Pajūrio aplinkos ir biogeochemijos laboratorijai – tyrimų kokybės sertifikatai

Aplinkosauga

Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų instituto (KU JTI) Pajūrio aplinkos ir biogeochemijos laboratorijoje jau galima atlikti maksimalaus tikslumo reikalaujančius aplinkos taršos tyrimus. Vakarų Lietuvos regione tai yra vienintelė laboratorija, atliekanti išskirtinius eksperimentinius ir analitinius tyrimus ne tik mokslo ir valstybės reikmėms, bet ir teikianti paslaugas verslo įmonėms, kurioms aktualu stebėti į aplinką patenkančios taršos rodiklius.

KU nuotr.

Leidimą atlikti taršos šaltinių išmetamų ir/arba išleidžiamų į aplinką teršalų bei jų kiekio ore, vandenyje, dirvožemyje laboratorinius tyrimus ir/ar matavimus išdavė Aplinkos apsaugos agentūra. Sertifikatas laboratorijos personalui taip pat suteikia teisę paimti paviršinio vandens, nuotekų, dirvožemio ir dugno nuosėdų mėginius. Anot Pajūrio aplinkos ir biogeochemijos laboratorijos vadovo dr. Mindaugo Žiliaus, visa tai liudija ne tik laboratorijoje esančios įrangos kokybę, naudojamų tyrimo metodų tikslumą, bet ir laboratorijoje dirbančio personalo kompetenciją.

Laboratorijoje vykdomų tyrimų sertifikavimo procesas – tęstinis veiksmas, siekiant oficialiai įtvirtinti naujus mokslui ir rinkai aktualius taršos tyrimų metodus.

„Laboratorijoje jau galime atlikti ftalatų, fenolių, maistmedžiagių, anijonų, biocheminio ir cheminio deguonies, skendinčių medžiagų, kai kurių metalų ir fiziko-cheminių parametrų (deguonies, elektros laidžio, pH) tyrimus ir jų rezultatai bus pripažįstami visose Lietuvos kontroliuojančiose institucijose. Siekdami patenkinti mokslo, valstybės bei regiono verslo subjektų lūkesčius, drauge su komanda tęsiame metalų ir naujai atsirandančių teršiančių medžiagų tyrimų sertifikavimą, naujų metodų vystymą ir rengiamės savo paslaugas akredituoti“, – pranešime pažymi M. Žilius.

Laboratorijos vadovo teigimu, tyrimų sertifikavimo ypač laukė šio regiono verslo subjektai, kuriems privalu nuolat atlikti sertifikuotus vandens bei nuotekų cheminius tyrimus. Galimybė visa tai atlikti Klaipėdoje taupo užsakovų laiką ir lėšas.

INFORMACIJA

KU Jūros tyrimų institute veikia keturios laboratorijos – Pajūrio aplinkos ir biogeochemijos, Mechanikos ir jūrų inžinerijos, Vandens transporto ir oro taršos bei Žuvininkystės ir akvakultūros. Visos jos aprūpintos šiuolaikine įranga, su kuria dirba aukščiausios kvalifikacijos personalas bei savo tyrimus atliekantys mokslininkai. Laboratorijose atliekami ir valstybės institucijoms bei verslui reikalingi tyrimai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėdoje - didelė tarša kietosioms dalelėmis (atnaujinta)

Uostamiestyje, Šilutės plente esanti taršos matavimo stotelė antradienį fiksuoja daugiau nei dvigubai didesnį už leistiną kietųjų dalelių kiekį ore, o ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

„Grigeo Klaipėda“ byloje - dar du prašymai

Šiaulių apygardos teismas penktadienį apklausė du papildomai pašauktus į teisiamąjį posėdį naujus liudytojus AB „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos byloje. ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This