Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ patvirtino kandidatus į merus

Politika

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ penktadienį patvirtino 42 kandidatus į 2023 metais vyksiančių Lietuvos savivaldybių merų rinkimus. Tarp jų – mokytojai, verslininkai, įstaigų vadovai, ūkininkai, vietos bendruomenių lyderiai ir įkūrėjai bei dabartiniai merai – Neringos meras Darius Jasaitis, Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė, Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis.

Artūras Bogdanovas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininko Sauliaus Skvernelio, partija yra jauniausia Lietuvoje, bet 2023 metų tiesioginiuose merų ir savivaldybių tarybų atstovų rinkimuose dalyvaus su itin stipriu kandidatų sąrašu, ateinančiu kelti savivaldos valdymo kartelę ir užduoti naujus politikos standartus.

Demokratų keliamus kandidatus į rinkimus patvirtino partijos valdyba balsų dauguma. Didžiųjų Lietuvos miestų merų rinkimuose dalyvaus šie partijos atstovai: Vilniaus miesto rinkimuose – partijos pirmininko pavaduotojas, Seimo narys Lukas Savickas, Kauno miesto – šio skyriaus pirmininkas Gintautas Labanauskas, Klaipėdos miesto – šio skyriaus pirmininkas, buvęs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Vakarų Lietuvoje be minėtų kandidatų, Kretingos rajone patvirtina Rimvydo Šakinio, Klaipėdos rajone – Edmundo Zbarausko, Palangoje – Jono Kubiliaus kandidatūros.

Pasak Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininko pavaduotojo, Neringos mero Dariaus Jasaičio, jis dėkoja už suteiktą pasitikėjimą ir sieks toliau tęsti šio krašto tradicijas, žmonių gyvenimo būdo ir poilsiavimo kultūrą.

„Suprasdamas Kuršių nerijos ir Neringos išskirtinumą bei vietos žmonių poreikius, noriu ir toliau dirbti Neringos labui tam, kad būtų išlaikytas balansas tarp gamtos saugojimo ir infrastruktūros vystymo, taip pat tam, kad bendruomenės rankose išliktų šio krašto kultūros paveldas, o vietos gyventojai džiaugtųsi visaverčiu ir kokybišku socialiniu gyvenimu bei ekonomine gerove“, – pranešime cituojamas D. Jasaitis.

INFORMACIJA

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ skyriai jau veikia 49 šalies savivaldybėse. Partiją sudaro daugiau kaip 3 tūkst. žmonių. Demokratai Seime turi antrą didžiausią opozicinę frakciją, kurią sudaro 16 parlamentarų. Rinkimai į savivaldybių tarybas vyks kitų metų kovo 5 dieną.

6 Comments

  1. Arturas

    Kaip galima pasitiketi zmonemis kurie partijas kaip kojines keicia????

    Reply
  2. Klaipėdietė

    Invalidu parcija
    Už juos tikrai nebalsuosiu

    Reply
  3. Kongo Klaipėda - kaip Kongas

    Be šansų jums, esat vienoj lovoj su konservatoriais-laisviečiais-liberalais, net nesistenkite.

    Reply
  4. Dėl aiškumo

    Kodėl nėra parašyta, kad tai politinė reklama ir bus apmokėtaiš partijos lėšų??? AAA Martynai

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Todėl, kad tai nėra politinė reklama. Gal metas pradėti atskirti reklamą nuo žinios ir naujienos.

  5. Tauta

    sąmoningėja: skvrn-elynas nepralįs!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Irena Šiaulienė nori į Europos Parlamentą

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ pagarsino savo kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą. Jo lyderiu yra eurokomisaras Virginijus Sinkevičius. Tarp kandidatų yra ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Regionas

Neringa skelbia Švyturių metų pradžią

Kovo 8-11 dienomis Neringa ne tik švęs Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, bet ir skelbs Švyturių metų pradžią. Sprendimą 2024-uosius paskelbti Švyturių ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Lietuvos Navalnas ar sąmokslo teorijas skleidžiantis kyšininkas?

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje pirma instancija pernai spalį Panevėžio verslininką Tomą Petrą Radiką nuteisė ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This