Atsakyti teks ir žeberklu nudurtas lašišas pardavusiam, ir jas pirkusiems asmenims

Regionas

Ketvirtadienį Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami akciją „Lašiša 2022“, Klaipėdos rajone nustatė asmenį, prekiavusį žeberklu ir nudurtomis lašišomis. Be to, pas įtariamą lašišos pirkėją aptikta šovinių ir nešaunamųjų ginklų.

„Vykdant tyrimą paaiškėjo, kad asmuo dieną priimdavo užsakymus dėl nudurtų lašišų pirkimo ir vakare žuvis parduodavo užsakovams. Išaiškinome neteisėtos žvejybos atvejus, kai buvo nudurtos keturios lašišos“, – pranešime cituojamas Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Asmeniui surašyti keturi administracinio nusižengimo protokolai už nudurtas lašišas, bendra baudų suma gali siekti 1200 eurų.

Nustatyta, kad žala buvo daroma ichtiologiniame draustinyje, todėl pažeidėjui teks atlyginti žalą žuvų ištekliams – 11 640 eurų, gresia ir žeberklo konfiskacija.

Taip pat teks atsakyti ir pirkėjams, kurie žinodami, kad lašišos badomos žeberklu, vykdė užsakymus. Jiems gresia baudos iki 290 eurų už neteisėtu būdu pagautos lašišos įsigijimą.

Pas vieną iš galimų nudurtos lašišos pirkėjų ūkinių patalpų apžiūros metu rasta šovinių, nešaunamųjų ginklų, apie radinius informuota policija. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Mes, aplinkosaugininkai, nuolat renkame informaciją apie galimus pažeidėjus, tikriname informaciją prekybos vietose, skelbimus internetinėje erdvėje, todėl bet kokia neteisėta prekyba ar neteisėtų įrankių laikymas išaiškinamas ir asmenims taikoma administracinė atsakomybė“, – priduria M. Salys.

AAD ragina piliečius elgtis atsakingai ir primena, kad apie pastebėtus aplinkos apsaugos pažeidimus, kitus nustatytų reikalavimų nesilaikymo atvejus galima pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112.

1 Comment

  1. V ir Gis

    Šaunuoliai! Tik kodėl seniui Gentvilui, SĄMONINGAI pažeidusiam MŽT , buvo skirtas tik įspėjimas taip ir lieka neaišku.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Įsigalioja draudimai gaudyti vėžius, šlakius ir lašišas

Aplinkos ministerija primena, kad šį savaitgalį dar bus galima gaudyti siauražnyplius vėžius, tačiau jau nuo pirmadienio, spalio 16 d., tai ...
2023-10-13
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Kretingos rajone pagautas kilpininkas turės nemalonumų ir su policija

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavo informaciją apie neteisėtai laikomus žvejybos įrankius Kretingos rajone, Ėgliškių kaime. ...
2023-01-13
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje įkliuvo neteisėtai tinklais prekiavęs asmuo

Savaitgalį Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos pareigūnai gavę informacijos išaiškino asmenį, socialiniuose tinkluose prekiavusį žvejybiniais tinklais. Pažeidėjui gresia ...
2023-01-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This