Sudie, sporto sale! (5)

Miestas
Avatar photoArtūras Šulcas
2022-10-14

Penktadienį krito sovietinės sporto salės pastatas Pilies g. 2A 

Ketvirtadienį dar stovėjo apie pusė sienų – jos buvo įveiktos per dieną. Martyno Vainoriaus nuotr.

269,2 tūkstančių eurų vertės sutartį dėl pastato nugriovimo ir automobilių stovėjimo aikštelės praplėtimo su UAB „Kavesta” Klaipėdos savivaldybė pasirašė gegužės 31-ąją. Pagal ją darbai turi būti atlikti per penkis mėnesius nuo statybvietės perdavimo ir priėmimo akto pasirašymo dienos (pastarasis veiksmas turėjo būti padarytas ne vėliau kaip per 14 kalendorinių dienų nuo sutarties įsigaliojimo). Darbų atlikimo terminas esant tam tikroms sąlygoms gali būti pratęstas ne ilgesniam kaip dviejų mėnesių laikotarpiui.

Naujoji trimis gatvės šviestuvais apšviečiama beveik 40 vietų automobilių aikštelė užims apie 1140 m² ploto. Jos dangų ir jų konstrukcijų sprendiniai bus priderinti prie čia įrengtos prieš keletą metų aikštelės.

Savivaldybei iš Uosto direkcijos perėmus šį pastatą čia buvo įkurdintas Klaipėdos miesto sporto bazių valdymo centras. O likusi jo dalis pagal panaudos sutartis buvo perduota Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklai „Žiemys“ ir Ukrainiečių kultūros ir švietimo centrui „Rodyna“.  Vėliau, pastato būklei vis prastėjant, šioms įstaigoms ir asociacijoms savivaldybė rado kitas patalpas. 

1984 m. pastatyto 4 aukštų gelžbetoninių konstrukcijų pastato likimas iš esmės buvo nulemtas dar tuomet, kai Memelio piliavietės teritorija buvo gražinta miestui. Visuose piliavietės bei jos aplinkos restauravimo, regeneravimo bei tvarkybos dokumentuose buvo numatytas šio pastato nugriovimas.

Pagrindinė priežastis – jis yra svetimkūnis ne tik piliavietės gretimybėje, bet ir visame senamiestyje. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija griautiną pastatą nemokamai perdavė savivaldybei – antraip būtų reikėję griauti jai pačiai.

Artūro Šulco nuotr.

Po griaunamu pastatu yra ir slėptuvė. Buvęs Klaipėdos miesto Vykdomojo komiteto pirmininko pavaduotojas Valentinas Greičiūnas pernai dienraščio „Vakarų ekspresas” žurnalistui Denisui Nikitenkai pasakojo, kad tuometinės Bandomosios laivų remonto įmonės vadovai buvo sugalvoję, kad galima nušauti du zuikius: ir slėptuvę pastatyti, ir sporto salę virš jos.

„Sporto sale naudojosi ne tik įmonės darbuotojai: ji buvo visų uostininkų sporto baze, organizuotos spartakiados“, – pasakojo V. Greičiūnas.  

Žymos: | | | |

Komentarai (5):

Atsakymai į “Sudie, sporto sale!”: 5

  1. DM parašė:

    Super !!! Iškart be to pastato jaukumas atsirado tuoje vietoije. Klaipeda gražieja !!!

  2. Ekspertas parašė:

    Super

  3. opapa parašė:

    geda ta srutu angara vadinti sporto sale

  4. SALYklas parašė:

    Sudie sporto sale, sveika autostovykla. Kaip sako rusai: šylo na mylo

  5. Anonimas parašė:

    Penktadienį krito sleptuve karo metu…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Atnaujins keturių ugdymo įstaigų kiemus

440 tūkstančius eurų Klaipėdos savivaldybė įsipareigojo maksimaliai sumokėti už vienos mokyklos ir trijų vaikų lopšelių-darželių kiemų bei privažiavimų dangų remonto ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Didžiojo pilies bokšto špilis iškils jau rugpjūtį

Užkopti į uostamiesčio piliavietės viršų, pasigrožėti nuo jos Kuršių mariomis ir Kuršių nerija, pasižvalgyti į uostą, laivus, akimis aprėpti miesto ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino broko byla suksis iš naujo

Dar 2019-aisiais prasidėjusi byla dėl naujojo Klaipėdos baseino defektų sugrąžinta į pirmąją instanciją – tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė Apeliacinis teismas. ...
2024-07-25
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This