Rengiama Klaipėdos pajūrio krantotvarkos programa

Aplinkosauga

Pagrindinis Klaipėdos miesto savivaldybės rengiamos pajūrio žemyno kranto rekreacinės zonos krantotvarkos programos tikslas – apsaugoti nuo ardymo apsauginį paplūdimio kopagūbrį, „siekiant jį regeneruoti panaudojant elementarias krantotvarkos priemones”.

Artūro Šulco nuotr.

Tokia programa rengiama 2023-2024 metams. Teigiama, kad sutvirtinus apsauginį paplūdimio kopagūbrį šakų klojiniais, tvorelėmis iš žabų „iš dalies būtų pasiektas Pajūrio juostos tvarkymo programos tikslas – pristabdyti intensyvūs pajūrio juostos degradavimo procesai”.

Per dvejus metus kopos bus tvirtinamos pinant tvoreles iš žabų. Preliminarus jų numatomas kiekis – apie 3750 metrų. Šakų klojiniais numatoma sutvirtinti apie 40 tūkstančių kv. metrų kopų.

Programą rengia BĮ „Gamtos tyrimų centras”, kurią Klaipėdos miesto savivaldybė pasirinko neskelbiamos apklausos būdu. Programos parengimas kainuos 12 tūkstančių eurų. 

Parengtoje programoje turi būti pateiktas dabartinės kranto būklės įvertinimas ir nustatytos jo dinamikos tendencijos, patikslintos numatytos krantotvarkos priemonės, jų lokalizacija bei eiliškumas. Programa turėtų būti parengtas dar šiais metais. 

Kopų tvirtinimo darbus šakų klojiniais ir tvorelėmis iš žabų numatoma vykdyti nuo Pajūrio regioninio parko pietinės ribos iki šiaurinio Klaipėdos uosto molo.

3 Comments

  1. ???

    Cirk na droce, gal sakau rūtomis apsodinkit, jos turi antgamtinių galių. Manau, kad esmė 12-oje tūkstančių.

    Reply
    • Marta

      Labai tinka…

  2. Pajūrio juostos degradavimo priežastis Nr. 1 - uosto gilinimas ir uosto molų ilginimas

    „…Pajūrio juostos tvarkymo programos tikslas – pristabdyti intensyvūs pajūrio juostos degradavimo procesai”. Trumpai, aiškiai ir genialiai.
    Pradžioje pagilinam uostą, pailginam jo įplaukos molus jūroje, o po to žabtvorėmis (!) tikimės pristabdyti pajūrio juostos degradavimo procesą?
    Jooo… Užuojauta pajūriui.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This