Baltijos gimnazijos moksleiviai lankėsi Graikijoje

Mums rašo

Lina Lorenzo Ruiz
2022-11-03

Komentarų: 0

Klaipėdos Baltijos gimnazija nuo 2020 m. įgyvendina Erasmus+ projektą „All for Nature, Nature for All“.  Projekto tikslas –  aktualizuoti gamtos apsaugos problemų sprendimą bei skatinti globalinę ekologiją, yra ne tik puiki edukacinė priemonė, bet ir galimybė pažinti kitas šalis, jų kultūras, susirasti ilgalaikių draugų ir bendradarbiavimo partnerių.

Projekto trukmė yra treji metai. Per šį laikotarpį moksleivių ir mokytojų grupės iš šešių Europos valstybių, besisvečiuodamos vienos pas kitas, siekia kuo geriau pažinti kiekvienos šalies kultūrą, kraštovaizdį, susipažinti su gamtosauginėmis bei ekologinėmis iniciatyvomis, pristatyti savo idėjas. Praėjusiais mokslo metais projekto dalyviai lankėsi Turkijoje, Lietuvoje ir Švedijoje.

Šiuos mokslo metus pradėjome vizitu į Graikiją, Chalkidikės pusiasalyje Nikiti miestelyje įsikūrusioje 1Imerisio Epaggelmatiko Likeio Nikitis mokykloje. Chalkidikės pusiasalis, esantis Makedonijoje, didžiausioje Graikijos provincijoje, yra viena gražiausių ir ekologiškai švariausių Graikijos vietų. Nikiti miestelis yra Sitonojos pusiasalyje. Puikūs paplūdimiai ir nuostabi gamta sukuria tobulą aplinką. Nikiti – tai senas kaimelis su priešistorinėmis gyvenvietėmis ir turtinga istorija.
Susitikimo savaitės tema – tvarumas bei paliekami ekologiniai pėdsakai, dėmesys skiriamas mokinių ekologiniam  ir skaitmeniniam sąmoningumui. Tvarumas skatina nuolat apgalvoti kiekvieną žingsnį. Projekto dalyviai pristatė savo mokyklas, valstybes ir patirtis. Visą savaitę mokiniai aptarinėjo ekologines problemas, pateikė įvairius sprendimo būdus, akcentuodami tvarios ateities pagrindą – išmanią ir modernią žaliąją energetiką, gilinosi į socialines ir ekonomines problemas vadovaudamiesi 17 darnaus vystymosi tikslais, analizavo darnaus miesto ir bendruomenės principus, nagrinėjo pasaulio panaudojamų resursų spartą, analizavo savo valstybes ir kaip greitai jos panaudoja metinius resursus.  


Susitiko dalyviai nepraleido progos pažinti Nikiti ir jo smėlėtus paplūdimius, plaukiant laivu apžiūrėjome Atono pusiasalio ortodoksų vienuolynus, kurie yra įtraukti į UNESCO Pasaulio kultūros paveldo sąrašą. Paskutines savaites dienas leidome antrame pagal dydį Graikijos mieste, Makedonijos sostinėje – Salonikuose. Mieste gausu istorinių objektų, menančių Antikos, Romos, Bizantijos ir Osmanų imperijų laikotarpius. Labiausiai atpažįstamas Salonikų paminklas – Baltasis bokštas – jį pasiekėme dviračiais,  sveikai ir smagiai pasivažinėję vaizdinga pakrantės promenada.  

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Margutis milžinas - jau ant šiaurinio molo

Praėjusiais metais klaipėdiečius ir miesto svečius nustebinęs margutis milžinas vėl užridentas ant šiaurinio molo Melnragėje. Trijų metrų aukščio ir pusantro ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Švietimas

Gimnazistai įmonėje vysto išmaniojo namo projektą

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikianti PET gamintoja UAB „Neo Group“ jau penktus mokslo metus tęsia bendradarbiavimą su Klaipėdos Baltijos ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos LEZ įmonės tęsia bendradarbiavimą su Baltijos gimnazija

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančios PET gamintojos „Neo Group“ ir „Orion global PET“  jau penktus metus bendradarbiauja su Klaipėdos ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This