Klaipėdoje pradės šildyti darželius ir mokyklas

Miestas

Antradienį, spalio 18 d., pradedamas šildymo sezonas Klaipėdos ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo, taip pat socialinių paslaugų įstaigose.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius pasirašė įsakymą, kuriuo spalio 18 d. pradedamas šildymo sezonas Klaipėdos ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo bei socialinių paslaugų įstaigose. Kada bus pradėti šildyti ir kiti pastatai, pasak savivaldybės administracijos vadovo, lems oro temperatūra. Sprendimas vėliau negu ankstesniais metais pradėti šildymo sezoną mieste priimtas atsižvelgus į šiuo metu vyraujančias palankias oro sąlygas bei prognozes. Kuo vėliau pradėti šildymo sezoną mieste siekiama ir dėl drastiškai pabrangusios energijos.

Šildymo sezono pradžią, atsižvelgdama į faktinę lauko oro temperatūrą, savivaldybė nustato savo pavaldume esančioms įstaigoms. Kiti šilumos vartotojai, įskaitant ir daugiabučių gyvenamųjų namų gyventojus, balsų daugumos sprendimu gali patys apsispręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios – ji nebūtinai turi sutapti su  savivaldybės nustatyta šildymo sezono pradžia. Kai kurie miesto gyvenamieji namai galimybe anksčiau pradėti šildytis jau pasinaudojo.

Pernai Savivaldybei priklausančias ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo, taip pat socialinių paslaugų įstaigas centralizuotai šildyti pradėta nuo spalio 4 d., šildymo sezonas visame uostamiestyje pernai pradėtas spalio 12 dieną.

7 Comments

  1. 11

    Pietinė g.pūna namai …šaurinė pusė šildymo jokio boileris renovuotas?

    Reply
  2. Kristina.

    Klaipėda dar neskubes įjungti . Buvo pasakyta per feisbuka. Butuose . Klaipėda lauks žiemos kai visai bus šalta visi sušąls .

    Reply
  3. Evita

    Kada įjungus šildymą Klaipėda? Namuose vos 14° laipsnių šiluma, baisi drėgmė vos ne 90%, kaip gyventi tokiuose butuose su mažais vaikais? Ar nors kas be pagalvoja apie paprastus žmones, kurie šąla drėgmė ir serga? Ar mūsų valdininkams nusispjauti ant savo miesto žmonių ir mažamečių vaikų?! Lapkritis už kelių dienų, o butai ne šildomi. Ei, kur jus ponai valdininkai?!

    Reply
  4. Anonimas

    Ar velnią matote? Kuo greičiau įjunkite šildymą? Jau neįmanoma sulaukti. Ar sulauksime šiais metais?

    Reply
  5. Teresė

    Daugiabučiuose šalta ir drėgna. Rūbai per savaitę neišdžiūsta. Gal jau gana eksperimentuoti gyventojų sveikata?
    Apie kokią palankią oro temperatūrą kalbate? Juk ne vasara, kai saulutė aukštai pakilusi pro langus patalpas ir betono blokus išorėje sušildo…

    Reply
    • Evanka

      Išbando kantrybė ir sveikata žmonių, mūsų po nuliai!

  6. Anonimas

    Dregme stipriai jauciasi,ne visi gyvena sauletoj pusej,tad jau reikia sildyti,vaistai brangiau kainuos.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This