Jono Šliūpo muziejus kviečia į susitikimą su Baroti šeima

Regionas

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus viloje „Ramybė“ tęsia susitikimus su kūrėjais ir spalio 27 d. 18 val. penktame rudens ciklo renginyje pakvies į pokalbį su kūrėjų šeima – keramiku Isroildžon Baroti ir galerininke Andželika Baroti. Apie kūrybą ir kūrėjo tapatybės paieškas, meno investiciją, gimtųjų namų ilgesį bei dviejų kūrėjų buvimą kartu ryškią Klaipėdos kultūrinio gyvenimo porą renginio metu kalbins dr. Tomas Kiauka.

„Isroildžono Baroti darbai išsiskiria emocionalia rytietiško kultūrinio klodo patirtimi. Ji veriasi faktūrų, ornamento ir, svarbiausia, spalvos segmentuose. Tačiau, kuriant dekoratyvinius objektus, net monumentalias skulptūras-instaliacijas, autoriaus kilmė neužgožia lietuviškųjų tradicijų pažinumo – abiejų kultūrų vertybinis pamatas skleidžiasi archainių, temų, formų, ženklų panaudojime”, – apie išskirtinį menininko braižą ir raiškos būdus yra sakiusi menotyrininkė Goda Giedraitytė.

Tuo tarpu pastarojo dešimtmečio autoriaus kūrybos parodose „(Inte)gracija“, „Ke(de)lionės” – šioji surengta kartu Tomu Kiauka – keramikas bando pasidalinti asmeninėmis patirtimis bei įžvalgomis, pafilosofuoti sudėtinga nūdienos konfliktų, priešpriešų ir, tuo pačiu, nuostabaus kitimo, prisitaikymo ar net atsinaujinimo tema.

Prieš daugiau nei 40 metų iš tolimos Tadžikijos į Vilniaus dailės akademiją atvykęs studijuoti I. Baroti ne tik liko Lietuvoje, sukūrė šeimą, bet ir labai greitai įsiliejo į kūrybinį Lietuvos ir Klaipėdos gyvenimą.  Už  aktyvią kultūrinę ir visuomeninę veiklą, bendruomeniškumo stiprinimą bei asmeninę atsakomybę kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką menininkas yra apdovanotas Lietuvos kultūros ministerijos ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“. Už nuopelnus kultūrai ir Klaipėdos miesto vardo garsinimą I. Baroti suteiktas Klaipėdos kultūros magistro vardas, o dailininko darbai pripažinimo sulaukia ir Latvijos, Estijos, Lenkijos, Švedijos, Danijos, Olandijos, Vokietijos, Prancūzijos, Suomijos, Rusijos, Indijos ir kitų šalių meno galerijose.

Andželika Baroti  – viena ryškiausių Klaipėdos kultūros bendruomenės narių, jau 30 metų vadovauja Baroti galerijai, tapusiai kone reiškiniu uostamiesčio meno rinkoje ir įliejančiai reikšmingos dinamikos į kultūrinį Vakarų regiono gyvenimą.

Susitikimas vyks spalio 27 d., 18 val., viloje „Ramybė“, Vytauto 54, Palanga. Renginys nemokamas, bet dėl riboto vietų skaičiaus prašoma registruotis el. paštu j.sliupo.muziejus@lnm.lt arba tel. 8 698 16053.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Regionas

Jono Šliūpo muziejuje - švytintys kvadratai

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus (Vytauto g. 23A) kovo 21 d. 17.30 val. kviečia į parodos „Tapatybė ir forma: Kazio ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

Regionas

Pristatys į Palangos tarpukario istoriją žvelgiančią knygą

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus kovo 16-ąją, šeštadienį, 14 val. kviečia į naujos knygos „Jono Šliūpo ženklai Palangoje. Kelionė po ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This