Pilies uoste prišvartuoti Klaipėdoje pastatyti namai ant vandens

Verslas

Į Klaipėdą sugrįžo du savaeigiai namai ant vandens, vasarą praleidę Svencelės uoste. 20 kv. m ploto „M-Cabin” ir 30 kv.m. „Butterfly“ namams ant vandens kelionė iš Svencelės truko 4 valandas. Namai ant vandens prišvartuoti Pilies uosto teritorijoje.

Šie namai pagaminti Klaipėdoje, uosto teritorijoje, ant skirtingų pontonų: „M-Cabin” – ant dviejų „Heavy Duty“ pontonų, o „Butterfly“ – ant trijų hidrodinaminių pontonų. Pontonų gamybai naudotas plastikas tinkamas perdirbimui.  Abiejų savaeigių namų ant vandens grimzlė apie pusė metro.

Namų ant vandens kūrėjas – klaipėdiečių įmonė UAB „Twin boats“.

„Twin boats“ pontonų konstrukcijoms gaminti naudojama unikali technologija, kuri buvo testuojama ir tobulinama daugelį metų. Pontonų sudedamoji medžiaga – polipropileno- kopolimeras, kuris savo savybėmis rinkoje neturi analogų, o hidrodinamine struktūra gerokai lenkia aliuminį ir stiklo pluoštą. Dėl savo išskirtinių savybių ši medžiaga yra visiškai atspari pažeidimams esant itin žemai temperatūrai (iki -30 C). Netgi atšiauriausiomis žiemomis galima jaustis ramiai ir saugiai žiemoti „Twin boats“ sukurtuose namuose. Be to, šių namų konstrukcija sudaryta iš atskirų modulių, todėl jį patogu transportuoti ir surinkti bet kurioje pasaulio vietoje”, – rašoma pranešime spaudai.

Šiuose namuose ant vandens įrengta kombinuota šildymo sistema. Eksterjerui ir interjerui naudojamos gamtą tausojančios medžiagos.

Teigiama, kad tokiuose namuose patogiai gali apsistoti keturi svečiai. Ir „M-Cabin”, ir „Butterfly“ bendras plotas su terasa yra daugiau nei 50 kv. m. „M–Cabin“ įrengta ir sukūrinė vonia po atviru dangumi.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Jūros šventėje - ir plaukiojantis namas

Jūros šventės proga į Klaipėdą atplaukė ir namas ant vandens „Butterfly“. 30 kv. m gyvenamojo ploto vandens namas prisišvartavo Dangės ...
2023-07-22
Skaityti daugiau

Svarbu, Valstybingumo ženklai Klaipėdoje

Dangės krantinės: sovietinį betoną pakeitė tropikų mediena

Reprezentacine Klaipėdos vieta tapęs Pilies uostas ir Dangės krantinės dar prieš keliolika metų atrodė apgailėtinai: sovietmetį menantis betonas, daugelyje vietų ...
2020-12-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Politika, Svarbu

Prezidentas teigia, kad Klaipėdos mero jo komandoje nebus

Šeštadienį Jūros šventėje Klaipėdoje apsilankęs prezidentas Gitanas Nausėda po pietų restorane „Pilies uostas” trumpai pabendravo su uostamiesčio žurnalistais.
2019-07-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This