Eismo į kapines bei kapinių lankymo tvarka lapkričio 1-2 d.

Transportas

Klaipėdos miesto savivaldybė spalio 29 d. – lapkričio 2 dienomis keičia transporto priemonių eismo organizavimo tvarką Joniškės ir Lėbartų kapinių zonoje bei primena apie kapinių šiomis dienomis lankymo tvarką.

Autobusai kursuos kas 5 – 7 min. ir priveš arčiausiai kapinių esančias autobusų sustojimo stoteles. Atkreipiamas dėmesys, kad lapkričio 1 d. autobusai į Ramybės stotelę (esančia tolimiausioje Lėbartų kapinių automobilių stovėjimo aikštelėje) nevyks. Galutinė jų sustojimo vieta bus Lėbartų stotelė.

Vyksiantiems automobiliais siūloma vadovautis laikinaisiais kelio ženklais, situaciją stebės policijos pareigūnai, bet patariama į kapines vykti visuomeniniu transportu.

Automobilių vairuotojai, važiuojantys į Joniškės kapines iš pietinės miesto dalies, turėtų važiuoti Vilniaus plentu, Klaipėdos – Palangos keliu, Liepų gatve į Joniškio gatvę, važiuojantys į Joniškės kapines iš šiaurinės miesto dalies, turėtų važiuoti Liepų gatve ir sukti į Joniškės gatvę.

Šis paveikslėlis neturi alt atributo; jo failo pavadinimas yra 0-221019-joniskes.jpg

Individualių transporto priemonių eismas Joniškės gatve iš Mokyklos gatvės pusės bus draudžiamas. Šia kryptimi judės tik visuomeninis transportas.

Siekiant išvengti transporto grūsčių, bus ribojamas individualaus transporto eismas nuo Rimkų viaduko Lėbartų kapinių link. Automobilių vairuotojai, vadovaudamiesi laikinaisiais kelio ženklais, į Lėbartų kapines galės nuvažiuoti pro Dovilus, Šernus, Rimkus, Šilutės keliu.

Su transporto priemone į kapinių teritoriją leidžiama įvažiuoti asmenims su negalia, pateikus neįgalumo pažymėjimą, bei asmenims sulaukusiems 80 metų, pateikus amžių patvirtinančius dokumentus. Minėti asmenys lapkričio 1-2 dienomis transporto priemonėmis į kapinių teritoriją įvažiuoti galės iki 12 val., vėliau vartai bus rakinami, eismas stabdomas ir paliekama kapinių teritorija pėstiesiems.

Joniškės ir Lėbartų kapinių prieigose viešą tvarką ir eismo kontrolę užtikrins prie kapinių budintys policijos pareigūnai bei Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos viešosios tvarkos skyriaus specialistai.

Šis paveikslėlis neturi alt atributo; jo failo pavadinimas yra 0-221019-lbartai.jpg
Nebus laidojama

Informuojama, kad lapkričio 1 – 2 d. Joniškės ir Lėbartų kapines bus galima lankyti nuo 8 val. iki 22 val., tačiau šiomis dienomis laidojimai nevyks, leidimai laidoti nebus išduodami.

Siekiant išvengti transporto spūsčių prie pagrindinių Lėbartų kapinių vartų, spalio 28 – lapkričio 2 dienomis, Lėbartų kapinėse keičiama transporto važiavimo tvarka – į kapines įvažiuojama per centrinius vartus, išvažiuojama per plėtros vartus. Transporto priemonėmis į kapinių teritoriją įvažiuoti leidžiama iki 20 val.

Šventiniu laikotarpiu kapaviečių statymo, rekonstravimo, remonto darbai nerekomenduojami. Lankant artimųjų, draugų, pažįstamų kapus, prašoma laikytis rimties ir pagarbos, nesivesti į kapines gyvūnų.

Raginama pagalvoti ir apie po Vėlinių susidarančius didelius kiekius stiklo ir plastiko atliekų, todėl rekomenduojama rinktis natūralias dekoracijas, kapaviečių tvarkymo atliekas dėti į tam skirtas vietas, konteinerius, o esant perpildytam konteineriui, atliekas mesti į greta esantį artimiausią konteinerį.

Primenama, kad draudžiama palikti atliekas prie atliekų surinkimo konteinerių ar jas mesti už tvoros, už tai teisės aktų nustatyta tvarka taikoma administracinė atsakomybė.

Šventinė prekyba gėlėmis organizuojama: Joniškės kapinėse ties pagrindiniu įvažiavimu – leidimus išduoda Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Licencijų leidimų skyrius, o Lėbartų kapinėse – trijose aikštelėse, leidimus išduoda UAB „Naujasis turgus“.

Esant palankioms oro sąlygoms, vanduo į kapines bus tiekiamas.

1 Comment

  1. a

    Su transporto priemone į kapinių teritoriją leidžiama įvažiuoti asmenims su negalia, pateikus neįgalumo pažymėjimą, bei asmenims sulaukusiems 80 metų, pateikus amžių patvirtinančius dokumentus. Minėti asmenys lapkričio 1-2 dienomis transporto priemonėmis į kapinių teritoriją įvažiuoti galės iki 12 val., vėliau vartai bus rakinami, eismas stabdomas ir paliekama kapinių teritorija pėstiesiems.
    LINKIU, KAS SUKŪRĖTE, TAI, ATSIRASTI SITUACIJOJE. KADA, BŪSITE, 13 val., PRIE KAPINIŲ, KADA SULAUKSITE, SĄLYGŲ AR TAI NEĮGALUMO, AMŽIAUS VIRŠ 80…LINKIU, NEGREITAI, ATEITYJE…ATSIRASTI.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Kariuomenės diena pakoreguos eismą

Trečiadienį, Lietuvos kariuomenės dieną, Klaipėdoje vyks kariuomenės paradas ir karinės technikos paroda dėl kurių keisis eismo sąlygos. Kariai žygiuos nuo ...
2023-11-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Temos

Naujos vietos Klaipėdos kapinėms paieška: rengs dar vieną galimybių studiją (atnaujinta)

Panašu, jog buvęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas buvo teisus, prieš metus teigęs, jog klaipėdiečių palaikų laidojimui skirtos naujos vietos ...
2023-11-01
Skaityti daugiau

Transportas

Kaip autobusai veš į kapines?

Jau savaitę į miesto kapines važiuoja papildomi autobusai. Laikinieji tvarkaraščiai yra paskelbti Klaipėdos keleivinio transporto tvarkaraščių skiltyje. Sąlygos lengvaisiais automobiliais ...
2023-11-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This