Arvydas Daugėla lieka nuteistas už vairavimą išgėrus

Kriminalai ir nelaimės

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį atmetė Arvydo Daugėlos, buvusio Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjo, prieš tai vadovavusio Klaipėdos apygardos teismui, skundą dėl Kauno apygardos teismo nuosprendžio, kuriuo jis buvo pripažintas kaltu ir nuteistas 5 000 Eur dydžio bauda už tai, kad vairavo automobilį būdamas neblaivus (1,79 promilės). Taip pat skųstu nuosprendžiu A. Daugėlai metams ir 6 mėnesiams buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas bei konfiskuotas automobilis, kurį jis vairavo būdamas neblaivus.

Arvydas Daugėla

A. Daugėla apeliaciniame skunde prašė jį išteisinti teigdamas, kad pirmosios instancijos teismas rėmėsi alkotesterio, o ne kraujo tyrimo rezultatais ir todėl nepagrįstai konstatavo, kad jo neblaivumo laipsnis viršijo 1,51 promilės.

„Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija, įvertinusi byloje surinktus įrodymus ir atlikusi papildomą įrodymų tyrimą, nutarė, kad apygardos teismas A. Daugėlos neblaivumo laipsnį nustatė teisingai. Alkotesteriu atlikus pirmą patikrinimą ir nustačius, kad A. Daugėlos iškvėptame ore etilo alkoholio koncentracija yra didesnė už leidžiamą, be to, viršijanti baudžiamosios atsakomybės taikymo ribą, po 15 minučių buvo atliktas pakartotinis patikrinimas, taip pat parodęs baudžiamosios atsakomybės taikymo ribą viršijantį rezultatą. Teisėjų kolegijos vertinimu, vien tai, kad atlikus po pustrečios valandos po vairavimo paimtą A. Daugėlos kraujo tyrimą buvo nustatytas mažesnis neblaivumo laipsnis, savaime nepaneigia patikrinimo alkotesteriu rezultatų, kurie teismų praktikoje pripažįstami lygiaverčiais įrodymais kraujo tyrimo rezultatams. Priešingai, rezultatai, gauti atlikus A. Daugėlos kraujo tyrimą, mediciniškai yra paaiškinami (praėjus tam tikram laiko tarpui alkoholio koncentracija asmens organizme sumažėja) ir tik sustiprina išvadą, kad A. Daugėla vairavo neblaivus, kai jo neblaivumo laipsnis viršijo baudžiamosios atsakomybės taikymo ribą”, – rašoma teismo pranešime.

Apeliacinis teismas taip pat konstatavo, kad nėra pagrindo tenkinti nuteistojo prašymo panaikinti jo automobilio konfiskavimą.

„Automobilio konfiskavimas, taikomas kartu su A. Daugėlai paskirta 5 000 Eur dydžio bauda ir baudžiamojo poveikio priemone – draudimu naudotis teise vairuoti kelių transporto priemones, nepažeidžia teisingumo ir proporcingumo principų bei išlaiko pusiausvyrą tarp turtinių A. Daugėlos interesų ir valstybės intereso užtikrinti teisės pažeidimų prevenciją“, – pažymėjo kolegija, kurią sudarė teisėjai Aušra Bielskė, Ernestas Rimšelis ir Evaldas Pašilis.

Lietuvos apeliacinio teismo nutartis įsigalioja jos priėmimo dieną, tačiau kasacine tvarka per tris mėnesius gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Girtuoklis taranavo policijos automobilį

Klaipėdos policija pranešė, kad trečiadienio vakarą, apie 19.15 val., į Melnragėje, Smilgų gatvėje su įjungtais švyturėliais stovėjusį policijos tarnybinį automobilį ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Girtuoklis ryte taranavo tris automobilius

Klaipėdos policija pranešė, kad penktadienio rytą, apie 7.50 val., Laukininkų gatvėje 38-erių automobilio „Nissan Qashqai“ vairuotojas atsitrenkė į du stovėjusius ...
2023-10-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Girtuoklis taranavo elektros pastotę

Klaipėdos policija pranešė, kad ketvirtadienio vakarą, apie 20.30 val., Naujojoje Uosto gatvėje automobilis BMW atsitrenkė į elektros pastotę. Jį vairavusiam ...
2023-09-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This