Klaipėdos savivaldybė dėl elektros kuria didelį planą

Miestas, Svarbu

Šalies sostinės ir kelios kitos savivaldybės šiuo metu ieško galimybių įsigyti nutolusias elektrines tam, kad galėtų amortizuoti žaibiškai išaugusias elektros energijos kainas. Klaipėdos savivaldybė tikina žengianti kitu keliu – siekia pati gaminti elektrą.

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, kaip pagrindinė vieta tokiam užmojui įgyvendinti yra numatyta III Klaipėdos vandenvietės teritorija. Nors Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija turi ambicijų šią vandenvietę iškeldinti kažkur toli, už miesto ribų, visi iki šiol atlikti tyrimai rodo, kad tai bus labai brangu ir praktiškai neįgyvendinama. Be to, didžiulės investicijos – apie 100 milijonų eurų – turėtų įtakos geriamojo vandens kainai. Ir nežinia, ar kada nors atsipirktų.

IIII miesto vandenvietė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Kita vertus, Uosto direkcija šiuo metu dar net nepradėjo ieškoti rangovų, kurie turėtų atlikti studiją, įrodančią, kad uosto plėtra į pietus yra atsiperkantis projektas, kad yra poreikis šiai plėtrai. O būtent dėl šios plėtros ir pasišauta iškeldinti III vandenvietę.

G. Neniškis teigia, kad III Klaipėdos vandenvietės teritorijoje matoma galimybė įrengti tokius elektros energijos generavimo pajėgumus, kurių užtektų elektra aprūpinti visas savivaldybės biudžetines įstaigas. Tokių įstaigų – mokyklų, vaikų darželių, kultūros, sporto ir kitų – savivaldybė turi gerokai daugiau nei šimtą.

Sumanymų, kaip gaminti elektros energiją, turi ir savivaldybės valdoma UAB „Klaipėdos autobusų parkas”, prie kurios neseniai prijungta kita savivaldybės įmonė „Gatvių apšvietimas”. Ambicingus planus puoselėja ir AB „Klaipėdos energija”.

III Klaipėdos vandenvietėje prieš daugiau nei 10 metų būta planų statyti vėjo jėgaines. Tačiau AB „Klaipėdos vanduo” nepavyko rasti norinčių tokias jėgaines statyti ir eksploatuoti. Gintaras Neniškis sako, kad dabar čia mąstoma apie didelį saulės jėgainių parko įrengimą.

4 Comments

  1. Naujieji Vasiukai

    Nu tai sveikinam! O kada vyks tarpgalaktinis šachmatų turnyras?

    Reply
  2. nesijuokit smarkiai

    Utopine ideja: padaryti Smiletelę Minijos atsaka. Del lygiu skirtumo (su salyga kad skirtumas yra) butu galima irengti hidroelektrine. Smiltelei padidejus butu galima irengti didesni uosta. Gal net potvyniai Nemuno deltoje sumazetu.

    Reply
  3. Nieks

    Nieks neleis užstatyti III vandenvietės saulės elektrinėmis, čia Uostas bus, o ne vanduo ir saulė !

    Reply
    • O gal nebus

      Ką tas uostas plukdys, gal smėlį pirmyn-atgal? O elektros reikės dar ilgai.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This