Studentai iš Azerbaidžano savo kavinėje laukia klaipėdiečių

Svarbu, Verslas

Maryna Iliutchenko
2022-10-09

Komentarų: 4

Liepos pradžioje Klaipėdos centre, Tiltų g., atidaryta nauja kavinė – Intercultural cafe. Jos kūrėjai puoselėjo mintį sukurti vietą, kurioje būtų jauku kiekvienam lankytojui, nepriklausomai nuo jo tautybės ar kultūros.

Kavinės įkūrėjai – du Klaipėdos universiteto studentai iš Azerbaidžano, nusprendę neatskleisti savo tapatybių. Jie teigia pamilę Lietuvą ir todėl nusprendę Klaipėdoje pasidalinti savo gimtąja kultūra su vietos gyventojais.

Azerbaidžane vaikinai mokėsi skirtinguose fakultetuose: vienas studijavo tarptautinius santykius, kitas – technologijas. Magistro studijoms draugai pasirinko Klaipėdą, kurioje studijuoja pagal verslo ir verslo administravimo programas.

Dar prieš atvykstant į Klaipėdą, jiems kilo mintis atidaryti kavinę, kad teorines verslo žinias galėtų išbandyti praktiškai. Ilgai nesvarstę, jie surinko visas turimas savo santaupas, dalį pinigų pasiskolino iš draugų, pasikonsultavo su žinovais ir atidarė kavinę Klaipėdos centre. Tame pačiame pastate įsikūręs Kultūros ir taikos centras (Cultural and Peace center), kuriame numatoma rengti įvairias konferencijas taikos, tarpkultūrinių tradicijų ir panašiomis temomis.

Pokalbio metu vienas iš vaikinų kelis kartus pakartojo, jog tai nėra nei azerų, nei rytų virtuvės kavinė, tai yra įvairių šalių virtuves propaguojanti maitinimo ir žmonių bendravimo, susibūrimo vieta.

Joje galima rasti Azerbaidžano, Sakartvelo, Graikijos, Turkijos, Belgijos, Uzbekistano ir kitų šalių patiekalų.

Šiuo metu patiekalus ruošia vienas iš kavinės savininkų, tačiau jie yra gavę daugybę prašymų priimti į darbą, tad planuoja kavinės personalą didinti. Be to, artėjant žiemai ruošiamasi sumažinti patiekalų asortimentą, tačiau žadama jį papildyti gėrimais ir saldumynais.

Kavinės interjerą puošia įvairūs azeriški dekoro elementai, kai kuriuos iš jų net galima įsigyti. Pasak studentų, kiekvienas iš jų, atvežtas iš Azerbaidžano, turi savo istoriją. Savininkų meilę Lietuvos kultūrai atspindi sienos, papuoštos Konstantino Čiurlionio paveikslų reprodukcijomis bei nuotraukomis iš Baltijos kelio.

Artimiausiu metu kavinės savininkai planuoja organizuoti vokalo bei grojimo gitara kursus, taip pat įvairius renginius.

O šiuo metu kavinės lankytojai kviečiami naudotis čia esančiu pianinu, groti, dainuoti, kaip tai vakarais kad daro savanoriai.

Tačiau studentai pripažįsta kol kas lankytojų sulaukiantys nedaug.

„Pastebėjome, jog lietuviai nedrįsta, o gal net bijo užeiti. Norėtume, kad žmonės nebijotų, mes juk dirbame jums, mūsų lankytojams”, – į naująją kavinę klaipėdiečius užsukti kviečia studentai iš Azerbaidžano.

4 Comments

  1. Lietuviškai

    Klausimas: tai reklama? Nelabai ir paslėpta. Turėtų būti užsakymo numeris. O dėl pavadinimo: Klaipėdos savivaldybėje anksčiau buvo valstybinės kalbos tvarkytojo etatas. Jis ką nors dar dirba? Ar Valstybinės kalbos įstatymas studentams nėra privalomas? Kas nori, tas juo kojas nusivalo.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Suprantu, kad esate pripratęs prie tradicinės žiniasklaidos požiūrio, jog viskas, kas susiję su verslu, yra reklama. Mums nauja kavinė mieste yra žinia, o ne reklama. Ką galime, parašome patys. Šiuo atveju parašė praktiką atliekanti studentė iš LCC. Ką tokiais atvejais pranešimo forma atsiunčia verslas – tą paskelbiame nemokamai. Pasklaidykite verslo rubriką, surasite ne vieną panašią publikaciją. Ir nė už vieną nėra sumokėta.

  2. Andrius

    Tuštokas meniu. Norėjom vasaros pabaigoje su šeima užsukti, tačiau nelabai buvo ką valgyti. Beje burbuliniai vafliai buvo tikrai skanūs ir kokybiškai pagaminti (neištižę), dėl kainos tai kaip kam.

    Reply
  3. Niekas nieko nebijo

    Tiktai visi įpratę, kad ten kokie tai burbuliniai blynai (nepigūs) būdavo ir keli maži staliukai lankytojams su vaikais. Va, ir visa paslaptis, kodėl neina.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Gero maisto festivalyje - maisto gaminių įvairovė

Balandžio 6 d., šeštadienį, Klaipėdos „Akropolis“  lankytojus pakvies į naują renginį – gastronomijai dedikuotą Gero maisto festivalį. Atėjusieji į renginį ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Nuomonės

Abu labu tokiu

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui – ne fontanai. Karo Ukrainoje fronte – nieko gera: kariškių gynyba užpultos šalies pietinėje dalyje braška, ...
2023-09-14
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Nuomonės, Svarbu

Apie Juozo šūdus, gelbėtojų draudimus ir siga-siga

Vasarą socialiniai tinklai mirgėte mirga nuo pačių įvairiausių kelionių vaizdų. Lietuviai yra pamėgę atostogas leisti ne tik keliaudami po gimtąją ...
2023-08-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This