Šilutiškių tekstilė keliaus antriniam panaudojimui ar perdirbimui

Regionas

Aplinkotvarkos bendrovė „Ecoservice“ spalį pradeda tekstilės surinkimą Šilutės mieste ir rajone – savivaldybė pastatė 20 naujų tekstilei skirtų konteinerių. Gyventojai šiuose konteineriuose gali palikti jiems nereikalingą, tačiau dėvėti dar tinkamą tekstilę. Iš konteinerių tekstilė bus vežama į tekstilės rūšiavimo centrą Vilniuje ir paruošta antriniam naudojimui arba perdirbimui.

Pradės rinkti tekstilę

Į „Ecoservice“ tekstilės rūšiavimo centrą vežama tekstilė iš 10 savivaldybių, prie kurių nuo šiol prisijungs ir Šilutės miestas bei rajonas. Nauji tekstilės surinkimui skirti konteineriai suteiks gyventojams galimybę patogiai palikti jiems nebereikalingus tekstilės gaminius.

„Palikdami tinkamą naudoti tekstilę tam skirtuose konteineriuose, gyventojai suteiks jiems antrą gyvenimą, taip pat mažins atliekų kiekius buitinių atliekų konteineriuose ir sąvartynuose. Tačiau, kad šis procesas vyktų sklandžiai, labai svarbu dar namuose tekstilę tinkamai atrūšiuoti ir paruošti palikimui konteineriuose“, – pranešime pažymi „Ecoservice“ tekstilės rūšiavimo verslo direktorius Konstantinas Gurinas.

Pasak K. Gurino, pirmiausia svarbu atrinkti dar tinkamą naudoti tekstilę. Konteineriuose galima palikti tik nesuplyšusius, švarius ir dar tinkamus naudoti drabužius, batus porose, rankšluosčius, patalynės užvalkalus, užuolaidas, diržus ir rankines, kuprines. Tekstilę reikia sudėti į plastikinius maišelius ir juos sandariai užrišti, nes taip ji bus apsaugota nuo drėgmės, aplinkos poveikio, užteršimo.

Jau sudėvėtus ir naudoti netinkamus tekstilės gaminius, atraižas, kilimus reikėtų pristatyti į stambiagabaričių atliekų surinkimo aikšteles.

Surinks kartą per mėnesį

Numatyta, kad Šilutės mieste ir rajone „Ecoservice“ tekstilę iš konteinerių surinks vieną kartą per mėnesį. Pastebėjus, kad konteineriai užsipildo greičiau, bus organizuojamas dažnesnis surinkimas.

Tekstilės surinkimo konteinerius Šilutės mieste ir seniūnijoje galima rasti Lietuvininkų g. 17, PC „IKI“, Dariaus ir Girėno g. 11, Tilžės g. 22 prie autobusų stoties, Geležinkelio g. 4, Dzūkų g. 24, Tilžės g. 59, Verdainės kaime šalia „Viada“ degalinės, Mokyklos g. 6, Laučių kaime, Beržų g., Macikų k. (prie autobusų stotelės, ties Vilties g. 5 esančiu namu), Santakos g. 2, Pagrynių k., Miško g. 22, Grabupių kaime. Taip pat tekstilės konteineriai yra Juknaičiuose Vengrų g. 2, Vainute Griaužinės g., Žemaičių Naumiestyje Pergalės a. 15, Saugose Mažosios Lietuvos g. 4, Kintuose Jaunimo g. 3, Gardame Šaulių g. 9, Švėkšnoje Liepų a. 24, Usėnuose Nemuno g. 1A, Rusnėje Šilutės g. 1 ir Katyčių miestelyje Turgaus a. 1.

INFORMACIJA

Į „Ecoservice“ tekstilės rūšiavimo centrą vežama tekstilė iš Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Marijampolės, Trakų, Šalčininkų, Raseinių, Švenčionių, Skuodo, Kretingos. Per vienerius veiklos metus „Ecoservice“ centre iš viso išrūšiavo 2900 tonų tekstilės.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pakuotes ir antrines žaliavas Šilutės rajone toliau rinks „Ecoservice“

Šilutės rajono savivaldybėje pakuočių ir antrinių žaliavų surinkimu toliau rūpinsis aplinkotvarkos bendrovė „Ecoservice“. Įmonė laimėjo konkursą išrūšiuotoms stiklo, plastiko, popieriaus ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Orai

Pirmoji balandžio dekada - šilčiausia per visą stebėjimų istoriją

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, balandžio pirmasis dešimtadienis buvo rekordiškai šiltas. Dekados vidutinė oro temperatūra Lietuvoje buvo 10,4 °C (teigiama 5,6° ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Miestas

Šluoti gatves vietomis trukdo gyventojų nuolat laikomi automobiliai

Kasdien ankstyvą rytą, nuo 3-4 valandos, į pagrindines uostamiesčio gatves išvažiuoja UAB „Klaipėdos paslaugos“ vakuuminės šlavimo mašinos, iš kelkraščių surenkančios ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This