Šildymo sezonas Klaipėdoje – nuo trečiadienio (atnaujinta)

Miestas, Svarbu

„Atvira Klaipėda” pastarosiomis dienomis sulaukia ne vieno skambučio ir laiško, kurių autoriai piktinasi tuo, jog uostamiesčio valdžia delsia pradėti šildymo sezoną.

Pasak parašą ant atitinkamo įsakymo turinčio dėti Savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, šildymo sezoną ketinta pradėti šį trečiadienį, bet dabar vėl bus tariamasi ir laukiama naujų prognozių, nes antradienį vėl laukiami šiltesni orai.

2021-aisiais šildymo sezonas uostamiestyje buvo pradėtas spalio 12-ąją. Paskutinį kartą spalio gale šildymas Klaipėdoje buvo įjungtas tik 2008-aisiais.

„Namie neįmanoma būti, deginam brangią elektrą”; „To 10 laipsnių vidurkio gal reikėtų laikytis pavasarį, kai oras kiekvieną dieną šyla, o dabar ilgi vakarai drėgnuose namuose”; „Vaistai daugiau kainuos”, – tokiais ir panašiais pastebėjimais jau kurį laiką dalinasi kai kurie „Atviros Klaipėdos” skaitytojai, raginantys paakinti miesto valdžią pradėti šildymo sezoną.

Anot jų, pasinaudoti galimybe ir surinkti daugiau nei pusės daugiabučio gyventojų parašus dėl ankstesnės šildymo pradžios name esą yra neįmanoma.

Klaipėdoje nuo praėjusio antradienio jau šildomos Klaipėdos ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo, taip pat socialinių paslaugų įstaigos. Klaipėdos rajonas pradėjo šildymo sezoną nuo spalio 20-osios, Kretinga – diena vėliau.

„Klaipėdos energijos” duomenimis, iki šiol savarankiškai šildymo sezoną pasiankstino dešimt privačių įmonių ir vienas daugiabutis Liepų gatvėje.

Pasak G. Neniškio, penktadienį jau buvo apsitarta šildymo sezoną uostamiestyje pradėti nuo šio trečiadienio, spalio 26-osios, tačiau naujausios prognozės rodo, kad po pirmadienio, kuris, ko gero, bus šalčiausia šios savaitės diena, antradienį dieną bus 14 laipsnių šilumos, naktį – 11.

„Laukiame naujausių prognozių, žiūrėsime ir vėją, ir drėgmę, dar tarsimės, kaip elgtis”, – sakė Savivaldybės administracijos direktorius.

Spaliui centralizuotą šilumą tiekianti bendrovė „Klaipėdos energija” yra nustačiusi 10,06 ct/kWh be PVM tarifą. Pernai spalį jis siekė 4,85 ct. Lapkričio tarifas dar nėra paskelbtas.

ATNAUJINTA. Popiet G. Neniškis jau informavo, nors trečiadienį ir numatoma, jog vidutinė dienos temperatūra sieks daugiau nei 10 laipsnių šilumos, tačiau neliks saulės, stiprės vėjas ir drėgmė, todėl priimtas sprendimas nuo spalio 26-osios pradėti šildymo sezoną.

INFORMACIJA

Šildymo sezono pradžia Klaipėdoje:

2005 m. – spalio 18 d.

2006 m. – spalio 26 d.

2007 m. – spalio 15 d.

2008 m. – spalio 27 d.

2009 m. – spalio 13 d.

2010 m. – spalio 11 d.

2011 m. – spalio 19 d.

2012 m. – spalio 17 d.

2013 m. – spalio 15 d.

2014 m. – spalio 22 d.

2015 m. – spalio 9 d.

2016 m. – spalio 10 d.

2017 m. – spalio 11 d.

2018 m. – spalio 22 d.

2019 m. – spalio 7 d.

2020 m. – spalio 15 d.

2021 m. – spalio 12 d.

68 Comments

  1. Arvydas

    Kai tu esi ne su vienoda kuno temperatura nei kitas zmogus,uz tat ne visiems vienodai.Kai sako zmogus,aš šaltysius man šalta,o kito kuno temperatura zymiai aukštesne nei kitu zmoniu ir jis gereu perneša šalti, visiems ne itiksi!Taip kad nieko nepadarysi kiek zmoniu tiek ir nuomoniu.pasisakimu.nepatenkinti ir patenkint viskuo.)))

    Reply
  2. Romas

    mano name šiluminis mazgas atnaujintas,valdomas nuo oro temperatūros lauke,diena kai cirš 10 laipsnių,radijatoriai šalti,tik nakčiai pradeda šilti,nors galėjo dar ir nejungti,manau kad reikia brangų biokurą išdeginti klaipėdos energijai

    Reply
    • Aš

      Siaubas ….vaikų turite?šiaurineje pusėje gyvenate?1…2aukštai…kitaip kalbėtumėt

  3. elena

    AR jau Lietuvoje istatymai nebegalioja.Jau leidziama klaipedos enrgijai pasilupikauti.SIandien jau pajunge. temperatura iki lapkricio 7 zadama daugiau negu +10.

    Reply
  4. Anonimas

    Reikia laikytis istatymo. Visiems niekad neitiksi. Juk lauke dar iki lapkricio 7 dienos vidutine paros temperatura bus virs10 laipsniu silumos.Aristatymai Lietuvoje jau visai nebegalioja?

    Reply
  5. Anonimas

    gal butus susiremontuokite normaliai. Namas nerenovuotas, o kambariuose šilta – balkonas iki šiol atidarytas, o langas uždaromas tik esant vėtrai. Nereiktų jokio šildymo dar.

    Reply
    • T

      Kuo čia dėta savivaldybė?

    • Hėda

      Nemeluokite

  6. Gekata

    Kyla įtarimas, kad savivaldybė nori sunaikinti klaipėdiečius šalčio ir streso pagalba.

    Reply
  7. Neli

    Vienu žodžių debiliukai toj savivaldybėj atėjo ruduo drėgmė butuose šalta o šildymo kaip nepajungia taip nepajungia.ir ką gali tokiai valdžiai pasakyti matomai nušoko nuo proto.

    Reply
    • Gekata

      Išrinktieji silptapročiai prie valdžios, o žmones kenčia…

    • vaje vaje

      kai lauke+16 bus,yra dabar ir 13 ar 14.kas čia jus žlugdo?Ar tikrai nuo proto nušokot?

  8. Reikjaviko gatvė

    Nuoširdžiai pavydžiu kauniečiams. Jau nuo praeitos savaitės vidurio pajungtas butų šildymas. Kas tie 200 kilometrų tarp Klaipėdos ir Kauno? Ar gali kardinaliai skirtis oro sąlygos tokiu atstumu? Klaipėdoje daugiau drėgmės, labiau vėjuota nei Kaune. Ta proga noriu pasidžiaugti, kad Kaunas turi aukšto lygio futbolo stadioną. Kuo gali pasigirti Klaipėda? Gal kad turi tris eismo ”arterijas” : Šilutės plentą, Taikos prospektą, Minijos gatvę, kurios pastoviai nuo ryto iki 19 valandos užkimštos. Šviesoforų pristatyta kas 100 metrų, juokingi ”gulintys policininkai”. Geriau tie policininkai stati pasivaikščiotų ir sudrausmintų paspirtukų, dviračių vairuotojus nardančius tarp pėsčiųjų šaligatviuose skirtuose pėstiesiems.

    Reply
    • gal

      šiaip straipsnis apie šildymo sezono pradžią o ne Kauno stadioną!!!

    • cha cha cha

      O tai kas draudžia tamstai Kaune gyventi,kas tie km kaip sakai.Jau net nesuvoki,apie ką straipsnis.Ir stadione palakstysi ten, ir šviesoforų ten.,,nėra”

    • Hemarojus

      Klaipeda turi jura ir ten lankosi daugiau zmoniu nei bet kuriam lietuvos stadione.

  9. Klaipedete

    Uztat maxima gerai sildosi kad net bloga vaikscioti

    Reply
  10. Iveta

    Ar jūs juokaujate? Senai laikas įjungti šildymą! Kokia drėgmė namie. Ar savivaldybė sumokės uš pelėsio išnaikinimo paslaugas?

    Reply
    • Gekata

      Sunkiai lietuviams gyventi, kai silpnapročiai prie valdžios. Ir kas juos išrinko?

    • gekatai

      Matyt,pašalpas gauni,kompensacijas,kad taip nori to šildymo,susirask,kas pašildys.Lauke kaip pavasaris-jokio šildymo nereikia.

  11. AB

    Jau seniai reikėjo pradėti šildymą! Taupo neva šildymui pinigus, bet nesvarbu, jog šalantys jungia elektrines orkaites, kondicionierius ir šildytuvus… TRAGEDIJA.

    Reply
    • Paslaptis tokias kaip

      Taupo kad liktų daugiau sau metų pabaigoje premijoms išsimokėti

  12. Aš

    Baisu ir skaityti komentarus.. Sako aprenkit vaikus, kiek tam kudikiui sluoksniu uzdeti, kad butu nesalta? Pajudet vaikui neina nuo drabuziu kiekio, o namuose 16 silumos. Dregmes pilna, nors ir vedinama. Pelesio nera namuose buve, o dabar visi kampai, nors ir apsildyti, pelija. Tai eikit jus zinot kur, tie kuriems karsta!!! Valio, kad atejo atsakingi uz sildyma zmones i prota ir nuo rytojaus gyvensim silciau ❤️

    Reply
  13. Geparda

    Kas cia musu varguoliu klautys.jiems kad tik pinigu nuplest

    Reply
  14. Snaigė

    Šildymo! Dar niekad taip nebuvo šalta namuose. O kam labai šilta – prašom į pajūrį pasideginti saulėje 🙁

    Reply
    • skaitytojas

      Apsivilk kailinius.Lauke 16-14,kam ta s šildymas, šilta,langus teks atdarus laikyt,kai įjungs ir pleškins.

    • pataisymas

      13-14 laipsnių kasdien,apie kokį šildymą jūs čia?kam?

    • Baikit

      juokus, kokį šildymą išjungt, jei lauke kaip pavasarį, atsidarykite langus ir sušils tie jūsų butai ir pelėsio nebus, nes per mažai vedinat!

  15. ką du

    Jau kelinti metai dėl 3 parų vidutinės temperatūros+10 galiojimo nebėra

    Reply
    • Mm..

      Meras to nežino..

  16. Anonimas

    Nejunkite centrinio šildymo, dar šilta…o kam šalta, gali įsijungti ir elektrinį.

    Reply
    • Aš

      Jokių elektrinių, turi būti pajungtas šildymas, kaip visoje Lietuvoje.
      Lauko temperatūra neturi sutapti su kambario…

    • Anonimas

      Tai jūs ir isijunkit kondicionieriu jai jum taip karšta namie!

    • Povilas

      Dar šiltą bute 21 ir langas pastoviai ptaviras

  17. Senamiesčio gyventoja

    Ijunkite lapkručio 07 d.-kai naktimis bus žemiau 10 laipsnių.Dabar bute 20 laipsnių senos statybos name.Kam man tas šildymas? Kas gaus kkompensacijas-tai jiems nesvarbu, kad šildys valstybės lėšomis-langus atsidarys be problemų, jei bus per karšta….

    Reply
  18. Nezabitauskas

    Protingiausia būtų laikytis nustatytos tvarkos – laukti, kol vidutinė temperatūra tris dienas laikysis žemiau 10 laipsnių. Visiems neįtiksi, o įstatymas yra įstatymas! Bet mūsų liberalai įpratę įstatymus apeiti.
    Ir dar vienas biurokratų pražiūrėtas dalykas. Mokyklos ir darželiai jau kada šildomi, o mažieji ligoniukai Klaipėdos vaikų ligoninėje negerų dėdžių šaldomi be gailesčio. Ką tik viena mama iš ten guodėsi.

    Reply
    • Klaipėdos gyventojas

      Tai ir prašom laikytis įstatymu, kodėl dar neįjungtas šildymas jei iki šiandien 4 paras vidutinė temperatūra buvo žemesnė nei 10 laipsnių? To kažkodėl niekas nemato, tik visi žiūri į prognozės, kurios kitą kartą pasikeičia keliskart per dieną.

    • Klaipėdos gyventojui

      ko čia nuolat aimanuojate . Žmonės bijo šildymo kainų ! Jei jūs norite , einate susirenkate namo gyventojų pritarimo balsus ir šildotės , kad ir vasarą . Mano butas blokiniame name , šiandien be saulės + 20 ! Tas nuolatinis žviegimas nusibodo : įjungti , išjungti ir visur manipuliuojama vaikais ir senukais .

  19. Antanas

    Namas blokinis,3 kambariu butas. Jau ši rudenio šalta sezona drėgmės surinkėjas surinko 12 litrų vandens.Kokia išvadą?

    Reply
    • Išvada

      Prižiūrėti butą ! Vėdinti !

    • Antanui ,

      mano namas taip pat blokinis . Šiandien saulės nėra , bute +20 . Vėdinu , todėl apie drėgmę nieko nežinau .

    • Pritariu

      ir antrinu, netikiu kad namuose taip šalta, mano butas kampinis, bet iki šiol langus laikau atidarus, nes namie šilta. O ir sveikatai geriau, kada yra vedinamos patalpos, kai įjungus silgyma sėdėsi visi prisibezdeje, nesivedinsit, nes pinigus mesit į orą, už šildymą taip brangiai mokėdami. Tai labiau sirgsit negu nesisildydami.

  20. Oi kaip dar toli Klaipėdai iki Vakarų!

    Kodėl Klaipėdos valdžia sadistiškai kankina žmones šalčiu? O tie, kurie rėkia, kad jiems dar šilta ir todėl reikia nepradėti šildymo sezono, yra savanaudžiai egoistai, galvojantys tik apie save. Kas jiems, kad ligoniams, negalios sukaustytiems senukams, kūdikiams šalta, kad jie dėl to serga. Jiems rūpi tik tai, kas jiems gerai. Baisūs žmonės.

    Reply
    • Na jau na jau

      ŠALTIS ! Lauke + 13 !!! Jūs gyvenate po balkonu? Nelieskite nei senukų , nei neįgalių , nei vaikų ! Jie , jei PRIŽIŪRĖTI, ir aprengti , ir apkloti . O jūsų aimanos vertos medikų konsultacijos . Klaiku klausytis . Surinkite parašus ir šildykitės nors vasarą , tik matyt JŪS negalvojate apie kitus ….

    • Na jau na jau

      ir prie ko vakarai ? 🙂 Ten kiekvienas rūpinasi savo būstu
      ir miestų valdininkai neklauso ką cypauja ” atšąlę ” prie + 13 LAUKE ?

  21. Nykuma

    Neniškis su Katinu apsikabinę, galėtų paaiškinti, kodėl šildymas kituose didesniuose miestuose pigesnis, o brangesnis tik Panevėžyje. Aiškino liberalai (Simonavičiūtė ir co), kaip bus gera ir pigu deginant Fortumo šiukšles. Baigėsi, nutilo apie gerumus. Nešalti bus brangu, o nejusti šalčio ir pigiai šildytis- ne ES vertybė. Pasakė ES, kad patalpose turi būti 19 ir ne daugiau- taip ir bus atraportavo Neniškis.

    Reply
  22. TEISINGAI.

    Nuo trečiadienio sinoptikai žadejo oro atšilima..Nuosavi namai šildymo dar net nejunges.

    Reply
    • ...

      Kaip tik nuosavuose namuose žmonės jau senai šildosi, nes nepriklausomi nuo centrinio.

    • to....

      Nusikalbi,aš dar ši rudeni nepaleidau šildymo !

  23. Aura

    Nejauku būti namie, kai šalta ir drėgna, ir sirgti jau teko. Jau savaitę naudojam elektrinį šildytuvą, kuris pašildo vieną patalpą, tai kur tas taupymas?

    Reply
  24. Ulijona

    Kodėl ne jungiamas šildymas? Ar vaikų sveikatos kaina bandoma išlošti sau naudos ponai? Kiek galima taip tyčiotis iš šeimų kurios turi mažus vaikus ir gyvena bendrabučiuose! Ten drėgmė 90% ir kas dieną vis baisiau. O šiluma bendrabuty vos 13°, nejaugi žmonių sveikatos sąskaita reikia taupyti? Tegul patys pasedi tuose šaltuose butuose ir drėgmėje!

    Reply
    • ....

      Kokia drėgmė ? Remontuotis būsto nebandėte ? Eikite lapų šluoti , nereikės sėdėti . Vaikams šalta ? Aprenkite .

  25. ss

    Ponai išlaikomi už mokešciu mokétoju pinigus, gyvenantys privačiuose, šiltuose namuose ( kai kurie net Klaipėdoje negyvena) sprendžia kada vargetoms leisti pasišildyti

    Reply
    • Anonimas

      Tokie ir vergetos kai taip troksta ,nekantrauja uz sildyma moketi kosminius pinigus.apsirenkite silciau

    • Vargetom

      tai kas, jie kompensacijas gauna, todėl ir šaukia kad greičiau įjungtų šildymą, kiti už juos sumokės!

  26. As

    dėl kelių eurų neverta šalti ir drebėti namuose. Drėgmė namuose didžiulė. Ne visų langai išeina į saulėtą (pietinę) pusę. Daug butų apaugę medžiais, o tokie į namus net ir vasarą nepraleidžia šviesos ir šilumos. Juk dauguma namų renovuotos šildymo sistemos. kai temp. pakyla virš 12-14 laipsnių, šildymas automatiškai sumažėja. pas mus namie 18 laipsnių, sienas VISAS esame apsišildę iš vidaus, langai plastikiniai, balkonas tik tik įstiklintas, o šalta, nes langai išeina į šiaurę ir medžiai užstoja šviesą ir šilumą.

    Reply
  27. Indre

    Šildymui taupom, o elektra deginam. Kur tas taupymas?????????????

    Reply
  28. neringa

    o mes labai džiaugiamės nepradėtu šildymu – kai tokios jo kainoa, o laike taip šilta, tikrai galima ir lūkterti

    Reply
    • ....

      Ir aš džiaugiuosi nepradėtu šildymo sezonu .

  29. Lina

    Jie neturi kuro šildymui

    Reply
  30. Joa

    Greiciau ijunkit sildyma! Uzteks pudyti namus!

    Reply
  31. visur yra riba

    kur drėgmė,ten pelėsis,kur šaltis,o ten ir ligos.Įdomu,kam taupyt…vaistams,remontams ar dar kam.

    Reply
  32. ezys

    O kai ijungs, tie patys tik su kitais vardais rasys: „karsta, namie neimanoma buti, plesikas Neniskis, kad tik daugiau prisiplestu ijunge sildyma… galejo dar nejungti pora menesiu” 😉
    Ir kiekvienais metais tas pats, nesvarbu kada sildyma ijungia, vis tiek skundziasi 🙂

    Reply
    • Anonimas

      Porą mėnesių!???

  33. Hm...

    Drėgmė baisiausia namuose, kas, kad nėra šalta. Ruduo, ne pavasaris, kada kasdien vis šilčiau.

    Reply
    • Ijungt

      įjungia, bet pavasarį, kai už lango karsta, pamiršta išjungt! Kad tik ilgiau sildyt!

  34. T

    Neniškiui nusispjauti, kad drėgmė ir šalta namuose. Visiškas d….s

    Reply
    • rms

      Tos kelios dienos sutaupys tik keliolika eurų. Ar dėl to verta šalti?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Šilumos dar teks palaukti

Pirmoji balandžio mėnesio pusė buvo drėgnesnė už normą, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Daugiausia kritulių teko šiaurės rytiniams rajonams, ypač per ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This