Pradėjo tiesti trūkstamą dviračių tako jungtį Varpų gatvėje

Svarbu, Transportas

Dar vasarą Klaipėdos miesto savivaldybė paskelbė beveik milijono eurų vertės pirkimo konkursą pėsčiųjų ir dviračių takų tiesimo bei kapitalinio remonto rangos darbams atlikti. Šiuo projektu siekiama pagerinti susisiekimą dviračiais tarp uostamiesčio pietinės ir centrinės dalių, atkuriant trūkstamas jungtis tarp jau nutiestų dviračių takų.

Palmiros Mart nuotr.

Viena iš tokių trūkstamų jungčių yra Varpų g., tarp Sąjūdžio parko ir Smiltelės gatvės. Atkūrus šią jungtį, dviračiais ar paspirtukais bus galima iš Jūrininkų pr. per Sąjūdžio parką einančiu dviračių taku be kliūčių patekti į jau senokai nutiestą dviračių trasą, vadinamą žaliuoju Klaipėdos koridoriumi, vedantį nuo rusų cerkvės iki Baltijos prospekto.

Palmiros Mart nuotr.

Ketvirtadienį Varpų g. jau darbavosi kelininkai – buvo pažymėta, matuojama bei dalyje trasos jau išrausta būsimo dviračių ir pėsčiųjų tako atkarpa.

Minėtu projektu be šios vietos taip pat planuojama suremontuoti dviračių bei pėsčiųjų takus Dubysos gatvėje nuo 31a iki 37c objektų bei Šilutės plente nuo 26 numeriu pažymėto objekto iki geležinkelio pervažos.

Palmiros Mart nuotr.

Darbus atlieka UAB „Inkomsta&Co”. Pagal savivaldybės su bendrove pasirašytą darbų rangos sutartį visi darbai (ne tik Varpų g., bet ir Dubysos g. bei Šilutės pl.) turi būti baigti iki 2025 m. spalio mėn.

Darbų vertė – 961,1 tūkst. eurų.

4 Comments

  1. Arūnas

    Būtu gerai,kad stvarkytumėte,atnaujintumėte dviračių taką palei Šilutės pkentą,o tai po karo jis ten,važiuojam kaip per brukį.Ir už Rimkų esantį kalna būtu gerai nužemint,nukast,o tai neina įmint,ypač nuo viaduko parminant.

    Reply
    • Anonimas

      Prajuokinote dėl kalno už Rimkų nukasimo. Galbūt dar nesenuai svajojote, kad prieš miegą į žandą bučiuotų Anglijos karalienė.

  2. Anonimas

    Neseniai atrastas maršrutas miesto žaliaisiais plotais su nedideliais protarpiais nuo miesto centro iki miesto krašto pietinėje pusėje : Meridianas – paupys- Gluosnių sk. – Trinyčių parkas- Komunarų g. – Ąžuolyno gimnazija – Ąžuolyno giraitė (parkas) – Taikos pr. (Akropolis) – Baltijos pr. – cerkvė – P.Mašioto mokykla – Sąjūdžio parkas – Jūrininkų pr. Maršruto atstumas – 9,5 km, važiavimo laikas vidutiniu greičiu apie 45 min. Važiuojantiems nuo pietinės miesto dalies galimas pratęsimas iki pat jūros ar Kalotės ežero: nusileidus Gluosnių sk. sukame į dešinę (kairėje yra Meridianas) – Dangės paupys- Botanikos sodas – Tauralaukio tiltas – Dragūnai – miškas- Giruliai – Kukuliškiai- Olandų kepurė arba Kalotės ežeras. Atstumas apie 14 km. Gero pasivažinėjimo ! Take relax. Savo miestą pamatysite kitomis akimis 🙂

    Reply
    • Aleksas

      Nuo Olandų kepurės galima tęsti kelionę per Karklę, nusuktį į Pajūrio taką, pravažiuoti Pajūrio regioniniu parku iki Nemirsetos, paskui pro Palangą ir Monciškes pasiekti Šventąją.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Prasideda ilgiausios dviračių tako Smiltynė-Nida atkarpos įrengimas

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) pavasarį pradės likusios pėsčiųjų ir dviračių tako Smiltynė-Nida atkarpos pro Juodkrantę link Pervalkos, Preilos ir ...
2024-01-22
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dviratininkų nesudomino atnaujinamo dviračių tako pristatymas

„Atvira Klaipėda” ne kartą rašė apie Klaipėdos miesto savivaldybės planus sutvarkyti ties Herkaus Manto gatvėje esančiu viaduku vedantį nesaugų dviračių ...
2023-11-17
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingą su Palanga sujungs dviračių takas

Susisiekimo ministerija žada, kad kitą vasarą dviratininkams ir pėstiesiems pajūryje atsivers dar viena nauja trasa. Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) ...
2023-09-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This