Jau planuojami keliai į „Memelio miestą”

Miestas, Svarbu

Visuomenei jau pateikti pasiūlymai dėl Danės ir Naujosios Uosto gatvių bei kitų komunikacijų pritaikymo „Memelio miesto“ statybai.

Nors šių komunikacijų statytoja nurodyta Klaipėdos savivaldybė, projektinių pasiūlymų užsakovas yra UAB „Memelio miestas“, o projektuotojai – UAB „City Projects“ ir UAB „Aexn“.

Naujosios Uosto ir Danės gatvių kapitalinio remonto projektas apima apie 1250 kv. m teritoriją valstybinėje žemėje. Kapitališkai remontuojamos šių gatvių atkarpos yra tiesiogiai susijusios su greta projektuojamu administracinės paskirties pastatu „Memelio miesto” teritorijoje. Patekimas į jo sklypą numatomas iš Naujosios Uosto gatvės „dešiniaisiais posūkiais į požeminį parkingą iš šiaurinės pastato pusės”.

Vadovaujantis Klaipėdos miesto bendruoju planu, Naujoji Uosto gatvė numatyta C kategorijos.

Šiuo metu Naujoji uosto gatvė yra 14 m pločio, 4 eismo juostų. Šaligatviai įrengti iš abiejų gatvės pusių iki namų fasadų. Ties projektuojamu administracinės paskirties pastatu yra įrengta maršrutinio transporto stotelė „Senoji perkėla“, su įvaža ir paviljonu.

Danės gatvės plotis yra apie 6 m. Jos platinti nenumatoma. Būtų įrengiama tik iškilioji pėsčiųjų perėja ties sankryža su Naujosios Uosto gatve ir šaligatvis projektuojamo pastato pusėje. 

Projektiniuose pasiūlymuose numatyta atnaujinti  Naujosios uosto gatvės eismo juostų ženklinimą, nurodant eismo juostų pločius: 3,25 m – dešiniųjų eismo juostų ir 3 m – kairiųjų. Taip pat numatoma rekonstruoti maršrutinio transporto stotelę.

Čia bus įrengtas ir 2 metrų pločio raudono asfalto dviračių takas. Be to, planuojam įrengti naują 6 m pločio betoninių trinkelių dangos įvažiavimą į požeminį parkingą.

Projektiniuose pasiūlymuose nenumatoma kirsti medžių.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki spalio 26 d. UAB „Memelio miestas“ adresu Liepų g. 4, Klaipėdoje, darbo dienomis 8-17 val. iš anksto susitarus tel. 8 698 71607 arba internetinėje svetainėje https://www.klaipeda.lt/pp.

Pasiūlymus galima teikti iki spalio 26 d. raštu „Memelio miestas”, Liepų g. 4, Klaipėda, arba el. p. karolis.m@cityprojects.lt.

Viešas susirinkimas vyks spalio 26 d., 17 val., nuotoliniu būdu.

19 Comments

  1. Siūlau :

    Dar praplesti gatve keliom juostom Mariu link,kad namas vaiduoklis atsidurtu viduryje gatves.Turistai iš viso pasaulio vaziuos pažiureti kaip i Pizos bokstą, tai papildomos pajamos i miesto biudžeta.

    Reply
    • Gera idėja.

      O čia tai gera idėja. Nors taip Klaipėda išgarsėtu. Turėtu skylėtą paveldą viduryje greitkelio.

  2. As

    Viska nugriauti ir pristatyte ketvirtainisku dezuciu o kam ta seniena reikalinga.arba Putino paprasyti kad pagelbetu

    Reply
  3. Gyventojas

    Vezlio greiciu juda…

    Reply
  4. Viską menantis

    Senų ir vertingų pastatų Klaipėdoje išlikę vienetai, tad negali būti jokios kalbos apie griovimą! Imkime pavyzdį iš Vakarų kraštų, su kokia meile jie saugo ir puoselėja savo paveldą. O mes! Kas per kliedesys ,kad netinkamas pritaikyti buvęs policijos komisariatas – teisėjai nori teisėjauti betoniniuose stiklo garduose.Paštas – tikras savo laikmečio architektūros šedevras paliktas trūnyti jau kelintą žiemą. Užtat Vaivos kinoteatras , šlykštus sovietinio „socializmo ” palikimas, sėkmingai prikeltas antram gyvenimui.Tiesa, lietuviško kapitalizmo architektūros – prekybcentrio – pavidalu.Manau, kad abejingai nusišalindami nuo svarbiausių miesto reikalų, palikdami laisvas rankas siautėti korumpuotiems valdžiažmogiams, mes visi prisidedame prie architektūrinio paveldo naikinimo.Ko nepadarė komisarų vadovaujami sovietiniai architektai, padarys laisvos Lietuvos korumpuoti biurokratai

    Reply
  5. Įdomu

    Memelis kas čia per nacistinė nostalgija?

    Reply
  6. Mankurte tu mankurte

    Griuvena vidury gatves ir sakai niekam netrukdo? Teisingai zmones rase, kad komisariata ir pasta dar galima (ir butina) atgaivinti. Bet sita „pavelda” reiktu i istorijos kapinyna siusti.

    Reply
    • Anonimas

      Kam trukdo? Kas palaimino gatvės įrengimą greta šimtą metų stovinti pastatą?

  7. V ir Gis

    O kam tas paštas,juk yra internetas.

    Reply
  8. Daug klaustukų

    Įvažos kaip įvažos, būtų geros, ale kas tame Memelio mieste bus? Ar išliks tos senos gamybinės griuvenos su išdaužytomis gatvelėmis, siaubingais silikatinių plytų fasadais ir užsilikusiais kranų bėgiais? Aišku, tie, katrie nemėgsta trinkelių, rėks, kad tokį „grožį” ruošiamasi naikinti, dar kokie nors paveldo saugotojai ims skųstis, atsiras archeologai vargdieniai – viską išknis ir projektui bus kaput. Tai ir įvažų gal nereikia?

    Reply
    • ?

      ar nori maximos šioj vietoj ?

    • klaustukui

      Ot tu tundra. Ar sunku pasiguglint kas ten bus? Įsivesk Memelio miestas ir pamatysi. Bet kvailumas kai kurių beribis.

  9. Taip

    Taip tai taip, viskas tvarkoje, o ką darysite su tuo N.uosto g. 5 vaiduokliu, paliksite viduryje gatvės, taupieji strategai ?

    Reply
    • fc

      Tai dėkokit visokioms puteikienėms – ne be jų įsikišimo gražūs istoriniai pastatai paliekami supūdyti užuot juos pritaikius šiuolaikiniams poreikiams. Dar keli metai ir tas pats buvęs policijos pastatas į žemę sulįs, kaip ir paštas.

    • Padovanoti

      Tą N.Uosto g. 5 vaiduoklį reikia padovanoti vilniečiams paveldosaugininkams. Tegul nešasi sau į Vilnių ir pasistato kokios centrinės gatvės viduryje. Nejaugi miestas negalėjo užginčyti tokio nusenusių krienų sprendimo?

    • Zosė

      Būtent, šitą seniai reikia griauti, o geriau susirūpinti, kad patys nesugriūtų buęs policijos pastatas ir Klaipėdo paštas.

    • mankurtams

      Tik griauti ir tesugebat? sunku suvokti kad taip naikinate miesto indentiteta ir miesto svarbius pastatatus? Gal isgriaukime visą sienamiesti ir užstatykime menkavertemis kartonkemis? Kam jis trukdo?

    • LOL

      Kaip tai ką darysime? Susiaurinsime Naująją Uosto gatvę iki 2-3 juostų, kad išgamos mažiau terštų miestą.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This