Atsinaujinęs Naujasis turgus laukia lankytojų

Verslas

Atnaujinta ir pertvarkyta didžiausia prekybos halė, naujos šaldymo vitrinos, galimybė atsiskaityti už pirkinius banko kortelėmis – tokiais pokyčiais rudens sezoną pasitinka Klaipėdos naujasis turgus.

Investavo 0,3 mln. eurų
Archyvinė portalo nuotr.

Šių metų gegužę, vos pasibaigus prekybą varžiusiems koronaviruso pandemijos apribojimams, Naujajame turguje buvo pradėta mėsos gaminių halės rekonstrukcija. Dviem etapais vykdyti statybos darbai sukėlė prekybininkams ir pirkėjams nepatogumų – teko laikinai kraustytis iš įprastų vietų, tačiau visiškai prekybos stabdyti neprireikė.

Pirmosiomis spalio dienomis didžiosios halės rekonstrukcija jau buvo pabaigta. Grindys išklotos spalvingomis plytelėmis, atnaujintos apšvietimo sistemos, pakeistos 25 šaldymo spintos ir 58 šaldymo vitrinos, į kurias prekybininkai sudeda produkciją.

„Pagrindinė šios investicijos priežastis ta, kad senoji šaldymo įranga, tarnavusi kone 30 metų, jau buvo visokeriopai atgyvenusi, nesugebėjo išlaikyti žemesnių temperatūrų. Naujoji šaldymo įranga greta modernios išvaizdos yra ir aukštesnės energetinės klasės, tad smarkiai išaugus elektros energijos kainoms patirsime mažiau išlaidų“, – pranešime pažymi Viačeslav Karmanov, UAB „Naujasis turgus“ direktorius.

Pasak vadovo, įrangos atnaujinimas ir didžiausios turgavietės halės patalpų remontas kainavo apie 300 tūkst. eurų. Bendrovė darbus atliko iš savo sukauptų lėšų.

Mėsa ir žuvimi prekiaujama viename paviljone

Po remonto į atnaujintą halę persikėlė ir žuvies pardavėjai, tad dabar teks keisti anksčiau naudotą „Mėsos gaminių paviljono“ pavadinimą. Nors ir šis pavadinimas buvo labiau simbolinis, mat halėje jau anksčiau buvo prekiaujama vietinės kepyklėlės konditerijos gaminiais, raugintomis ir marinuotomis daržovėmis, prieskoniais.

„Žuvies ir mėsos paviljonuose prekybininkų skaičius buvo nusistovėjęs, nekito ilgą laiką. Paskaičiavome, kad racionaliai išplanavus erdves galėtume sutalpinti visus į vieną halę, taip ir padarėme“, – pasakojo V. Karmanov.

Kas bus atsilaisvinusiame žuvies prekybos paviljone, dar nenuspręsta, yra galimybė jį rekonstruoti ir išnuomoti, arba pritaikyti turgavietės reikmėms.

Beje, ir po sujungimo didžiojoje Naujojo turgaus halėje dar yra laisvų erdvių, kuriose planuojama įkurdinti kavinę ar kitus prekybininkus.

„Tendencijos Skandinavijos ir Europos turguose tokios, kad stengiamasi vienoje erdvėje sutalpinti kuo daugiau skirtingų pardavėjų, maitintojų, paslaugų teikėjų. Tai praplečia siūlomą asortimentą ir pritraukia daugiau pirkėjų. Taisyklė paprasta: viskas po vienu stogu. Šį modelį sėkmingai naudoja ir prekybos centrai“, – pokyčių esmę aiškino turgavietės direktorius.

Sugrįžtuvių proga – šventė

Atnaujintame prekybos paviljone pirkėjus pasitinka ir kitos naujovės: dauguma prekybininkų jau leidžia už pirkinius atsiskaityti banko kortelėmis. Iki šiol tokių buvo tik vienas kitas.

Netrukus Naujajame turguje bus įdiegta ir lankytojų skaičiavimo įranga – fiksuojamas kiekvienas įeinantis ir išeinantis žmogus. Tokia įranga jau veikia kitame „Naujojo turgaus“ bendrovės administruojamame padalinyje – Senajame turguje.

„Toks lankytojų skaičiavimas būtų labai pravertęs anksčiau, koronaviruso pandemijos metu, kai į paviljonus reikėjo kontroliuoti įeinančių pirkėjų skaičių. Dabar šią įrangą išnaudosime rinkodaros tikslams“, – sakė turgavietės vadovas.

Na o spalio 15 dieną, šeštadienį, Naujasis turgus organizuoja ir visus kviečia į simbolinę šventę – sugrįžtuves.

Pirkėjų laukiama su muzika ir vaišėmis. Prekybininkais paruoš degustacijos rinkinius, o visus linksmins TV projektuose išgarsėjusi mušamųjų instrumentų grupė „Ritmas kitaip“. Linksmybės prasidės nuo 11 valandos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pristatoma Senojo turgaus atnaujinimo vizija

„Pagrindinėje salėje formuojami prekybiniai stalai su stogeliais ir atitvarais imituojant senojo Klaipėdos miesto gatveles”, – tokią viziją dėl uostamiesčio Senojo ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senajame turguje bręsta dideli pokyčiai

Abi savivaldybei priklausančias turgavietes valdanti UAB Naujasis turgus jau daugiau nei prieš mėnesį užbaigė aukcioną, kuriame pardavinėjo dviaukštį sovietmečiu pastatytą ...
2024-01-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This