Sauliaus Bertulio paroda „Truputėlis visame“

Kultūra

Lapkričio 4 d., penktadienį, 17.30 val., Naujojoje Klaipėdos galerijoje (Herkaus Manto g. 22,) atidaroma Sauliaus Bertulio paroda „Truputėlis visame“.

Žinomas klaipėdiškis dailininkas, didysis metalo plastikos meistras S. Bertulis jubiliejinėje parodoje „Truputėlis visame“ pristato tiek turiniu, tiek forma įvairiapusiškus kūrybos darbus, kuriuose vyrauja netikėti deriniai. Jo kūryboje darniai persipina medis, metalas, o visa tai vainikuoja emalis. Kūriniai užburia kerinčių formų lakoniškumu, skirtingų medžiagų, spalvų ir dekoro magija.

„Mes tiek daug norime iš šio gyvenimo… Bet atiduodamas tai, ką turi, sau pasilieki tik dalelę gyvenimo kūrybai, kuri ir yra truputėlis visame šiame gyvenimo sūkuryje. Oras, žemė, medis, vanduo, ugnis – viskas, kas aplink tave sukasi, leidžia suprasti, kad tu – tik mažas trupinėlis. Kartais kūrybiniai sumanymai sužadina ir besidominančiųjų, kuo gyveni, smalsumą. Kūrinių pateikimas parodose – tarsi ataskaita visuomenei. Bet ne. Tai atsiskaitymas sau, savo norui tęsti ir tobulinti kūrybą. Gyvenkime gražiai, ir viskas bus gerai“, – apie kūrybą ir parodos „Truputėlis visame“ inspiracijas pasakoja menininkas.

Paroda veiks iki gruodžio 2 d.

INFORMACIJA

Saulius Bertulis gimė 1947 m. Vilniuje. Vidurinį išsilavinimą įgijo Vilniaus M. K. Čiurlionio meno mokykloje, skulptūros mokėsi pas V. Vildžiūną, A.  Ambraziūną. Vėliau studijavo Estijos Talino dailės akademijoje metalo plastiką. Nuo 1975 m. dirbo Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos vizualinio dizaino specialybės dailės pagrindų katedroje, įgijo docento mokslinį laipsnį. Dėstė piešimo ir skulptūrinės plastikos disciplinas. Nuo 1989 m. Lietuvos dailininkų sąjungos narys, nuo 1998 m. – FIDEM (Tarptautinė medalininkų federacija) narys. Parodose ir konkursuose menininkas dalyvauja nuo 1974 m.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Ligoninės meno kolekciją papildė dar 26 kūriniai

Kaip ir kasmet, jau dvidešimt šeštąjį kartą vykstanti meno akcija „Ant gerumo sparnų“ pakvietė Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus narius ...
2022-12-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodoje - medaliai ir mažosios skulptūrinės formos

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus „Klaipėdos galerija“ (Bažnyčių g. 6) nuo kito ketvirtadienio, liepos 22 d., 17 val. pristato jungtinę ...
2021-07-16
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose - „Sekcija“, „Pasmerkti būti laimingais“ ir „Dažų imperatorius“ 

Klaipėdos parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) rugpjūčio 2-ąją, penktadienį, vyks net trijų parodų atidarymas: 17 val. Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) ...
2019-07-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This