Savivaldybė džiaugiasi Rumpiškės kvartalo rekonstrukcijos darbais

Miestas

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti prieš dvejus metus pradėti Rumpiškės gyvenamojo kvartalo daugiabučių kiemų atnaujinimo darbai. Kompleksiškai sutvarkyti didžiosios dalies gyvenamojo kvartalo daugiabučių namų kiemų, iš viso atnaujinta daugiau negu 10 ha ploto teritorijos. Tai – pirmasis toks projektas Klaipėdoje, kuriuo iš esmės atnaujinti daugiabučių namų kiemai sovietmečiu statytame mikrorajone, tuo pačiu pagerinta klaipėdiečių gyvenimo kokybė.

Artūro Šulco nuotr.

Įgyvendinus šį Klaipėdos miesto savivaldybės projektą, Rumpiškės mikrorajono infrastruktūra priartinta prie šiuolaikinio žmogaus poreikių: sukurta nauja pėsčiųjų takų sistema, sujungusi daugiabučius namus ir viešąsias erdves, pakeista kiemų, pėsčiųjų takų danga, įrengta apie 450 vietų automobilių stovėjimo vietų, atnaujintos vejos ir želdiniai, sukurtos žaidimų erdvės vaikams, įrengtos sporto bei treniruoklių aikštelės, apšvietimas, lietaus nuotekų tinklai, įdiegta vaizdo stebėjimo sistema, šaligatviai pritaikyti judėjimo ir regos negalią turintiems žmonėms.

„Džiugu, kad kompleksinis kiemų atnaujinimo projektas pasiekė finišo tiesiąją. Kadangi tai – pirmasis tokio pobūdžio ir tokio masto projektas, natūralu, kad jis sulaukė labai daug vertinimų. Emocijų būta daug ir įvairių, tačiau visa tai dabar yra istorija, tam tikros pamokos. Šiandien turime puikiai sutvarkytą kvartalą, kuris iki renovacijos buvo vienas ryškesnių sovietinių architektūrinių „šedevrų“ pavyzdžių. Dabar tai yra vienas iškalbingiausių tikslingo, prasmingo ir visuomenei labai naudingo, gerinančio gyvenimo kokybę europinių struktūrinių fondų lėšų panaudojimo pavyzdžių”, – pranešime pažymi Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Savivaldybė sulaukė nemažai kitose, ypač – gretimose, miesto teritorijose gyvenančių miestiečių prašymų tokius kiemų atnaujinimo darbus organizuoti ir kituose gyvenamuosiuose mikrorajonuose.

 „Šis projektas – puikus pavyzdys, kad savivaldybė ir gyventojai sugebėjo rasti kompromisą, nežiūrint to, kad iš pradžių būta nesutarimų.  Projektas – gražus, jo dėka gyvenamasis kvartalas transformuotas į šiuolaikišką, tikrai europietišką kvartalą, tad dabar judėsime į kitus miesto mikrorajonus“, – sakė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Anot jo, Miesto tvarkymo skyrius yra parengęs miesto daugiabučių kiemų tvarkymo projektų už maždaug 8 mln. eurų. Šie projektai jau yra vykdomi, šiuo metu atnaujinami kiemai Sportininkų g. ir Statybininkų prospekte.

Siekdama, kad projektas būtų išbaigtas, Savivaldybė siekė kompleksiškai žiūrėti į kvartalo tvarkymą, ieškojo galimybių atlikti nenumatytus darbus, kurie nebuvo įtraukti į projekto apimtį. Siekiant sutarimo su gyventojais, projekto metu buvo pakeisti kai kurie projekto sprendiniai ­–­ atsisakyta vaikų žaidimo aikštelių, esančių per arti daugiabučių namų, taip pat pravažiuojamojo kelio.

Klaipėdos miesto savivaldybės projekto „Kompleksinis tikslinės teritorijos daugiabučių kiemų tvarkymas“ sutarties vertė – daugiau kaip 6 mln. Eur. Didžioji dalis lėšų – iš ES fondų. Darbus atliko UAB „VVARFF“.

4 Comments

  1. ai

    Kelios mažos smulkmenos išgirtam savivaldos šiuolaikiškam projektui: lietaus nuotekų surinkimo nuo pastatu įrengti lik sodo vasarnamiuose per kažkokius betoninius latakus. Geda1. Kvartalo fekalu ( kakkiu) tinklu surinkimo šuliniai tiesiog salia gyvenamu namu, gyventojai praeidami gyliai įtraukia gera kvapeli lik praeitu pro kosmetikos parduotuve. Geda2. Visa kvartalo žalioji veja lik kaimo dirvonuotoje dykvietėje, tai dilgele, tai vejos kuokštas, tai dar kažkoks neaiškus augalas, tai plika dirva be želdinio. Tiesiog šiuolaikiška veja. O jei dar pasiaiškintume kiek statybininkai paliko statybinio laužo užpildami ji vejos juodžemiu tai butu Didelė gėda3. Buitiniu atlieku surinkimo konteineriai penki ar šeši per visa kvartalą įrengi ir tai lik savivaldos valdininkai rūpintųsi gyventoju sveikata kad rytais jie didesniais atstumais pasivaikščiotu šiukšlių išnešimui. Geda4. O automobiliu parkavimo parkomatai tik du per visa kvartalą – labai jau ekonomiška ta mūsų savivaldos administracija. Gėda5. Nekomentuosime apie tai bet gal ….. ar nauji pėsčiųjų takai gali būti suformuoti taip kad ant jų atskiros vietose renkasi lietaus vanduo lik nebūtu jam kur nutekėti. Tad savivaldos priežiurai ne 10 o tik 3 uz si projekta

    Reply
  2. Realybė

    Na , džiaugiasi ta savivaldybė taip sutvarkytu kvartalu, bet ar džiaugiasi gyventojai, kurių namų rūsius užtvindė, itin , ,, kokybiškai” įvykdytas kiemų sutvarkymo projektas, neskaitant visų kitų brokų ir nelogiškų sprendimų . , ,kurie tikrai nepagerino gyvenimo sąlygų , greičiau atvirkščiai , kaip pvz, triukšmą keliantys sporto aikštynai po pat langais, šiukšlių konteinerių išdėstymo vietos, kai kurie kiemai palikę be žaliūjų plotų ir sugadintos požemunės komunikacijos. …..

    Reply
  3. Mūsų

    Meras ir Andrius Dobranskis, eilinį kartą, gerokai tauzija teigdami žmonėms, kad tai -„tikrai europietiškas kvartalas”. Meras, lakstydamas į Briuselį, tai tikrai matė kaip žmonės gyvena toj Evropoj. Ar bent pagal pareigas turėjo nors pastebėti. Na, o Dobranskis tai ką jau ….bet šiaip tai vakarų EU miestuose tokiuose rajonuose gyvena emigrantai iš afrikos, azijos ir kitų šalių. Dar ir gerokai geresniuose. Yra ir liūdnesnių vaizdų. Tad nereikėtų amžinai visiems ant ausų kabinti …..Bet faktas lieka faktu- tai kas buvo čia iki renovacijos buvo visai baisu. Bet, tikrai galima pasidžiaugti, kad šis projektas nepavirto į nuolat brangstančias dešimtmečio statybas. Pirmas blynas -pavyko padaryti ir palyginti statybos procesas ilgai neužtruko. To Kaina – 6mln. eur.. Už 10 ha jau apgyvendintos ( ženkliai sudėtingiau) teritorijos arba 60 eur už 1 kvadratinį metrą tikrai nėra daug. Gal net labai pigiai. Tik -kodėl visas miestas už tai turi mokėti? Kuo dėtas tas miesto jaunimas imantis būstui kreditus, laukiantis savo atžaloms eilėse vietos darželiui, mokyklai …viešiems sporto kompleksams….. Ir kodėl nepasistengus sugeneruoti nors dalies lėšų renovacijai iš pačios teritorijos ( ypač kai ji dar ir pačiame centre) išsprendžiant parkavimo, atsinaujinančios energetikos, manevrinio butų fondo, socialinių ir kt. paslaugų patalpų pirmuose aukštuose ir t.t. klausimų. Nenorėsime, nedarysime ir niekada neišmoksime. Bet, tokia turėtų būti savivaldybės misija organizuojant tokius projektus. To nesuorganizuos niekas kitas. Beje, visa tai, gal jau prieš gerą dešimtį metų, PUPA strateguojant šią teritoriją, būtent tai ir buvo žadėta. S.Budinas tik daug ką „sušiko” ir viso to neliko. Tad gal dar nereikėtų dėtis karūnų ir palinkėti kitur padaryti dvigubai geriau ir nebūtinai dvigubai brangiau. Tad pradžiai gal baikime amžinai pūstis ir meluoti. Nors patys sau.

    Reply
  4. ASAS

    sakykit ka norite, bet tikrai smagu kaip atrodo kvartalas palyginus kas buvo prieš tai

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This