Klaipėda įvertinta už keleivinio vandens transporto skatinimą

Transportas

Transporto inovacijų forume vykusiuose „Žaliojo susisiekimo apdovanojimuose“ Klaipėda įvertinta už didžiausią proveržį vystant žaliąją infrastruktūrą.

Klaipėdos savivaldybei apdovanojimas skirtas už keleivinio vandens transporto skatinimą – įgyvendinamą iniciatyvą Dangės upę išnaudoti keleivių pervežimui. Ateinančiais metais, šiltuoju sezonu, šiuo vandens keliu reguliariais reisais jau kursuos elektra varomas katamaranas-autobusas. 

Transporto inovacijų forume vykusiuose „Žaliojo susisiekimo apdovanojimuose“ Klaipėda įvertinta už didžiausią proveržį vystant žaliąją infrastruktūrą. Organizatorių nuotr.

„Tai yra puikus kooperacijos pavyzdys su verslu ir inovatyvus sprendimas, įveiklinant mūsų upes. Tai, ką galime padaryti kiekviename Lietuvos mieste“, – sako susisiekimo viceministras Mindaugas Tarnauskas.

Anot Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, šis apdovanojimas, kuriuo išskirtinai pagerbta Klaipėda, tai didžiulis šaunios idėjos, kuri uostamiestyje įgyvendinama, įvertinimas, o tuo pačiu – ir didžiulis pasitikėjimo, kad Klaipėda nesustos šiame kelyje, kreditas.

Dar 2018 m. pramoginiams pasiplaukiojimams elektrinius laivus pradėjęs statyti vandens transporto entuziastas Tomas Vėlius sukūrė startuolį „Popa Boat“. Miesto savivaldybės valdomos transporto bendrovės „Klaipėdos autobusų parkas“ vadovai įžvelgė idėjos potencialą ir tapo startuolio akcininku bei partneriu. Suvienijus pajėgas buvo sukurtas elektra varomas katamaranas-autobusas.

Miesto savivaldybė, palaikydama ekologiško transporto kūrėjų iniciatyvą, įpareigojo savo valdomas įmones uždegti žalią šviesą Lietuvoje analogų neturinčiam projektui.

Keleivių pervežimus koordinuojanti viešoji įstaiga ,,Klaipėdos keleivinis transportas“ paskelbė tarptautinį viešojo pirkimo konkursą vandens autobuso maršruto aptarnavimui Dangės upėje. O keleivių pervežimui ir katamarano įkrovai būtiną infrastruktūrą sukurti patikėta kitai savivaldybės įmonei – biudžetinei įstaigai „Klaipėdos paplūdimiai”, kuri rūpinasi penkių stotelių vandens autobusų keleiviams įrengimu. Stotelės numatytos prie tilto į Tauralaukį, prie Botanikos sodo, Žolynų gatvės, Dangės vingio, prie tilto Liepų gatvėje. Senamiestyje jau anksčiau įrengta stacionari prieplauka tarp „Meridiano” ir įplaukos į Jono kalnelio įlanką.

Pagal pasirašytą sutartį vandens transporto maršrutą aptarnaus UAB „Klaipėdos autobusų parkas“, didžiausia Vakarų Lietuvoje keleivinio transporto bendrovė. 8 km maršrutu plauks 2 vandens autobusai.

Klaipėdos mokslo ir technologijų parko verslo inkubatoriuje sukurtas katamaranas gali plukdyti 12 asmenų, viena vieta pritaikyta neįgaliesiems.  Laivo ilgis – 10,6 m, greitis – 11-13 km/val. Įkrautas elektrinis laivas gali plaukti 6-7 valandas ir įveikti apie 80 km.

1 Comment

  1. Sveikinimai

    Labai smagu girdėti, kad startuolių yra ir Klaipėdoje, ne tik Vilniuje. O dar savivaldybės palaikymas ne tik žodžiais- iš vis JĖGA.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This