Spektaklio „Apie ką visa tai?“ premjeroje – nuo G. Grajausko eilių iki buities poezijos

Kultūra

Lapkričio 25 d., penktadienį, Kauno miesto kamerinis teatras drauge su Teatru P Klaipėdoje pristatys spektaklį „Apie ką visą tai?“. Dviejų jaunų teatro kūrėjų – Balio Ivanausko ir Artūro Dubakos sukurtas poetinis vyksmas jungs Gintaro Grajausko ir kitų Lietuvos poetų eiles, bei savo asmenines istorijas, o ant scenos netrūks komiškų situacijų, satyros bei asmeniško ryšio su publika. 

Meilė G. Grajausko kūrybai

Poeto, dramaturgo ir prozininko G. Grajausko kūryba įkvepia savo savitu ir paprastu stiliumi, kuri spektaklio autorius įkvėpė dar prieš dešimtmetį, kuomet jie pradėjo rengti poezijos skaitymus. „Mane sužavėjo jo ironija ir kandumas. Žinoma ir ta buitis. Poetika to, ką darome buityje, ar valgome ar einame į parduotuvę, ar sutinkame žmones. Paprastas pasaulis iš kurio ir susideda gyvenimas“ , – mintimis apie G. Grajausko kūrybą dalinasi Balys Ivanauskas. 

Spektaklyje „Apie ką visa tai?“ mozaikos principu sudėlioti bus ne tik G. Grajausko, bet ir kitų autorių – E. Sriogaitės, A. Žagrakalytės, D. Čepauskaitės ir I. Valantinaitės eilėraščiai bei gyvos muzikos ir šokio intarpai. 

Buities poezija

Kūrėjai laužo stereotipinį poezijos vakaro įvaizdį. Penki aktoriai – Emilija Jaujininkaitė, Eglė Špokaitė-Dapšienė, Justina Nemanytė bei patys spektaklio autoriai – A. Dubaka ir B. Ivanauskas kvies patirti intymesnį santykį su poezija, kuomet eilėraščiai persipins su asmeninėmis istorijomis. 

Anot kūrėjų, spektaklis „Apie ką visa tai?“ pasakos apie žmones, bėgantį laiką, mirtį ir prasilenkimus laike. Eilėraščiai spektaklyje virsta asmeninėmis aktorių istorijomis, žvilgsniais į gyvenimo fragmentus ir pustonius: kasdienišką buitį, švelnią vienatvę, kandumą, trapumą, chaotišką šamaniškumą, vaikiškumą ir filosofišką kontempliaciją.

Tai jau nebe pirmas poetinis vyksmas, kurį kuria B. Ivanauskas drauge su A. Dubaka. Pasirinktas raiškos būdas papildo poeziją ir suteikia jai dar vieną prasminį sluoksnį. „Poezija tave pakelia į kitokią, šiek tiek nežemišką dvasios būseną. Tačiau, būti visą laiką toje būsenoje nėra labai natūralu, tad galiausiai reikia grįžti atgal į buitį. Su istorijomis ir buitimi mes bandome viską įžeminti taip, kad poezija taip ir neatsiskirtų nuo buities. Norime, kad žmogus atrastų jog jo buityje irgi yra daug poezijos“ , – teigia A. Dubaka.  

Spektaklis vyks lapkričio 25 d., penktadienį, Klaipėdos dramos teatre.

Daugiau informacijos: https://www.kamerinisteatras.lt/Spektaklis/repertuaras/APIE-KA-VISA-TAI/

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Esminis „Auksinių scenos kryžių“ renginio motyvas – šviesa ir tamsa

Tarptautinę teatro dieną, kovo 27-ąją, Klaipėdos dramos teatre vyks „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonija. Jos metu bus pagerbti per praėjusius ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Kultūra

Skelbia atnaujintą „TheATRIUM“ simbolį ir šūkį

Artėjanti vasara pajūryje sutampa su vienu iš svarbiausių Vakarų Lietuvoje teatrinių įvykių. Jau aštuntą kartą vyksiantis tarptautinis teatro festivalis „TheATRIUM“ ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Kultūra

Teatras atveria duris paaugliams

Jau kelerius metus veikianti vaikų teatro studija Klaipėdos dramos teatre išgyvena augimo šuolį – plečiasi šiuo metu veikiančios grupės 1–5 ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This