuvos pajūris kiekvienam renginiui suteikia atostogų skonį, net jei jis ...
2023-07-27
Skaityti daugiau

Vasara

Banglentininkai pradeda sezoną ir kviečia prisijungti klaipėdiečius

Vasaros sezono metu Melnragėje vyks banglenčių stovyklos vaikams ir suaugusiems, teminės progreso, merginų ir vyrų stovyklos, taip pat pirmoji stovykla ...
2023-06-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This