Prokuratūra ginčija vietoj kavinės Juodkrantėje išdygusių apartamentų faktą

Regionas

Viešojoje erdvėje paskelbus apie Juodkrantėje, įtariama, neteisėtai rekonstruotą kavinę, vietoj kurios atsirado apartamentai, Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša, jog Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorė dėl šio fakto, gindama viešąjį interesą, kreipėsi į teismą.

Pareiškime prokuratūra teismo prašo panaikinti statybos užbaigimo deklaracijos galiojimą, kurios pagrindu buvo įregistruoti statiniai Žaliajame kelyje 3, Juodkrantėje, bei įpareigoti atsakovą išregistruoti statinius iš Nekilnojamojo turto registro.

Juodkrantė. Palmiros Mart nuotr.

Skelbiama, jog tyrimas buvo pradėtas dar rugpjūčio 23 d. pagal Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prašymą dėl galimai pažeisto viešojo intereso vykdant statybas Juodkrantėje.

Turimais duomenimis, minėtu adresu stovėjusiam apleistam pastatui – kavinei su poilsio patalpomis 2020 metų spalio 12 d. buvo išduotas statybos leidimas, suteikiantis teisę statytojui – vienai privačiai Kretingoje registruotai įmonei – atlikti maitinimo paskirties pastato kapitalinį remontą. Projekte buvo numatyta perplanuoti kavinės pagrindinį pastatą, atstatyti sudegusį priestatą ir suformuoti tris turtinius vienetus (atskiras patalpas), nekeičiant viso pastato naudojimo paskirties.

Atlikto tyrimo metu surinkta duomenų, kad ginčo pastato dalies patalpų paskirtis buvo pakeista iš maitinimo į poilsio paskirties patalpas bei suformuoti 7 turtiniai vienetai (atskiros patalpos).

Pažymėtina, kad sklypas, esantis adresu Žaliasis kelias 3, Juodkrantė, yra saugomoje teritorijoje, Kuršių nerijos nacionaliniame parke. Specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatyme nurodyta, kad negavus už valstybinio parko apsaugą atsakingos institucijos pritarimo projektui ar numatomai veiklai, pastato paskirtį keisti draudžiama.

„Atlikdama tyrimą Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorė Laura Paulikienė nustatė, kad nepaisant galiojančių teisės aktų ir teritorijų planavimo dokumentų, draudžiančių nagrinėjamoje teritorijoje gyvenamųjų ar poilsio pastatų statybą, buvo atliktas ne pastato–kavinės kapitalinis remontas, o pastatyti ir atskirais turtiniais vienetais įregistruoti poilsio paskirties pastatai, kas prieštarauja imperatyvioms įstatymų normoms ir sudaro teisinį pagrindą prokurorui ginti viešąjį interesą”, – rašoma prokuratūros pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Nuteista Šventosios atrakcionuose tautiečius išnaudojusi čekų šeima

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo Čekijos piliečių šeima nuteista dėl prekybos žmonėmis. Teismo sprendimu, 46 m. vyrui, ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Veidai

Naujuoju Klaipėdos apygardos vyriausiuoju prokuroru tapo Jevgenij Michailovskij

Pirmadienį generalinė prokurorė Nida Grunskienė pasirašė įsakymą, kuriuo Jevgenij Michailovskij paskyrė į Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas. Daugiau nei ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pavojingu sąvartynu paverstas butas: prokurorai bando nusiplauti

Dviejų instancijų uostamiesčio teismai patvirtino, kad prokurorai buvo neteisūs atsisakydami padėti Klaipėdos miesto socialinės paramos centrui (KMSPC) išspręsti problemą, kurią ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This