Klaipėdos rajono investicijos į kelius – didžiausios visoje Lietuvoje

Regionas

Nuo 3 mln. eurų 2019 metais iki 12 mln. eurų 2022-aisiais – net 4 kartus išaugęs Klaipėdos rajono savivaldybės finansavimas keliams neliko nepastebėtas. Savivaldybė įvertinta Susiekimo ministerijos „Auksine krivūle“ už didžiausias investicijas į vietinės reikšmės kelių infrastruktūrą. Vien per šiuos metus išasfaltuota apie 12 km kelių, o automobilių stovėjimo vietų įrengta daugiau nei 3 tūkst. kvadratinių metrų plote.

„Manau, kad esame verti šio apdovanojimo. Lėšų augimas kelių infrastruktūrai – akivaizdus. Pagerėjusi kelių būklė – taip pat. Kai kuriose seniūnijose jau įgyvendintas 5 metų planas, nors iki 2025-ųjų dar daugiau nei 2 metai. Ne paslaptis, kad Klaipėdos rajono keliai buvo vieni prasčiausių, todėl džiaugiuosi, kad laiku priėmėme sprendimą imtis veiksmų ir iš esmės spręsti problemą, žymiai padidindami finansavimą keliams. Šiuos pokyčius bei investicijas, tikiuosi, įvertino ne tik ministerija, bet ir gyventojai“,  – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Per metus – apie 12 km asfalto

Vien per 10 šių metų mėnesių Klaipėdos rajone išasfaltuota 40 gatvių ar jų atkarpų.

„Kadangi mūsų keliai tikrai buvo vieni prasčiausių Lietuvoje, vienais metais buvome 3 nuo galo, tai natūraliai, išaugus savarankiškosioms pajamoms, dalis jų ir buvo skirta keliams. Kuo daugiau rajono gyventojų turi pajusti pokytį. Asfalto reikia visur, − nesvarbu, ar tai naujai besikuriantys kvartalai, ar gyvenvietės, kurios naujo kelio laukia jau 20 metų. Visi nori gyventi patogiau. Tą ir stengiamės daryti. Tačiau gyventojai turi nepamiršti, kad būtent jie turi pasakyti, kokiems keliams reikia asfalto. Bendraukite su seniūnaičiais, seniūnais, kurie išplėstinėse seniūnaičių sueigose, atsižvelgdami į jūsų nuomonę, ir teikia siūlymus, kokie keliai turėtų patekti į penkerių metų planą. Dalyvaukite savo seniūnijos gyvenime, tikrojoje savivaldoje, priimkite sprendimus, kurie gerins jūsų gyvenamąją aplinką“, – sako Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

Investicijos ir į Automobilių kelių direkcijos kelius

Klaipėdos rajono savivaldybė investuoja ne tik į savo, bet ir į Lietuvos automobilių kelių direkcijai priklausančius kelius. Šiuo metu su Direkcija pasirašyta 11 bendradarbiavimo sutarčių dėl kelių asfaltavimo, stotelių  įrengimo.

„Nuo 2019 metų pradėjome intensyviai bendrauti su Lietuvos automobilių kelių direkcija tam, kad dešimtmečius netvarkomi keliai pakiltų Direkcijos prioritetų sąraše. Savivaldybė finansiškai prisideda prie šių kelių rekonstrukcijos, kitaip jie remonto, ko gero, nesulauktų dar daugybę metų. Tad, nors Susisiekimo ministerijai ir esame dėkingi už įvertinimą, tačiau norėtųsi, kad ir jie kompleksiškiau žiūrėtų į kelių tvarkymą, dėmesį skirtų keliams, jungiantiems gyvenvietes. Kad nebūtų taip, jog vienoje Savivaldybėje prasidėję kelio darbai sustotų kirtus kitos Savivaldybės teritoriją, juk kelias tas pats. Visgi džiaugiamės, kad bendradarbiavimas vyksta toliau, sutartys pasirašomos kasmet, o tai reiškia geresnį rajono kelių tinklą. Žinoma, neturime didelės įtakos dėl darbų tempų, nes viską atlieka LAKD, tačiau svarbiausia, kad keliai sulauks tvarkymo“, – teigia Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Šiuo metu, bendradarbiaujant su LAKD, jau sutvarkyta Klaipėdos gatvė Priekulėje, tvarkoma Tilto gatvė Gargžduose. Ruošiamasi tvarkyti ir Kretingos Plento gatvę Gargžduose, Laisvės gatvę Veiviržėnuose, Klaipėdos gatvę Kretingalėje, Rasytės ir Šimkų gatves Slengiuose, Pamarių gatvę Priekulėje, bus įrengta iškili perėja prie „Pasakos“ stovyklos Karklėje, įrengta nuo triukšmo apsauganti sienelė ties Ketvergių pagrindine mokykla.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This